Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Отново за *ist DS или как завърши моята история...
Автор: Bilbo   
Дата:   11-04-05 19:54

Това съобщение е завършек на темата от преди около месец "За *ist DS, изборът на фотоапарат и други...". Мисля, че е хубаво да споделя как завърши тази история, давайки своя скромен принос към сериозния източник на информация, какъвто е ФФ. Аз самият много пъти съм се възползвал от него - надявам се, че и моите впечатления рано или късно ще бъдат полезни някому. Поради малкото време, с което разполагам, за съжаление, ще бъда съвсем кратък.

Най-същественото, което трябва да спомена, са изключително добрите ми впечатления от ВИП Трейдинг - официалния вносител на Пентакс. В предишната тема стана дума за объркването в цените, което една друга фирма беше допуснала, по друг повод съм споменавал и малшанса, който имах при първия си "опит" да купя апарата (бройката се оказа с малък дефект), както и при очакването на следващата доставка (която се забави по-дълго от предвиденото). Имайки предвид нашата българска реалност, най-доброто, което очаквах, беше да получа (евентуално) извинения с обяснението "нищо не зависи от нас". Противно на тези очаквания обаче, бях много приятно изненадан от реакцията на ВИП Трейдинг. Специално бих искал да благодаря на управителя на фирмата г-н Пенчо Бочков, който реагира незабавно още при първия проблем, и фактически пое отговорността за една чужда грешка. Мога да кажа, че бях напълно компенсиран за всички проблеми и неприятни емоции, свързани с тях. Благодаря също на Ралица Хаджиева, с която фактически протече комуникацията ми с фирмата, и от чието отношение не бих могъл да не бъда доволен.

Разбира се, всичко това би трябвало да e нормалното и очаквано отношение към клиента, и по принцип не би трябвало да пиша за него. Причината да го правя е, че това за съжаление все още не е норма за търговците у нас (поне за много от тях). Особено в контекста на някои дискусии във форума от последно време, ще кажа отново, че до голяма степен това, какво обслужване ще получаваме като клиенти, зависи и от самите нас. Защото силата на пазарната икономика е в свободния избор, а основата на свободния избор е достатъчната и обективна информация. Ето затова счетох за нужно да споделя своите впечатления. Същото, впрочем, щях да направя и ако впечатленията ми бяха негативни.

За самия апарат мисля, че все още е твърде рано да говоря. В едно нещо се убедих обаче бързо: колкото и да ми е неприятно, уменията и познанията ми са все още твърде скромни, сравнени с неговите възможности. Но пък така имам пред себе си прекрасния път на ученето и усъвършенстването. :)

Ето това е краят на моите приключения... Или може би... началото? ;)

Pentax *ist DS, SMC PENTAX-DA 18mm-55mm F3.5-F5.6 AL, @55mm, ISO 200, 1/180s, f/8, RAW + ACR 2.4
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/otcg7188.JPG
http://people.acad.bg/~iliev/various/photo/IMGP0044.jpg

Pentax *ist DS, SMC PENTAX-DA 18mm-55mm F3.5-F5.6 AL, @55mm, ISO 200, 1/90s, f/8, RAW + ACR 2.4
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/vepd4764.JPG
http://people.acad.bg/~iliev/various/photo/IMGP0139.jpg

Pentax *ist DS, SMC PENTAX-DA 18mm-55mm F3.5-F5.6 AL, @55mm, ISO 200, 1/125s, f/8, RAW + ACR 2.4
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/wulh7457.JPG
http://people.acad.bg/~iliev/various/photo/IMGP0157.jpg

Pentax *ist DS, SMC PENTAX-DA 18mm-55mm F3.5-F5.6 AL, @55mm, ISO 200, 1/60s, f/8, in-camera JPEG
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/hqvu2164.JPG
http://people.acad.bg/~iliev/various/photo/_IGP0115.jpg

Pentax *ist DS, SMC PENTAX-DA 18mm-55mm F3.5-F5.6 AL, @55mm, ISO 200, 1/180s, f/8, in-camera JPEG
https://photo-forum.net/static/forum/2007-04/gfct0555.JPG
http://people.acad.bg/~iliev/various/photo/_IGP0112.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Отново за *ist DS или как завърши моята история...
Автор: 4i4obenjy   
Дата:   11-04-05 20:04

Аре още един от семейството на Pentax. Честито,ще ставаме все повече [smile] [smilie21] [shtrak]

Дата:   11-04-05 20:09

4i4obenjy, благодаря! ;) [beer] [shtrak]

Автор: samara   
Дата:   11-04-05 20:27

Bilbo, честито със здраве да го плозваш, кажи все пак това ли остана окончателно : 1800лв. + 18-55 кит + 2 години гаранция...пуснах го и на двте теми, сори за това ....[beer] [shtrak]

Дата:   11-04-05 20:34

Хаха, усетих се, ама късно. Е, хайде, нека да остане само в другата. ;) [beer]

Дата:   11-04-05 21:23

4i4obenjy, ти сигурно не снимаш с китовия?

Автор: stoevmobile   
Дата:   11-04-05 22:48

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   12-04-05 20:42

Благодаря отново! [beer] [shtrak] Съжалявам единствено, че нямам таланта на други участници във форума, за да мога да покажа истинските възможности на апарата. [smilie8]

Автор: alex_markov   
Дата:   13-04-05 00:04

Честито, Да му се радваш (достатъчно) дълго и да направиш Мноооооооого и все хубави снимки:)

Дата:   13-04-05 00:26

Благодаря ти! Изпревари ме... исках да ти пожелая и на теб същото с 350D-ката, и да те поздравя, че си успял да направиш толкова хубави снимки за толкова кратко време. [beer] [shtrak]

Автор: karavelov   
Дата:   13-04-05 01:33

Да ти е честит Билбо и очакваме мнооогоооо хубави снимки :)

Автор: html   
Дата:   13-04-05 10:41

"Ето това е краят на моите приключения... Или може би... началото? ;)"

hehee Bilbo nachaloto e!
otdeliai ot zakuskite otsega oshte [smile] [smile] [smile]

chestito za aparata!!!

Автор: SKY   
Дата:   13-04-05 19:57

Айде със здраве![beer]
Да си призная и аз без бой въпреки голямото ми чудене накрая станах "Пентаксаджия" и съм много доволен от избора си![smilie5] Просто чувството при работа с *istDS, по-големия визьор, по-малкото "копчета" и възможността за работа със хубави стари механични обективи марка Pentax ме спечелиха. Усещането е много по-близо до това при снимане със старите механични апарати, а изглежда мен това ме кефи[smile] .
Айде, наздраве!
[beer]

Дата:   14-04-05 00:31

Още веднъж благодаря на всички за хубавите пожелания! [thankyou]

SKY, желая ти и на теб много хубави моменти с апарата и със здраве да го ползваш! [beer]

Както каза чичо Бенджи, ставаме все повече. И сигурно има защо. [smilie18]

Автор: STE   
Дата:   14-04-05 08:35

И аз съм в групата PENTAX[smile]

Автор: Vatman   
Дата:   14-04-05 08:44

Да се мъняте оттука с тия Пентакси...[smilie5]
Just kidding===[beer]

Да Ви са здрави и честити... само хубави спомени да ви носят...[shtrak]

Автор: HTML   
Дата:   14-04-05 09:31

малко сме още, бунта временно се отлага [smilie5]
все пак да питам, някой купи ли си го това обективче
P-DA J 16-45/4.0 ED/AL?

Дата:   14-04-05 11:27

Тъй, тъй, засега само революционни комитети тайно ще организираме. [smilie18]

Ех, 16-45... Ако имах повечко пари, щях да си го взема него сигурно вместо китовия. Всички отзиви, които съм чел за него, са отлични (единствено не е напълно съвместим с вградената светкавица). Лично мен изключително много ме блазни и новата "палачинка". Но май засега ще карам по-скромно, като само си допълня телефото диапазона с една Сигма 55-200. [smilie5]

Автор: SKY   
Дата:   14-04-05 17:36

Мислех за него ама мнооого дълъг ми се видя!
Пък една от основните причини да си взема този Пентакс е компактността. Виж палачинката е добра идея ама да вземат да направят някоя 28мм да кажем, че да може да се ползва като стандартен обектив.
10x Vatman![ezik]
[beer]

Автор: morgan   
Дата:   14-04-05 18:51

Надявам се, че ме броите и мен:)))

Дата:   15-04-05 00:38

morgan, разбира се! Гледай ти, ние всъщност съвсем не сме били толкова малко, колкото си мислех. [smilie18]

SKY, защо да е дълъг? Няма и 9 см, и казват, че идеално пасва на Пентакса. :) А пък за палачинката съм чел коментари, че няма начин да е толкова компактна, ако е с по-малко фокусно разстояние. Все пак за мен тя ще е почти като любимия ми стар Зенит, с неговия 58 мм обектив. Та не е чак толкова длъжка.
[beer]

Дата:   16-04-05 15:19

Все забравям да напиша, че снимките в първия пост единствено са смалени, иначе никаква друга обработка не е прилагана (едната май е и леко кропната). Като отчетем проблемите на задапаратното устройство, ясно се вижда според мен, че дори директно от апарата излизат напълно задоволителни изображения, даже и през толкова разкритикувания от Фил Аски вътрешен demosaic алгоритъм.
[beer]

Автор: stoevmobile   
Дата:   16-04-05 20:11

[ezik] [ezik] [ezik]
[shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: 4i4obenjy   
Дата:   16-04-05 22:18

Bilbo снимам и с китовия и с едно твърдо 135/2,5 съвсем ръчно, но като се има предвид че ми го подариха е супер.[shtrak] [smilie25]

Дата:   16-04-05 23:14

Виж ти! Е, значи вече няма да се притеснявам за качествата му. Щом даже професионалистите го ползват... [smilie18]
[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна