Автор: Amigo
Дата: 16-04-05 13:14
Имам следните две питания. Някой дали може да ми каже от къде да си кача плъгин за Olympus C-70 ZOOM, защото във PH CS няма и не може да отваря съответно RAW файловете на този модел олимпус (ORF). Опитах от един сайт преди време и качих това, което бяха дали, но нищо не стана С фотоапарата върви един софтуеър, който естествено отваря ORF, но той е гола вода отвсякъде и не става за обработване на снимки. Та първият ми въпрос е: някой тук има ли подобен проблем и знае ли от къде да кача такъв плъгин?
Вторият ми въпрос е за монитора и PS CS. Като стартирам фотошопа ми се появява едно прозорче, на което пише: The monitor profile appears to be defective. Please, rerun your monitor calibration software. И после use anyway и ignore profile. Изобщо не ми е ясно как да го рирънвам този calibration software. Опитах да направя нещо по една дебела фотошопска книга където пише за калибриране на монитора, обаче въобще не мога да се справя Това се получи всъщност след като се опитвах преди време сам да си променям настройките на монитора, защото не ми харесваха много цветовете. Иначе мониторът е Samsung SyncMaster 959NF. Може би трябва да извикам специалист да ми калибрира монитора? Знам, че има такава фирма в София и даже намерих адреса й вече.
|
|