Автор: Mobby_Dick
Дата: 28-10-03 23:12
Ivan_A - многоплановост, многозначност, загадъчност, приказност. Според мен не са задължителни за всяка снимка, дори приказност - реализъм, загадачност - разкритие си противоречът. Фотографията е пъстра амалгама, може да е много добра, ако има много добре разработен един елемент, или да е съвкупност от различни. Не е задължително комбинация от всичко възможно - , захар , карамел и т.н. за една добра гозба,ако съм те разбрал правилно. Днеска помислих, как би изглеждала добра снимка по песен, и почнах - да включва МНОГО от песента, което е невъзможно, трябва да се намери есенцията, 1 нещо според мен, /снимката е доста ограничено и краино пространство, което е и силата и/ е ако и в песента го има точно този акцент де.
А за различния аршин, дето си оценил, мисля, че няма лошо, нали си се обосновал, а дистанцията от 5-6 не е огромна. Ако преди това си поощрил с оценка нещо на някои начинаещ, какво лошо има? А за потъването на някои снимки - не можахме да го решим този проблем, и може и да няма решение. Прегледах веднъж снимките за изложбата, имаше и доста непознати за мен /в рубрики и време, когато съм ги изпуснал просто/, имаше и приятни неща, и други, на които мисля, че има по-достоини снимки за тяхното място. Сайта има снимков ресурс значи не за една, а за 5 изложби Някога може да се направи изложба пък, дето всеки от нас сам ще си избере по 3 снимки, /ако сам може да си ги определи :)/ независимо от оценките, и това е възможен и интересен вариант. Хубавите снимки не се пенсионират, и понякога си намират аудитория, ние фотографите ги предлагаме според вкуса и възможностите си, така мисля аз.
|
|