Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Копиране в София?? - моля за съвет
Автор: gk   
Дата:   18-04-05 11:15

Здравейте!
Моля, споделете малко опит... Къде в София има качествено цифрово копиране? Става въпрос за машини, които копират на фотохартия, а не за принтери - като центъра на Коника-Минолта в близост до лъвов мост. Това е единственото място, което аз знам, но искам да прегледам другите алтернативи...

Отговори на това съобщение
 Re: Копиране в София?? - моля за съвет
Автор: svetalcho   
Дата:   18-04-05 11:23

Коника-Минолта срещу пилоните на НДК...там са най-добрите според мен. Аз лично съм много доволен.

Автор: vladod   
Дата:   18-04-05 18:20

Фуджито на "Иван Асен" 34 до Райфайзенбанк[shtrak]

Автор: snake79   
Дата:   18-04-05 18:26

Фуджито на "Иван Асен" 34 до Райфайзенбанк
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

И аз съм много-много довелен от това фото.
Само снимки от дигиталката съм вадил при тях.За лента незнам.

Ако ще си даваш там снимките може да поискаш една "калибрираща снимка". Това е една снимка на някаква улица с бял автомобил и сграда. Та по тая снимка можеш да си настроиш монитора. Идеята е такава, че сам си правиш снимките вкъщи и ги даваш да ти ги изкарат БЕЗ КОРЕКЦИЯ. Така не зависиш от хората в студиото.

Защото преди си правя аз снимките в нас, режа, изсветлявам, шарпвам и тн. И оооо изненада-снимките не са излезнали така както ги виждам аз на моя монитор.

Идята на това калибриране е единствено да сте сигурни че снимакта която давате във фотото ще излезе максимално близо до това което виждате на монитора си.
Може да си запишете стойностите след промяната и да ги ползвате единсвено когато ще вадите снимка. Въпреки, че аз съм си настроил монитора по тази снимка и всичко е ОК.

Публикацията е редактирана (19-04-05 14:57)

Автор: Li_Na   
Дата:   18-04-05 21:22

gk, позволи ми да се намеся, този път адекватно ;)
Фотото на Мария Луиза 36, "Konika", копира цифрово до размер 30,5 см. на 40,2 см само и изключително на фотохартия. Копията от принтера HP, които висят на прозореца и, които вероятно си видял, са за размери по-големи от горепосочените. Качеството е оптимално, хората са готови с разбиране да направят за теб колкото си искаш проби. От опит го знам и съм много доволна. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: koceto   
Дата:   18-04-05 21:26

snake79 аз съм от провинцията, ще ми пратиш ли въпросната снимка за настройка на монитора по пощата?

Дата:   18-04-05 21:27

Става дума за снимка, която от фотото ще ти дадат.

Автор: n1x0n   
Дата:   18-04-05 21:30

Абе вие нормални ли сте?! Как ще си настройвате монитора по снимка?! Това е мнооого груба грешка!
Можете да поискате профил на машината, ама да си разваляте настройките на монитора, че да паснат на някаква дяавол знае как калибрирана машина... луда работа!

Дата:   18-04-05 21:31

[smilie11]

Дата:   18-04-05 21:34

Може има смисъл само, ако си решил да си правиш снимките само и единствено в еди-кое си фото. Искаш да ти качат на дискетка информацията за калибриране на монитора си, спрямо монитора на машината във фотото. Това е, няма друга философия и върши работа...поне докато не си сменят настройките тези от фотото :)

Дата:   18-04-05 21:36

ааа сега загрях...[smilie5]

Дата:   18-04-05 21:41

И да копираш само в едно фото - пак не бива да настройваш монитор по снимка. Нали постваш снимки в интернет, нали ги обработваш и си ги слагаш в архива, цял живот на една машина ли ще печаташ?

Дата:   18-04-05 21:45

Не монитор по снимка, а монитор по друг. Но... като цяло... това важи за много, много кратко време :)

Автор: dekov   
Дата:   18-04-05 22:52

Цветовете в днешно време могат да се описват с математически стойности.Калибрирането на монитора с прибори се постига точно по този начин, измерват се стойностите на R G B от специални таблици и се коригират до оптималните.При правилно калибриран монитор по цял свят трябва да излизат относително еднакви отпечатъци на снимките.Профилите се отнасят само за различните принтери и те не касаят потребителя който задава поръчката.За правилно предаване характера на цветовете на снимката тя трябва да е в RGB, CMYK се ползва само за полиграфията, където се добавя черен отпечатък за уплътняване на цветовете.
Човешкото око е един съвършен сравнителен прибор, то може да улови невероятно фини нюанси, което позволява да се калибрира монитора и по отпечатък на таблица като снимка. Необходими са известни познания и усет за цветовете, за да можете да регулирате стойностите, сравнявайки таблицата от снимката и изображението на екрана.
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/igir5138.JPG
https://photo-forum.net/images/e_1113850955_Display1.jpg

Автор: nightwish   
Дата:   19-04-05 09:45

Konicata do NDK.Zanesi si njakakav cifrov nositel.Memori karta naprimer.Shte ti zapishat dva fajla.Po tjah si kalibrirash monitora v cvjat platnost i kontrast.Kopirat ti i edna snimka po kojato sravnjavash.Pri pravilna kalibracija ot tvoja strana,snimkite ti izlizat kakto si gi iskash bez absoljutna namesa ot strana na operator,dori i v razmer.samo kazvash che iskash na "Real".Shte ti kajat i tochnite razmeri na snimkite,za da njama absoljutno nikakvo izrjazvane.
Az sam mnogo dovolen...Probvaj tam.:)[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: nanapak   
Дата:   19-04-05 10:04

Уважаеми господа съветващи (да се калибрира монитор по снимка): поздравявам ви с откриването на топлата вода!!! [ezik]
Цял свят се мъчи повече от 10 - 15 години, т. н. Кълър Мениджмънт (Color Management) изяде толкова торби пари и на Стив Джобс, и на Бил Гейтс, и на кой ли още не... пък то колко ГЕНИАЛНО ПРОСТО било: хоп една снимка - и готово!!! [smilie25]
[thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou] [thankyou]

Дата:   19-04-05 10:08

Човешкото око е съвършен прибор - спор няма, но способността му за адаптация към ниво на осветеност и цветна температура го правят абсолютно негодно за калибриране на монитори.

Калибрирането на монитор по снимка е грешка, която е чисто принципна - не може да се калибрира устройство което излъчва светлина, по снимка, която отразява светлина. Отделно монитора е в състояние да изобрази много, много повече цветове, отколкото една снимка.
Това е все едно да караш ЗАЗ и Ферари успоредно по магистралата и да калибрираш километража и оборотомера на Ферарито по тези на ЗАЗ-а.

п.п.
Профилите касаят потребителя съвсем пряко, защото цветния профил на всяка машина индикира какви ще бъдат разликите между това, което се вижда на монитора и това което ще излезе от машината.

Автор: behemoth   
Дата:   19-04-05 11:09

и какви са цените за 13x18 в това фуджи

Автор: milenmarinov   
Дата:   19-04-05 11:38

www.fotolan.info
[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: zinoviev   
Дата:   19-04-05 11:38

Виж цени на fotolan.info пак ще си говорим.Или ела на Витоша 104[smilie5]

Дата:   19-04-05 11:39

Стига рекама, бе хора! Кажете си професионалното мнение!

Дата:   19-04-05 11:46

ами това е професионално мнение.след като около 6 години копирам значи с това си изкарвам хляба.А от тук следва ,че съм професионалист значи и мнението ми е професионално.НАЛИ?[smilie5] [ezik] [ezik] [smilie19] [smile] [cool] undefined[smilie2]

Автор: milenmarinov   
Дата:   19-04-05 11:50

de se namira tova Fuji na Ivan Asen be hora...
A be Zinoviev..???!!!
[smilie5]

Дата:   19-04-05 11:56

Ами ще ти кажа по късно[smilie5]

Автор: behemoth   
Дата:   19-04-05 12:13

e pa fotobravo e 100 puti po dobre ot fotolan.info