Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Некакви отзиви за GIMP 2
Автор: emski   
Дата:   30-04-05 17:40

Има ли въобще нещо общо с шопчето[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Некакви отзиви за GIMP 2
Автор: pan   
Дата:   30-04-05 17:46

Почти всичко прави, но е по тромаво.

Автор: spirit   
Дата:   30-04-05 17:56

:-) под каква платформа ще го ползваш? Аз работя с GIMP от години, а с GIMP 2 от поне 1/2г. и съм доволен, но аз не съм критерии щотото никога не съм сядал зад Фото Шоп... Работя под линукс и там GIMP-па си е достатъчно пъргав, но за win версията на мога да кажа. Ако решиш да опиташ и имаш въпроси ще се радвам да мога да ти помогна.

Автор: DarkArcher   
Дата:   30-04-05 18:49

Достатъчно добър е. Не знам до каква степен може да се бори с PhotoShop, но си заслужава да се пробва ;-) Еднакво похвално се справя и на двете "основи".

Автор: youn   
Дата:   30-04-05 18:54

Ползвам 2.2.3 под Win и Lin има версии и за двете, има плъгин за CMYK отделно, пишеш в GOOGLE и ще го намериш. Ако си свикнал да обработваш директно канали в CMYK не е удобно но експортира коректно. Странен е малко, но работи много добре и е по тромав само под Win. Инсталиран е под 30 мб.Ако имаш навици с клавишни комбинации от ФШ - нищо общо. За основни неща ще свикнеш за 2 - 3 дни. Харесах го и работя само на него. За да го проучиш вземаш един малък файл и го изчекваш с всички възможни опции за да видиш кво може :)

Автор: ken   
Дата:   30-04-05 19:15

ако ти трябва да направиш някакви леки корекции (gama/contrast/brightnes и т.н.) няма смисъл, все едно с топ да гърмиш по мухи. Иначе има доста възможности филтри и т.н. заслужава си да си поиграеш, но ако си закоравял ФШ потрибител, ще ти е много чужд. ползвам го само под линукс (щото нямам вин) и при мен се държи чудесно.

Дата:   30-04-05 19:26

youn, kalwishnite kombinacii mogat da se pusnat w interaktiwen pod i da g set-nesh kakto ti e kef :-)

Дата:   30-04-05 19:31

10х, то аз му свикнах и така

Дата:   30-04-05 19:47

spirit, pod Win versiata na Open ne mi se vijdat previewtata, ta darja edno staro acdc da gi gledam, imash li predstava ot kvo e

Дата:   30-04-05 19:49

леле, ама като гледам едва ми се разбира написаното по-горе - толкова грешки имам, че...
Номера става така: от preferences/ user interface слагаш отметката
use dynamic keybooard shortcuts; след това като достигнеш до съответната опциа, инструмент, филтър, скрипт натискаш избраната от теб калвишна комбинация и тя остава запаметена. :-)

Дата:   30-04-05 19:51

thanks

Автор: Iv4n   
Дата:   30-04-05 20:58

Добре имам следния въпрос. Разполагам само с 256 мб рам и за това не мисля да минавам на CS2 скоро. Но дали на гимп 2+ ще са му достатъчни тези 256? По-скоро бих си го инсталирал от любопитство, от кокото да се залагам сериозно да го изучавам. Все пак като безплатен продукт изглежда повече от апетитно и ще ми е интерсно да видя що за алтернатива е на иначе бая скъпия продукт фотошоп.

Автор: explorer   
Дата:   30-04-05 21:05

Сега погледнах, GIMP-а сам по себе си заема около 30МВ, но оттам нататък зависи колко големи снимки ще зареждаш, какви плъгини ще стартираш и т.н. Например една 1024х768 снимка е около 7-8 МВ, но с по-големите ще имаш проблеми. Бе колко му е да го пробваш, инсталира се за нула време.

Автор: Iv4n   
Дата:   30-04-05 21:10

Ами нямам в момента свободно излишно място, за това питам.

Мда прав си. Той пък бил само към 8 мб архива без плъг-ините...

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   30-04-05 21:20

Само съм го разглеждал и съм тествал елементарни неща. Но вече на няколко пъти чета отзиви из форумите, че GIMP е с възможности, близки до четвъртата версия на Photoshop. Това е доста добре.

Автор: ken   
Дата:   30-04-05 21:39

имаше някакъв проект за преправяне на интерфейса да стане като на ФШ но май само за МАС ще е http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=news&id=0&key=370811488

Дата:   30-04-05 23:22

карай смело с 256 РАМ :-)
и аз съм с толкова и нямам проблем при обработката на 4MPix картинки.

Автор: petersk   
Дата:   04-05-05 16:08

Iv4n, по мое мнение Gimp 2 си е почти равностоен на Photoshop, стига да не се занимаваш с предпечат. Не съм пробвал споменатия плъгин за CMYK още..

Дата:   05-05-05 00:02

http://www.blackfiveservices.co.uk/separate.shtml
пробвай го

Автор: emski   
Дата:   05-05-05 12:15

Abe az ne 4e sam sviknal mnogo s Foto shopa ama s tozi GIMP mi e o6te po-neudobno. Moje bi mi tryabva malko vreme! A kato funkcii naistina goni nivoto na Shopa.

Автор: karavelov   
Дата:   05-05-05 18:52

ако си свикнал повече с интерфейса на ФШ, има една преработка, която се нарича GimpShop, чиято цел е да го направи да изглежда като ФШ.

Аз съм му смикнал така както си е и го харесвам много.

Автор: petersk   
Дата:   10-05-05 08:52

youn, благодаря за линка, ще го пробвам при първа възможност..., т.е. когато ми остане време или ми се наложи;)

първа  назад  1     всички  напред  последна