Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Трябва ми компетентен съвет!
Автор: krp   
Дата:   20-04-05 23:29

Здравейте, това ми е първия пост тук!
И на въпроса:
Смятам да си купувам, EOS 350D.
Обикновено всички казват че има значение какво ще снимам...като начало и причина за покупката ще е снимането на двойки в конкурси по спортни танци. Условия за снимане там обикновено не са много удобни.. Отначало си помислих за нещо от рода на PS Pro или 8800, но като се позачетох разбрах, че имат проблеми с бързината на фокусиране и действие при трудни светлинни условия..

Обикновено на тези конкурси има доста лошо осветление или изобщо няма...дансинга е с размери на баскетболно игрище или 15х20метра.
Подходящ ли е 350D за моята цел? Какъв обектив да си купя допълнително за да постигна най-добро съотношение цена/кач. Това са ми първите стъпки във фотографията (май има значение;-)) Допълнителна батерия, светкавица и флаш карта или микродрайв.. Смятам да се правят около 200+ снимки с RAW формат на сесия. Определено бързодействието ще ми помага!

Много бих се радвал, ако ме посъветвате в трудния избор, също и от къде да закупя всички тези неща на добра цена...(разгледах малко сайтове и видях интересни цени..до колко са реални?? http://www.usaphotonation.com/default.asp)

Благодаря предварително на всички които ми помогнат...и мога да ги науча да танцуват в замяна;-)
Калин

Отговори на това съобщение
 Re: Трябва ми компетентен съвет!
Автор: boni   
Дата:   20-04-05 23:34

Добър избор за тази цел.
Какви обективи ще си купиш зависи и от финансовото ти състояние.Хубавите са скъпи.
Като начало е добре да имаш някой по-светосилен,примерно 50/1.8 или едно късо варио на 2.8. Ако снимаш от по-далече може и дълго стабилизирано варио на 2.8 .

Автор: stoevmobile   
Дата:   20-04-05 23:40

обектив 70-200, ако може и с IS....
иначе апарата не е лош, след като няма много оплаквания от него..
..до сега..

Дата:   21-04-05 23:26

Най-вероятно ще ми е най-лесно да снимам с IS обектив за сега...като гледам предложенията и никаквия ми опит[smile]

До колко ми е нужно да си купувам и светкавица и каква?

Публикацията е редактирана (23-04-05 00:24)

Автор: n1x0n   
Дата:   21-04-05 23:37

За дистанция от 2 до 20 метра с 70-200 само портрети ще бичиш, да ме прощава тук другаря Стоев [beer]
Ако парите не са проблем, бих те посъветвал да вземеш 24-70/2,8L.
Ако са проблем Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM, ако съвсем са кът - Canon EF 28-105/3,5-4,5 USM
На каквото и да се спреш в крайна сметка - трябва да е с USM.
Светкавица - най-мощната възможна.

Автор: thor   
Дата:   22-04-05 09:37

незнам за компетентен съвет [smilie6] ,но :
ако за теб е най важно качеството на картинките които смяташ да щракаш на сцена ,на твое място аз бих погледнал и тези обективи :

EF 50mm f1.4 USM сравнително добри и качествени картинки ,не е много бърз ,но затова пък светлосилата му позволява малко по голяма свобода на действие ,ако ти трябва тази дължина няма как да намериш по добър ,иначе цената му е малко завишена сравнен с другите по отношение,на това , което дава като качество на картинката ...около 290US$

EF 85mm f1.8 USM ,чудесна картинка ,бърз аутофокус ,солидна изработка за обектив който не е в про гамата на "L" обективите ,може би най предпочитания от всички обективи за щракане на фотки на сцена ,в зала или например спортове като баскетбол ,волейбол ,просто няма по добра алтернатива по отношение на цена/качество на картинката изработка и бързина на аутофокуса / в цялата гама на аутофокусните EF обективи на EOS Canon системата ..около 330US$

EF 135mm f2.0L USM безспорен фаворит ВСИЧКИ МАРКИ СЪБРАНИ ,по отношение на щракане на фотки - спортове в зала ,баскетбол,волейбол в зала ,тенис ,волейбол на плаж....сцена ,танци ,концерти и т.н. ,както и супер портретен обектив предавайки може би най доброто извънфокусно размазване ( след 85mm f1.2L USM ) ,супер върховна картинка ( контраст ,цветове,рязкост ),може би и най бързият аутофокус ,този обектив си заслужава всяка стотинка ...около 870US$

е ако смяташ да щракаш по отблизо на сцената можеш да хвърлиш поглед и на EF 35mm f1.4L ,но цената му е малко доста висока тъй като ,струва поне някъде около или може би с мъъъничко добавяне, колкото два от по горните посочени ..[smilie6]

всички зумове ще да са компромис с качеството на картинката ,както и снимането при оскъдна светлина ...
на твое място аз бих започнал с EF 135mm f2.0L ..[smilie5] така от раз бих съкратил агонията по хубавите обективи ,както и спестил излишни нерви и безполезно похарчени пари за зумове ,докато най накрая стигна до този обектив ..[smilie6]

мдааам можеш да погледнеш и малко картинки ,правени с по горните обективи ,както и да ги сравниш и с други обективи ,така може би ще стигнеш по лесно и сам до най правилното решение ..[smilie6]

http://www.pbase.com/maderito/yale_bbbal_2005&page=all

http://www.pbase.com/maderito/multicultural_talent_show&page=all

http://www.pbase.com/jxsq/2004_moon_festival

http://www.pbase.com/jxsq/svndf

http://www.pbase.com/tuanlan/disneyonice&page=all

http://www.pbase.com/roberta/hello_dolly

http://www.pbase.com/maderito/multicultural_show_2005&page=all

http://www.pbase.com/tuanlan/wings&page=all

а тук можеш да си избереш ,който си искаш от EOS обективите и да го сравниш с другите ...[smilie6]

http://www.pbase.com/cameras/canon

[smilie7]

[beer]

Автор: holden   
Дата:   22-04-05 10:05

Торр за президент!

Автор: Amigo   
Дата:   22-04-05 10:06

[smilie24] [smilie5]

Автор: Георги   
Дата:   22-04-05 10:09

thore къде се загуби [smilie11] [smilie11]

притестих се [smilie8]

Автор: Samara   
Дата:   22-04-05 10:11

thor....айде мен ме спечели вече, кажи ми сега като се охарчих за 350d ( чуден е [smilie5] )...за сега е само с китовия, какво да си взема като за снимане навън, нещо универсално и не много скъпо, знам че твърдите винаги са по-добри, но засега ...
мисля си нещо 18-200, не бързай да ми се караш, а предложи нещо разумно [beer] [shtrak]

Автор: holden   
Дата:   22-04-05 10:16

Ау, бягай далече, Тор сега ще те смъмри!

Дата:   22-04-05 10:19

знам....как да не знам, ама пак е от полза ...[smilie24] [smilie18] [beer] [shtrak]
...може да се види в профила ми, какво снимам и малко ше е трудно да мъкна и най-вече да сменям обективи в тези условия...[smilie8]

Публикацията е редактирана (22-04-05 10:22)

Дата:   22-04-05 10:36

хмммм Samara [smilie24] честито ,добре си се продал [smilie5] ,как да ти дам съвет ,за нещо универсално ,като аз самия чакам с месеци докато се реша да си взема обектив ,само и само за да не се разочаровам ,имаш казваш китовия ...ми понасъбери малко парички ,потрай малко и ако искаш хубав обектив ,теле - качество върха и цена не много висока ,грабай най евтината твърда L оптика EF 200mm f2.8L USM MK II ,убиец е ..иначе хммм там няма да сбъркаш с който и да е от по евтините L зумове които отварят на f4,0 ..все пак въпрос на предпочитание към дължината на обектива,както и типа фотки ,които обичаш да правиш .. с един куршум много зайци ,особенно като вземаш твърда L оптика ,рязкост,супер качествена изработка ,приятно извънфокусно размазване - Bo–keh, светлосила ,запазва си цената при препродажба ,спокойно с да речем 200mm f2.8L можеш да щракаш всичко от буболечки до портретки ... гледай кво става тука разгледай само фотките ,сравни ги с ефтинките зумчета и тогава пак си размисли добре .. [smilie6]

http://www.pbase.com/arian001/to_be_arranged

http://www.pbase.com/cameras/canon/ef_200_28iiu

[smilie7]

[beer]

Автор: Vatman   
Дата:   22-04-05 10:40

Купи си преходник за М42 и търси zeiss или руски механични обективи - тук можеш да видиш моделите. На първо време ти трябва един широкоъгълен твърд до 20 (32 мм заради кроп фактора) и един 85, 100 или 135 мм ...

Автор: explorer   
Дата:   22-04-05 10:42

Абе хора, вие се увлякохте с тия руски обективи. Човека иска да снима спортни танци, няма да му е много удобно с твърди обективи и ръчен фокус.
[smilie5]

Дата:   22-04-05 10:44

[smilie10] [smilie11] [smilie8] .....целия съм се обърнал на мисли[smilie5] , мерси....още ще.....[beer] [shtrak]

Дата:   22-04-05 10:44

ми като ти гледам профила ,на твое място бих си взел де да знам ,ама един флектогон 20mm f2.8 ,един Super–Tak 55mm f1.8 или 50mm f1.4 ,картинките им са определено по добри от тези на ефтините им аутофокусни събратя ,пък и тези обективи хич не са скъпи ,поне аз така ги виждам нещата ..[smilie6]

[beer]

Дата:   22-04-05 10:50

Няма уневерсален обектив. Няма пълно щастие...[smilie25] Много от руските са изненадващо качествени... Спортни танци се снимат адски трудно, освен слабото осветление в повечето случаи пускат разноцветни светлини при което баланса на бялото се шашва и се синма само RAW. Трябва качествено варио от рода на EF 24-70mm f/2.8L USM ако снима от сцената. От публиката забравете зе добри снимки...

Дата:   22-04-05 10:54

exПОЗЪР [smilie5]
когато изкараш такива картинки със зум .....
ела да ми се обадиш [smilie5]

http://www.pbase.com/maderito/multicultural_show_2005&page=all

там сказката как беше [smilie11]
една картика струва повече от хиляда приказки [smilie5] [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik] [ezik]

скачай сега с картинки праени на сцена със зумчета да видим ,дали си струва и кое повече си заслужава ..[ezik]

[beer]

Автор: explorer   
Дата:   22-04-05 11:43

За зума хубаво, ама я кажи нещо и за ръчния фокус? [smilie5]

Дата:   22-04-05 11:54

аз за ръчен фокус не съм писал в тази тема ,но определено ,ако става въпрос за конкретно ръчния фокус ,нямам нищо против и ръчния фокус ,особенно ако става въпрос за фокусиране с Nikkor 85mm f1.4 AI–s или Canon FD 85mm f1.2L ( тук забравих да допълня за фокусиране на сцена при оскъдна светлина или как да го наречем при липса на достатъчно светлина ) ,поне с тези имам някакво взимане даване и ако ги пробваш при снимки на сцена ще разбереш ,че фокусирането няма да ти е никакъв проблем ( напротив ,най вероятно е да предпочетеш да фокусираш с тях ръчно ,от колкото да речем с един AF Nikkor 135mm f2 D IF DC )...[smilie5]

ааауууууу да не говорим пък за фокусирането със Super-Takumar-четата ,с тях пък ,напрао да се чудиш дали ти фокусираш или нещо се получава ръчно-аутофокусно фокусиране толкова е лесно ..[smilie5]
що се отнася до руските с някои си е мъка ,ама все пак компромиса при тях е друг ,получаваш нещо в замяна на друго нещо и това всеки може сам да си го реши дали е съгласен на този вид компромис ..[smilie6]

[ezik] [ezik] [ezik]

[beer]

Публикацията е редактирана (22-04-05 11:58)

Дата:   22-04-05 12:10

explorer написа:

> ... няма да му е много удобно с твърди
> обективи и ръчен фокус.
Сподред мен, ако иска да изкара качествен матрял, трябва да забрави за удобството. И статив или монопод ще трябва да мъкне... и столче сгъваемо трябва, ако се налага да снима 4-5 часа и да хване награждаването.. и сандвичи да си носи... и hipflask с огнена вода, ако се наложи...[thankyou]

Дата:   23-04-05 00:12

Като начало ще забравим многото удобства...предпочитаме качеството! Рано или късно ще се науча;-)

Ехееее...:-) много съм happy:-) Колко много информация! Направо сега избора стана много голям! Сега няколко дни да смеля информацията!

Благодаря много на всички !!!

А я ми кажете от къде да си купувам техниката??

Дата:   28-04-05 23:14

Много благодаря thor за мноооогото полезна информация която ми предостави... Предполагам, че ще снимам на границата на самия дансинг с публиката или първи ред публика, което предполага, че понякога ще са близо до мен, понякога по-далече... определено не вярвам да снимам чак в другия край... Не съм много на ясно, но примерно със 135мм, на какво разтояние трябва да са пред мен обектите, че да ги хвана...(готов съм да те послушам и да си купя такъв) може и да са ми смешни въпросите, но препочитам да питам преди да купувам... И за твърдите обективи, ще ми се налага ли да ги сменям по време на снимки??? Определено не искам да има много компромиси с качеството:-)

Уплаших се като ми казаха, че на един турнир..наскоро е имало 200 двойки...бая сниманка ще пада[shtrak]

Автор: athom   
Дата:   28-04-05 23:56

krp, трябва ти варио съответсващо на 28-70 горе-долу...колкото по-светло толкова по-добре.

Снимал съм доста точно такива турнири и проблемите със осветлението са ми ясни.

За светкавица бих ти препоръчал 420 ЕХ - достатъчно мощна (с оглед размерите на залите - не са прекалено големи, пък и в България почти няма зала в която да ти се наложи да снимаш от повече от 6-7 м.), а пък и не е много скъпа.

Задължително допълнителен батериен пакет!!!

За батериите е ясно, а и едно 60-70% от кадрите в случая са вертикални - при размерите на 350D -то, вертикалния грип определено ще ти е от полза.

P.S. а...да не забравя...да не забравиш тапите за уши[smilie5] ...на четвъртия, петия час почват така да ти гърмят ушите че просто не е истина.[smilie18]

P.P.S. Ако ти трябва допълнително инфо пиши на мейла от профила, пък може и да се засечем някъде по турнирите да снимаме заедно.[smilie3]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна