Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Коника Минолта Z20
Автор: iveto   
Дата:   20-04-05 10:56

Уважаеми колеги,
Моля ви за мнение за цифровия фотоапарат Коника Минолта Z20.
Като изключим , че няма оптичен стабилизатор на образа, какво мислите за този модел и имате ли преки наблюдения за качество , бързина и настойки .

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Коника Минолта Z20
Автор: photolubitel   
Дата:   20-04-05 13:44

Аз имам Коника Минолта Z10, която се различава от модела,за който питаш основно
по разделителната способност.Затова ми се струва,че по отношение на останалите параметри не би следвало да има съществена
разлика. И действително като скорост на фокусиране,бързина на start up-a, живота на
батериите камерата наистина е отлична.Освен
това има пълен набор от ръчни настройки и е
изключително удобна и лесна за работа.
Качеството на снимките е много добро,
и не е нито по-лошо,нито по-добро от това на останалите апарати в този клас. А с повишената резолюция Z20 трябва да прави дори
още по-добри снимки.Освен това сега дисплеят
е с по-голям размер,което е оше един плюс.С една дума, няма да съжаляваш.Струва ми се,че
Z серията на Минолта е с най-добро съотношение качество/функционалност/цена на
нашия пазар. Остава да я намериш на най-ниска
цена за да бъдеш напълно щастлива.Провери
първо в 'Метро'.

Автор: krassimire   
Дата:   20-04-05 13:55

Аз имам Z3, и при нея е проблем фокусирането на полутъмно, дори си направих AF лампа собственоръчно :-)

Но Z20 има допълнителен сензор, ако е такъв като на Ricoh G4, проблемът със снимки на тъмно ще е решен.

Дата:   21-04-05 10:16

Ами аз по принцип си бях харесала Z5 , но цената ми е малко високичка.
А Z20 една приятелка от Лондон ми обеща да ми донесе за 450 лв. Мисля , че определено е добра цена.

Автор: RAMZE   
Дата:   21-04-05 18:05

Ако можеш вземи си Z3,Z4 или Z5,но Z10-20 не ти ги препоръчвам [smilie23]

Автор: aleksander   
Дата:   21-04-05 18:09

krassimire, kak направи тази AF лампа, ако не е тайна естествено, аз имам такъв проблем с фокуса също

Дата:   22-04-05 09:49

RAMZE

защо не ми препоръчваш Z20 ?

Автор: photolubitel   
Дата:   22-04-05 12:31

Не знам какво имат против Z20,но всичко зависи от целта,за която ще използваш апарата
Наистина,ако можеш да си позволиш Z3 , бих ти препоръчал нея,защото наистина 12 кратния
зум и то стабилизиран,е нещо изключително,а като добавим и малко по-високата резолюция и
по-високия клас оптика на обектива,накланят решително везните в полза на Z3.За Z20 четох
ревю,не помня точно къде,но си спомням,че критикуваха 5-те Мегапиксела,които реално се
оказали 3,9 и още малкия размер на дисплея, 1,5 инча,т.е. като на Z10 и Z3.Ако е вярно то
тогава наистина е по-добре да си вземеш Z3 или Z10.Погледни в www.digitalcamerainfo.com

Автор: zlatacho   
Дата:   22-04-05 15:42

а защо не вземеш Z2? Или ако можеш да си го позволиш нещо от FZ серията на Panasonic?

Z3 е много зле нощем и има доста повечко шум в снимките си при равни други усливия.

http://www.dcresource.com/reviews/minolta/dimage_z3-review/index.shtml

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=konicaminolta_dimagez3%2Ckonicaminolta_dimagez2&show=all

това е директно сравнение между двете (z2 i z3). Лично мен само стабилизатора би ме поблазнил, но като се има предвид качеството на снимките, бих си взел z2

П.П. снимам със z1 https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie5.gif

Автор: krassimire   
Дата:   22-04-05 15:51

За aleksander, батерия от GSM (такава каквато имаш в твоя), ключе и няколко (поне 4) бели светодиода.

първа  назад  1     всички  напред  последна