Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 няма ли да е яко ако ...
Автор: nasov   
Дата:   03-05-05 21:09

Чудя се, защо ли никой не си пише даните за експозицията... Щото ясно, смущаващо е да казваш на сички с каква техника щъкаш, ама да се напише скорост, бленда, ISO и фокусното разстояние(пък и евентоално и марката филм за тези от аналоговия свят), би било много полезно и интесесно, а и е основната информация за 1 кадар, а не както много хора погрешно си мислят, че марката прави кадара. Мисля, че това би стимулирало едно по-адекватно мислене и отношение. Знам ли, как мислите вие?

П.С.
ако се направи при качване на снимка да има отделено място за популване на тези данни, това савсем лесно би се наложило на практика.[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: няма ли да е яко ако ...
Автор: batemitko   
Дата:   03-05-05 21:11

[smilie19]

Автор: MisterX   
Дата:   03-05-05 21:39

Suglasen sum.. no tova e nesto koeto trqbva da se pravi ot samite nas :) ot sega natatuk she se staraq tova info da prisustva pod moite snimki [smilie24]

Автор: Amigo   
Дата:   03-05-05 22:00

Мисля, че би било информативно да се знае с какво и как е правена снимката - и като апарат, и като обектив, за да се ориентира човек донякъде като как изглеждат фотките, излезли от различните марки и модели фотоапарати и обективи, макар че Фотосопата определено също има съществен принос в съвременното фотографско изкуство, в което разбира се, няма нищо лошо - тук, на сайта, има много страхотни снимки, обработвани повече или по-малко по този начин. Имаше по някое време идея от някого да се пише под снимката с какво е правена, ама така си и остана...[smilie11] [smilie6] Някои го правят понякога [shtrak] На много чуждестранни сайтове съм виждал означено под снимките: фотоапарат, обектив, експозиция. Ако снимката не е обработвана много и е от цифров апарат, инфото може да се види от exif-а. Не знам обаче след каква обработка тази информация вече изчезва[smilie11] [smilie10]

Автор: Георги   
Дата:   03-05-05 22:03

не мисля, че ако някоя снимка толкова те интересува ще ти откажат информация

иначе е въпрос на избор.
неможеш да накараш никой да пише нещо, което не иска.
и не на последно място. повечето неща виждат доста пост-процесинг, не е особено показателно това което искаш :)

Дата:   03-05-05 22:06

естествено... не става въпрос за накарване, разбира се[smilie25] но мога ли да питам за всяка снимка, която ми харесва, с какво е правена?[smilie10] [smilie5] [smilie18] [smilie18] въпрос на избор, както казваш[cool][smile] [beer] [shtrak]

Дата:   03-05-05 22:08

абе едва ли толкова често те гложди точно параметрите на снимане :))) ми питай си, едва ли ще ти отказват (поне първите пъти)

най много да изнеса лекция как да шикалкавим с ексифа :-)

Автор: jumbo   
Дата:   03-05-05 22:09

ами хммммм
повечето снимки имат екзиф който ако не е избърсан поне с огнената лиска се вижда [smilie8]
мен лично ще ми е досадно да попълвам всич1ко това

Автор: h_bio   
Дата:   03-05-05 22:13

vsi4ki sme za
da go napravim a...[smilie24]

Автор: svetal   
Дата:   03-05-05 22:14

според мен не е толкова сложно който иска да си копира екзифа и да го поставя като първи коментар под снимката си

Дата:   03-05-05 22:14

ква е тая огнена лиска бе jumbo?[smilie10] [smilie10]

Дата:   03-05-05 22:17

светал, по-скоро който иска да си запазва ексифа. не виждам какво да се прави. то и сега си е така. ако искаш си го оставяш. който иска да разбере просто го поглежда.?!

Автор: Bilbo   
Дата:   03-05-05 22:20

По принцип идеята е много хубава и често съм си мислил същото. Обаче, както каза Георги, има много снимки, които са минали през сериозен ретуш (в което, впрочем, няма нищо лошо, дори напротив). А това пък би значело автора да опише и всичко, което е използвал като инструменти и техники при обработката - нещо, което ми се вижда нереалистично. Може би наистина е най-добре който желае и смята за уместно да си напише параметрите в коментара, а пък в останалите случай действително не е проблем да се зададе на автора въпрос как точно е постигнал даден резултат. ;)
П.С. Джъмбо, изкефи ме с тая "огнена лиска". [smilie18] [beer]

Автор: Bilbo   
Дата:   03-05-05 22:23

Амиго, ти сигурно си фен на Бил Гейтс, затова не се сещаш. ;)

Re: ?
Дата:   03-05-05 22:24

А как се запазва или изтрива екзифа?[smilie11]

Автор: jumbo   
Дата:   03-05-05 22:37

ми на жаргон и казват само лиската
иначе как се превежда FIRE FOX[smilie7]

Дата:   03-05-05 22:38

[smilie10] [smilie10] бре, много съм бос още[smilie11] [smilie18] [smilie18]

Автор: ivo80   
Дата:   03-05-05 23:57

jumbo аз на FIRE FOX-a му викам "ИЗГОРЯЛАТА ЛИСИЦА"

Автор: Stoevmobile   
Дата:   04-05-05 17:22

екзифа целия не, ама по-общото да [smilie24]
аз си ги пиша честичко, щото не съм ТочкоГонител или ФотоШопоМазач.... и защото това ми е интересно, а не крайният продукт "Умазана Фотка", де ..
Ама кво да се прави, като не е Форум за експерименталисти..
А ако сним е прекаран през сопата, за повече от ресайз, какво да питаш за него и с какво е правен?[ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна