Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon Coolpix 8800 or Panasonic Lumix DMC-FZ20
Автор: aivanhol   
Дата:   02-05-05 14:23

Здравейте,бих помолил за малко помощ относно тези два култови модела фотоапарати.Искам да си взема най-доброто от този клас(полупрофесионални) и съм пред дилемата кой да избера.Ако пък някой мисли че има и по-добър от тях аз съм готов да приема мнението му.Предварително благодаря

Публикацията е редактирана (02-05-05 14:24)

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon Coolpix 8800 or Panasonic Lumix DMC-FZ20
Автор: nsirakov   
Дата:   02-05-05 14:48

доколкото знам и 2та модела не са полу-профи - а са си чисти любителски апаратчета...

Автор: Божидар   
Дата:   02-05-05 15:27

Nikon Coolpix 8800

"а са си чисти любителски апаратчета...":)))))))

Дата:   02-05-05 15:52

Божко бегаи у лево...

Дата:   02-05-05 15:56

Божко я виж ко пише:... ". It's the first ten times optical zoom eight megapixel digital camera and it's also Nikon's first consumer digital camera with Vibration Reduction technology...." това за НИкона

А за Панасоника - е па аз снимам с такъв - не е нужно да чета дали е любителски или не...

АРЕ У ЛЕВО малкия... не вървиш...[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   02-05-05 16:08

nsirakov, не мисля да ходя там, където си ти в момента.:)))
Там е за такива като тебе-лъжльовци.

Кажи на Джъмбо и на доц.Петър Абаджиев, че Nikon Coolpix 8800 е любителки, да ти се посмеят на знанията и те малко.:)))))

Малкия ще викаш на този, дето го търсиш 5м. докато си в кенефа.
Ясно ли ти е лъжльо!!!

Публикацията е редактирана (02-05-05 16:11)

Дата:   02-05-05 16:25

oleleeeeee на теб ти изби чивията нещо - много яйца ли си ял тия дни?[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Автор: Rebellious   
Дата:   02-05-05 16:29

Абе какво значи това "АРЕ У ЛЕВО " ,nsirakov ? Много често се използуват подобни лафове в този форум и взе ,че ми стана интересно защо. Би ли ми отговорил докторе? Като колега на колега ,а не като на някой парапитек. Е ?

Дата:   02-05-05 16:35

Какво, не си ли този лъжльо, който писа, че продава чисто нов фотоапарат, а всъщност е стар, без зарядно...
Не си ли ти този, които се опитва да продава фотоапарат със счупен дисплей, като казваш, че няма да могат да се разглеждат снимките на апарата, а "спестяваш" да напишеш, колко от настройките няма да могат да се използват?!

Публикацията е редактирана (02-05-05 16:38)

Автор: дени   
Дата:   02-05-05 16:36

ми аз нямах пари и имам FZ20. Не че е лош, ама ако можеш, зимай Nikon-а.

Публикацията е редактирана (02-05-05 16:37)

Автор: jumbo   
Дата:   02-05-05 16:37

понеже в случая съм пристрастен ще избера никона
в класа си е сам 8мп 10 зум и стабилизатор.
има положителни неща като 2/3 инчова матрица метално тяло добър софтуер за обработка на изображението от матрицата снима в рол и още някои неща за които не се сещам

лоши на първо място са 2 неща бавен АФ при разгъната варио
не много светлосилен обектив
от продажбите в бг ( аз аз имам възможност да знам кои са те) го вземат предимно рекламни агенции и няколко запалени любители
тоест на рекламните агенции им върши работа
обикновено после го комплектоват с СБ600 (а и 3 ма с СБ800)

за панасоника някой друг да каже
колкото до класа със сигурност не е любителски
но не ми се спои по въпроса
канон г3 сигурно е любителски затова часовите вестници репортерите им се скъсаха да снимат с такива.....

Автор: milenmarinov   
Дата:   02-05-05 20:19

"Nikona".snima izkluchitelno dobre.Imah vazmojnosta da go testvam...No naistina e malko baven pri AF......
I az si misleh che e ljubitelski.......,vapreki cenata mu....[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   02-05-05 20:30

Божидаре, слепецо мой, никога не съм твърдял, че продавам нов апарат, ти просто не можеш да четеш.. ай стига с твоит епростотии

Автор: Rebellious   
Дата:   02-05-05 21:54

В класа си ,Никона определено не е сам. Като обектив ,Олимпус 8080 го превъзхожда ,вярно ,че за сметка на това има много по-малък зум ,ама това за репортерските калинки и часовите вестници Джъмбо го каза по-горе.Та не в зуума е панацията ,де. При ISO над 100 ,Никон 8800 дава доста по-шумна картинка от въпросния Олимпус 8080 ,нищо,че е по-нов модел като време от Олито.Матриците са едни и същи и при двата -на Сони.
RAW-a записа и при двата е кажи-речи еднакво муден ,така че там няма превъзхождащ модел .Динамиката при Олито е по-добра обаче,макар и с малко.
Менютата и управлевието е по-интуитивно при Никона ,макар,че и с Олимпуса се свиква,но определено не е от най-удобните менюто му.Оптичния стабилизатор е големия плюс при Никона,при Олито просто няма такъв.
Но и цената му е по-висока и не знам дали, имайки предвид гореизброенето си заслужава .Според мене,категорично не. За един по-голям зуум и стабилизатор ,а за сметка всичко останало е в минус спрямо Олимпуса 8080.
Та,ти решавай. Ама не сравнявай апарати от съвсем различни класове като Никон 8800 и Панасоник Ф20! Те просто имат твърде малко общо!

Дата:   02-05-05 23:41

Ребелиос добре го каза...аз снимам с Паналайка... ама бих предпочел този модел на НИкона...

НО (божидаре) тези 2 модела не са профи... така че нема кво да ми цитираш думите.. аре лека нощ

Дата:   03-05-05 00:48

nsirakov, наглецо мазен, лъжлив и лицемерен!!!
Ако си мислиш, че можеш да мамиш/заблуждаваш с плоските си увъртания, жестоко се лъжеш!!!
В твоята обява си писал, че продаваш Канон Г2 без батерия и без зарядно.
В моята писа, че си продал Канон Г2 ЧИСТО НОВ(с главни букви).
След като ака спамърски лъжи и във втората тема, чак след като се наложи и продадох апарата чрез друг форум, на човек, който едва ли ще използва и една десета от възможностите му, Бони най-накрая "се сети" да напише тема против спамарите като тебе....
И това ли не си спомняш!!!?!
Изобщо не ми пука, дали ще изтрият или не просташкия ти лъжлив спам от архива...

"НО (божидаре) тези 2 модела не са профи..."
Ти ще вземеш да откриеш, че има фотоапарати и със сменяема оптика бе!:)))))

Автор: slivenski   
Дата:   03-05-05 09:55

Ako shte snimash poveche navun - Panasonic FZ20... Ako ti trjabva za po-pinizchijski neshta na zakrito - Nikoncheto e po-dobro... Az lichno imam Panasonica, no ako mozheh da si pozvolja, bih si kupil i Nikona...
I Canon 350D... [smilie5]

Автор: PolarBear   
Дата:   03-05-05 11:30

Има два вида цифрови фотоапарати - със и без raw-формат...

Дата:   03-05-05 11:43

Божидаре, събуди се мойто момче...

Автор: carl_cox   
Дата:   03-05-05 12:28

според мен и двата модела са добър избор...давам предимство на NIKON, защото ако разпечатваш на хартия, ще можеш да го правиш в по-голям размер...ако само ще си гледаш снимките на монитора в размер да кажем 1200*900 пиксела-то едва ли ще забележиш особена разлика...

колкото до спора за профи апаратите-според мен профи може да бъде фотографа зад апарата, но не и апарата....

..бих казъл, че в момента, в който даден модел започне да носи пари става профи...бил тои и NIKON за 1500lv

Дата:   03-05-05 13:01

Сираков, пишламенце нагло!
Никога не забравяй, че всеки път когато пак спамиш с невярна и лъжлива информация, когато пак се опитваш да продадеш стар фотоапарат по-скъпо, отколкото струва нов с гаранция
в България, кагато пак мамиш, като продаваш развален фотоапарат "спеставайки" информация, ще има кой да те спре!

Дата:   03-05-05 13:09

Божидаре земи слез на земята малко, никого не съм лъгал - що не питаш Гуру-то (който купи апарата) дали не е останал доволен от него...за 350 лева го взе ако се не лъжа.....
И престани с твоите епитети - не можеш да ме обидиш с тях - детските бръщолевеници са ми забавни - но скоро ще навършиш 18 години, а тогава си подсъден нали знаеш... може да си имаш проблеми с подобно държание някога...[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   03-05-05 13:13

Смятам, че по-голяма излагация от твоята Божидарчо не може да има... спирам да ти отговарям на глупостите... остани си със здраве дете.. дано някога пораснеш...

Наглеца е наглец до дупка
Дата:   03-05-05 13:36

"никого не съм лъгал"
Е, по нагла твар от тебе трудно може да се срещне!
Кой писа че е продал, цитирам: "ЧИСТО НОВ Канон Г2"!

За мошенник, лъжец и наглец като тебе, тези думи не са епитети, а факти.
Ще съдиш проблемната ти наркотична зависимост за нагли лъжи и измами!

Дата:   03-05-05 13:39

За тебе и дружките ти, да изобличиш лъжец и измамник може и да е излагация, но за някои други не е.

Публикацията е редактирана (03-05-05 13:40)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна