Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Цензурирано заглавие: Некои съображения...
Автор: borissov   
Дата:   04-05-05 13:08

При редовното ми дневно разглеждане на фото.нет (амин!) днес попаднах на снимките на една мома, които ме накараха да се замисля отново за нещо, с което се сблъскваме всеки ден във форума. Техниката и възприемането й като основен/единствен фактор, определящ крайния резултат! Въпросната мома снима с някаква избушена Минолта Z2, и прави неща, които 95% от хората тук, лъскащи злобарки на 20д, 350д, д70, кой е по-по-най, и прочее техничарски безсмислици, никога не биха могли да направят.

Щото или го имаш, или го нямаш.

Това е галрията на въпросната девойка (на 21 години, между другото). За по-мързеливите ето няколко примера:

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/ryfz6041.JPG
http://gallery.photo.net/photo/3315418-lg.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/oftd8904.JPG
http://gallery.photo.net/photo/3151226-lg.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/nadf7435.JPG
http://gallery.photo.net/photo/3217891-lg.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/zris8558.JPG
http://gallery.photo.net/photo/3325694-lg.jpg

Публикацията е редактирана (04-05-05 14:59)

Отговори на това съобщение
 Re: За пишките и хората...Пак!
Автор: aemon   
Дата:   04-05-05 13:14

супер е Натали!
и за техничарските безсмислици съм съгласен

Публикацията е редактирана (04-05-05 13:17)

Автор: chukov   
Дата:   04-05-05 13:18

За таланта си прав.
Тук апарата няма никакво значение, защото след това има тежка обработка с Фотошоп.

В крайна сметка, както винаги казвам, значение има крайният резултат.

Автор: acidness   
Дата:   04-05-05 13:20

абе техниката нямала значение, у ред ли сте бе хора?????? аре излез навънка, на улицата да снимаш и да видим дали няма значение...

Автор: RossN   
Дата:   04-05-05 13:21

...зависи кой, какво го влече, аз харесвам хубавата техника, а снимам за собствено удоволствие, не за удоволствието на другите. Друга тема е дали искаш, хем да си на върха на техниката, хем другите да техаресват, а ти да не можеш (не визирам теб лично). Тогава възниква дилемата, за която говориш

Автор: glorious   
Дата:   04-05-05 13:22

Лудница!!!

Автор: nanapak   
Дата:   04-05-05 13:23

Ми мога само да ти кажа, че момата прави голямо мазане (шопене), има добър артистичен модел и читав (малко самодеец) стилист. [smilie7]
Току-що погледнах галерията и разбрах, че сама си е модел. [smilie21]
Но пък се убедих, че е точно от тия дизайнеро-фотографи, за които живото изображение е само изходен материал за манипулация. Благодаря, въпрос на вкус. Дизайн, да. Но не и фотография, поне така, както я разбирам аз! [smilie25] [beer] [shtrak]

Автор: chukov   
Дата:   04-05-05 13:24

Ами Acidness,

ако си чел внимателно постинга ми, казах ТУК, имайки предвид конкретните снимки на въпросната дама. Разгледай ги добре.

Ти като искаш да правиш репортаж, спорт или каквото и да било друго, естествено, че има значение техниката.

Дата:   04-05-05 13:24

папарак [smilie24] [smilie24] [smilie24]
много маже момичето- голяма боза

Автор: Svetleto   
Дата:   04-05-05 13:29

Геният си е гений...

Автор: Amigo   
Дата:   04-05-05 13:34

Както вече много пъти се каза ВЪПРОС НА ВКУС[smilie6] Те тая мома не ми допада никак, и аз да си кажа[smilie18] [smilie18] [smilie18] Явно си има талант, ама не ми е по вкуса това, което прави[smilie6] [ezik] [ezik]

Автор: shifty   
Дата:   04-05-05 13:36

10x тука мислим еднакво, Borissov.Да изпозлзвам случаят пак да ти се извиня :-).
А тя наистина е много добра, но явно да побачкваш в студио с "PRO" светлинка си е доста яко, за мое нещастие все още не ми се е отдала такава възможност, на всекиму така да варви откам идеи [smilie24] [smilie24] .
P.S. А знаесх ли каква е по народност.

Дата:   04-05-05 13:37

Мдаа....

Разбира се, никой не отрича напълно значението на качествената техника.

Ставаше въпрос за това, че вместо народът да хване да се понаучи да снима, губи време в празни приказки за мегапиксели, матрици, някакви безумни детайли и функции, които никога няма да използва...

папарак: естествено, всичко зависи от това как човек възприема фотографията. За мен девойката прави фотография, и още как - дали е камера обскура или фотошоп, какво значение има? Завиждам й неблагородно, защото аз такива неща не умея да правя. И си признавам, че не мога, а не хвърлям вината върху липсата на техника или умения за боравене с фотошоп. [smile]

Дата:   04-05-05 13:39

shifty: нема проблем!
Не обърнах внимание откъде е, видях само че е на 21 и че учи финанси или икономика, нещо такова.

Дата:   04-05-05 13:50

Е, borissov, хората са различни и талантите се изразяват по различен начин. На мен ми харесват твои снимки например, но тази девойка, която може да е много по-добра от теб - не [smilie3] [smile] Можеш ли да правиш редовно шедьоври на обикновена лампа със сапунерка?![smilie3] [smilie18] [smilie18] И колко са тези, които не използват фотошоп или някаква друга програма, за да обработват снимките?![smilie3] В това няма нищо лошо, дори напротив, но реалностите трябва да се отчитат[smilie6] Особено за определени снимки нищо не можеш да свършиш без студио и помошни програмки, не си ли съгласен?![smilie25] Иначе теланта и идеите са много важно нещо. И аз имам идеи, но нямам техниката, не владея програми и нямам опит, за да ги приложа на практика.[smilie2] така че размерът има значение все пак[smilie6] [smilie6] не е само до идеята[smilie6] [smilie6] [beer] [shtrak]

Автор: ejko   
Дата:   04-05-05 13:58

мен ми харесва как й стават работите на момичето...!!! А за техниката знам, че е много по важно да се науча да снимаам първо, но някак ме кефи и не мога да се пречупя и да не искам да си взема някое ДСЛР-че!!! Ама такива сме си българите... на гол тумбак чифте пищови... А аз съм най-зле, хем го съзнавам че не съм прав и не ми трябва Д70 хем пак ще си го взема:)))) Ама к'во да праим тя просотията знаем къде ходи и къде не...

Автор: shifty   
Дата:   04-05-05 13:59

Хе хе мдааа, така си е и аз искам да си пощракам в студо, но поне до 5 месеца до завръщането ми в родна Варна няма да имам такава възможност[smilie21] [smilie2] .
Но това не ни пречи да си се забавляваме до пръскане па кой с кавото има.
borissov:a по Венецианските маски съдя че е италянка или поне повлияна от страстта на страната, а там има с кого да говориш и обсъждаш идеи а и много места кадето да ги осъществиш, не само студиа разбира се.Roma Benne

Дата:   04-05-05 14:07

За обикновената лампа май се поизцепи, Амиго. Не съм много сегурен на последната снимка рингова светкавица ли е или кво точно, но обикновена лампа 100% не е!!! [smilie11]
И стига за тоя нещастен фотошоп! Едно е да си оправиш баланс, воали и червени очи например (което го прави и най-кьопавия копист, без да те пита, и най-често без да разбереш за това), а съвсем друго да омесиш слоеве, маски, сатурации и да наплескаш кво ли не още!!! [smilie7]

Дата:   04-05-05 14:10

папарак, май не ме разбра [smilie2] точно това казвам, че девойката не снима на обикновена лампа като мене[smilie5] А за фотошопа, за да ги смесиш всички тези неща мисля, че няма как да го направиш без да го владееш+идеите[smilie3] [ezik] [ezik] [shtrak]

Дата:   04-05-05 14:14

Ми сядаш и учиш, Амиго!!! Книжката май беше (с примерите) 20-30 лева! [smilie24] [smilie25] [beer]
После питаш у форума [beer]
или в четвъртък [beer] [beer] [beer] [smilie25]

Дата:   04-05-05 14:17

Ми напъвам се бе, с ученето, ама то и време си трябва, което не е в изобилие. [smilie2] [smilie2] Пък и като до скоро не знаех,, ама ептен нищо, за туй животно със сопата...[smilie18] [smilie18] А какво има в четвъртък?[smilie10] [smilie10]

Дата:   04-05-05 14:18

Amigo: мда, на мен пък проблемът ми е липсата на идеи основно...
[smilie2]

ejko: е, поне фактът, че го осъзнаваш, е голяма крачка напред!

shifty: всичко много хубаво, ама защо говориш за мен в женски род???

папарак: що така ти е неприятен фотошоп? Какво лошо има в омесването на слоеве, маски, сатурации, и т.н.? С какво е по-различно от това, което правиш в тъмната стаичка? [smile]

Автор: Frida   
Дата:   04-05-05 14:21

Папапрак, фотошопа е фотографска техника за обработка цифрови образи. Ако това не се побира в "твоите разбирания за фотография", май е време да се ъпдейтваш. ;)

Дата:   04-05-05 14:26

фотошопа е лайна... тва вече не е фотография, става боза, красиво, ама боза...
кафява, мазна, миризлива боза, дето няма нищо общо с фотография

Дата:   04-05-05 14:26

Всъщност всичко в крайна сметка опира до един много елементарен въпрос: дали възприемаш фотографията като отражение на реалността, което трябва да бъде 100% вярно, или като безкрайно количество паралелни светове за изследване.

Иначе не всичко на тази мацка ми харесва, някои от нещата й са прекалено изкълчени за моя вкус. Но тези портрети и фактът, че са правени със средна ръка сапунерка, са достатъчен повод за размисъл...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна