Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tutorials за Panasonic FZ20
Автор: CYPER   
Дата:   21-04-05 01:00

Та на новия ми апарат като му видях менюто, копчетата и врътките и се уплаших тотално.

От 5 дена само снимам, както си е нагласено и нищо не бутам, защото не знам кое за какво е.

Някой може ли да ми даде линк, където има обяснения на всяка една функция на апарата - ако има и снимки на менюто за прегледност още по-добре.

Ако пък е и на български цена няма да имате.

В книжката му пише всичко ама страшна ми се вижда, пък и реших първо да питам дали има нещо на роден език.

Също и обяснения на термините, които се ползват при цифровите апарати ще ми е от полза.

Че искам да почвам да правя хубави снимки.

Благодарско.

Отговори на това съобщение
 Re: Tutorials за Panasonic FZ20
Автор: bloody_mary   
Дата:   21-04-05 01:13

Кой скри книжката?

Публикацията е редактирана (21-04-05 01:14)

Дата:   21-04-05 01:18

Е не съм толкова зле - знам я книжката - даже и хвърлих по един поглед на бързо на всяка страничка - нея ще я чета после.

Аз търся ако има обяснения на функциите точно на моя апарат - тоест не на функциите, на на менюто и всичките му там настройки.

И там ги пише доста неща, но мен ме интересува кое нещо от менюто на Панасоника какво точно прави.

Ако няма чак това, което искам ще трябва да седна да чета книжката на апарата - тая дето беше в кутията де.

А и един много важен за мен въпрос - тая книжка/тема "Как да правим хубави цифрови снимки горе долу колко време ще ми отнеме да я прочета и осмисля цялата?

Публикацията е редактирана (21-04-05 01:20)

Дата:   21-04-05 01:26

"нея ще я чета после"?!

Дата:   21-04-05 02:03

Абе първо искам да се запозная с функциите на апарата, а после ще чета за настройките, с които се прави добра снимка и другите тарикатлъци - има ли някъде обясненение на функциите на апарата или не?

Автор: Amigo   
Дата:   21-04-05 02:15

Ако искаш да се запознаеш с функциите на апарата, просто му прочети книжката[smilie3] [smile] Няма друг начин[smilie6] И при мен беше така, щото съвсем до скоро изобщо нямах представа от цифрови фотоапарати и не бях наясно с терминологията, но лека-полека човек се учи[smilie3] [smile] Ето ти и един glossary линк[smilie3]
http://www.dpreview.com/learn/?/glossary
И още няколко:
http://www.microsoft.com/windowsxp/using/digitalphotography/glossary/default.mspx
http://support.radioshack.com/support_tutorials/audio_video/digvid-glossary.htm
http://www.shortcourses.com/choosing/glossary/19.htm

На български не се надявай много да намериш упътвания.[smilie5]
[beer] [beer] [shtrak]

Дата:   21-04-05 02:19

CYPER, ще направя една аналогия.
Ти питаш как се кара BMW.
Аз ти посочвам книга която те учи да караш автомобил.
Ти - не, интересува ме BMW.
Ми научи се първо да шофираш, пък после лесно ще се ориентираш при използването на каквито и да е марки и модели.

Дата:   21-04-05 02:34

Аналогията ти не е правилна.

Шофириането се асоциира с снимането (правенето на снимки)

А техническата информация за това BMW за асоциира с техн. информация за апарата.

Тоест първо искам да науча примерно на таблото, кое какво показва и какво сменя, а шофирирането после ще дойде.

Автор: proudmerry   
Дата:   21-04-05 07:15

Започни с първото което не ти е ясно, намери го в съдържанието на ръководството, прочети и разбери значението. Не спирай, сигурно ще прочетеш още нещо без да искаш. Общия вид на апарата, заедно с обозначението на командните бутони обикновено е в самото начало на книжката. Успех!

Дата:   21-04-05 08:44

CYPER, инат си и почваш да ме ядосваш [smilie22]
"примерно на таблото, кое какво показва и какво сменя" го пише в книгата и не се различава значително за различните модели.
Туй че твоите "копчетата и врътки" са по-различни от тези на другите модели с тях пак настройваш напр. белия баланс и на дисплея ти ще пише W.BALANSE!

Автор: slivenski   
Дата:   21-04-05 08:55

Пише друг път... Вътре в менютата трябва да гадаеш кое какво е за някои неща... Верно, повечето са понятни за всеки, но-о-о-о-о... Ако си карал ЗАЗ и се качиш на БМВ ще трябва да се учиш как да го караш... [smilie25]

Автор: Todd   
Дата:   21-04-05 09:22

А бе и тая със Заза не е вярна ! Ако си карал ЗАЗ значи можеш да караш всичко !!![smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   21-04-05 09:34

[smilie18] [smilie18] [smilie18]
[beer]

Автор: asb1   
Дата:   21-04-05 09:46

Защо си купуваш толкова сложен фотоапарат! Аз с моята сапунерка нямам проблеми, по скоро имам големи пробелми защото през цялото време се надлъгваме с автоматиката...с променлив успех! Ако искаш да се менкаме ..давам ти сануперката прави прекрасни снимки за спомен :-))[beer] [smilie18]

Автор: Todd   
Дата:   21-04-05 09:56

Аз ще дам един съвет .Една машина щом има копчета те са за натискане , въртене и прещракване !!! Ако нещо може да се преебе от тях те хората немаше да ги сложат .Така че -нема кво да се косиш .Щракай всичко де видиш , иначе нема да го научиш никога ако чакаш книги и обяснения .[shtrak] [smilie25] [shtrak] [smilie25] [shtrak] [smilie25]

Автор: kirilius   
Дата:   21-04-05 10:37

Пич, прочети си ръководството, там ВСИЧКО е описано.
Какво толкова и е страшното?
Пише си всяко копче и всяка позиция от менюто за какво служи.

В краен случай следвай съвета на Todd: експериментирай!

Дата:   21-04-05 10:44

CYPER, ако имаш книжка на английски за fz20 и не ти върши работа, колко искаш за нея? Сериозно питам... [shtrak]

Публикацията е редактирана (21-04-05 10:44)

Автор: kirilius   
Дата:   21-04-05 11:52

Пробвай с търсачката. Преди време имаше няколко теми за ръководството на български. Има го някъде. Ама е ръководство, не книга.

Автор: boreto   
Дата:   21-04-05 12:04

Има няколко вида питащи.

Едни питат, за да разберат нещо конкретно. На тях обикновено ми се отговаря добронамерено.
[smilie24]

Други питат за да се ориентират как да улеснят и ускорят своите действия. И на тях има кой да отговори.
[smilie24]

Трети ги мързи и искат някой да им налее готови знания и опит. Ами пробий си дупка в черепа и си сложи фуния. Може пък да се намери някой да ти налее наготово.
[smilie23]

Публикацията е редактирана (21-04-05 12:10)

Дата:   21-04-05 12:08

boreto, [smilie24]

Автор: nami   
Дата:   21-04-05 12:25

на английски
на руски

Автор: RebelAct   
Дата:   21-04-05 20:15

По-добре си прочети първо книжката, а после питай ако има нещо неясно (ясно) :)
Аз си свалих от нет-а pdf файл с инструкцията и я изчетох още преди да купя апарата, естествено след като прегледах сумати ревюта и се спрях на точния модел.

Дата:   21-04-05 20:35

Книжката я почнах и съм вече на 28 страница. [smilie18]

Пратиха ми на мейла малко линкове, където има допълнителна информация.

Няма се плашите - ке се оправим.

Направих малко снимки ама не са достатъчно хубави за да ги пускам.

Абе да питам нещо - значи като смъквам снимки през USB от апарата и много бавно става, а пък картата е SanDisk 1GB 66x - 10MB/s.
Смъква ги с не повече от 1МБ/с

Тоя кабел USB 2.0 ли е въобще?

Автор: samara   
Дата:   21-04-05 20:44

не е....пишеше го някъде, но не кабела...ами порта на апарата ....[smilie18] [ezik] [beer] [shtrak]

Дата:   21-04-05 20:54

Тогава има ли начин да се ускори трансфера без да се купува Reader?

първа  назад  1     всички  напред  последна