Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Към професионалистите за заснимане
Автор: Krassy   
Дата:   10-04-04 10:38

Искам да се консултирам за цена. Не знам дали му е тука мястото, но от етична гледна точка към колегите фотографи съм задължен поне да попитам.
Понеже възникват много неудобни спорове, особенно от колеги от един и същи град, а като се консултираш със същите, не ти дават актуалната цена, а си снимат пак на своята, която един Господ знае каква е... и стават едни подбивания на цените, едни намеци от клиентите от рода на: Абе твоя колега ми ги нащрака за еди колко си ... и т.н.
Та конкретния ми въпрос за конкретна услуга е следния. АКО се снимат еднообразни обекти, например статуетки или други подобни, които изискват специално студио или построяване на осветление на място.
И ако сеансите са периодични, т.е. викат ме всяка седмица за заснимането на 20-30 обекта на място, КАКВА би трябвало според Вас да е цената за такава услуга?
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Към професионалистите за заснимане
Автор: jumbo   
Дата:   10-04-04 11:23

аз съм се убедил че всеки се ебава с цените както намери за добре само и само да хване клиента а и клиента има вредния навик да си мисли че ти трябва да му платиш за това че е решил да ти позволи да снимаш[smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] [smilie9] с една дума няма установени цени (някои се опитаха ама те го направина за парлама а иначе си бачкат на какви то си искат)

Дата:   10-04-04 13:12

Тогава нормално ли е да се искат 20 лева за ангажимента снимане плюс 5 лева на удобрена снимка?
Така дори да мъкнеш светкавици, тоци, стативи и отражатели за една снимка, ще вземеш 20+5 лева.
На такива цени смятам да работя аз вече...

Дата:   10-04-04 13:20

ами то като гледам никой който е вложил сериозни пари за техника не може да ти подбие цената.....

Автор: borovinka   
Дата:   10-04-04 18:38

Това са ниски цени !

Дата:   10-04-04 19:39

именно и аз това казвам ама не директно[smilie2]

Автор: Ники   
Дата:   10-04-04 20:01

Аз съм професионалист в друга област, но имам един принцип като си определям цените - да си смятам мин. цена на изразходваното време, т.е. смятам офертата по друг начин, но гледам да не слизам под 30 лв на започнат час.

Що се отнася за "утвърдените" цени на фотографите, най-честото нещо, което съм чувал хиляди пъти е "това по ценоразпис е 150 лв, но ще ти го направя за 40 лв, ако обещаеш да не казваш на никого, че ще ме линчуват" [smilie3]

Дата:   10-04-04 20:35

именно [smilie2]

Автор: borovinka   
Дата:   10-04-04 20:37

В крайна сметка това си е пазар със съответните му принципи и правила.[smilie18]

Дата:   10-04-04 20:56

Добре де, тогава ако се искат 30 лева на започнат час, то тогава има ли значение броя на кадрите?
Разбирате ли ми тънката мисъл. Снимам ЕДНАКВИ обекти в ЕДНАКВА обстановка, като за всеки клиент е подобна. Отивам, построявам осветлението и клиента носи обектите, които по габарити не са по-големи от 30-40 сантиметра например. Направил съм си софт бокс-а и САМО натискам копчето. За един час аз мога заснема поне 200 удобрени кадъра. ТОВА 30 лева ли е?
Именно това искам да уточня, КАК е нормално да се ценообразува, на време, на брой кадри, когато са почти еднакви, или комплексно?

Автор: junior   
Дата:   10-04-04 20:58

запитай се колко ще му е лесно клирнтът сам да си го направи - така ще установиш каква е полезността за него, ерго - цената[smilie3]

Дата:   10-04-04 21:05

Не е нужно да се питам ....
В цяла Варна никой не може да направи по-добра снимка на това, за което ме търсят...
Няма и не е нужно да казвам какво е то.
Просто исках да унифицирам една цена и да я вържа с времето и броя на кадрите, ама май никой няма ФОРМУЛА за подобна услуга...

Автор: GuruMMX   
Дата:   10-04-04 21:09

50lv plus 3 do 12lv v zavisimost ot brojkata i dali az shte pravja kataloga....
(obrabotkata i design-a) a za tova se plahsta otdelno razbira se :) [beer]

Автор: Ники   
Дата:   10-04-04 21:09

Очевидно не може да има универсална формула - всички тези неща се вземат предвид. Аз казах, че смятам цената по друг начин, но се грижа да не пада под 30 лв. на час. Ако наистина можеш да направиш 200 кадъра за един час (това е по един кадър на 18 секунди!) и ако можеш да вземеш по 5 лв на кадър - това е 1000 лв на час - какво по-добро от това...
[beer]

Дата:   10-04-04 21:12

Благодаря за споделената цена.
Идеята ми е да се придържам към нещо нормално без да ощетявам колегите, макар че основната ми дейност е друга.

Хе-хе...
Автор: GenaDP   
Дата:   11-04-04 03:48

Най-вероятно момчето се гласи да снима манджи за менюта, та се подготвя за летния сезон, уточнявайки цените. Е, ако и снимките му са толкова добри, колкото правописа - няма да ми изяде ляба, за сиренето да не говорим...

Дата:   11-04-04 12:25

Христос Воскресе! Честито Рождество!
GenaDP, откъде тази далновидност?
Та като каза манджи за менюта, би ли вкарал малко инфо, понеже ми стана интересно.
Аз съм Красимир от Варна и имам много общо с това което каза, и то 'не отскоро'.
Ти как се казваш, откъде си?
P.S.
За гласенето не е точно казано... нямам задни мисли. Просто исках да уточня цена за да не Ви изям хляба наистина.

Дата:   11-04-04 15:51

Та... какво ми е на правописа? Не че преглеждам щателно текста преди да го постна, но се старая да не 'простея'.

Амче...
Дата:   12-04-04 03:18

...докато бях в училище, все още се пишеше Одобрявам, а не съм чувал да са сменили правописа на тая думичка, макар че ти упорито се стремиш да наложиш ново виждане по темата...

А "Красимир от Варна" не смяташ ли, че звучи малко смешно? Или като са ти издавали кръщелното са забравили да пишат фамилия?

5лв. на кадър за тоя род неща си е нормална цена за този регион, може би дори висока - както чувам, някакъв кретен снима за Макао по 1.20лв. кадъра...

Автор: Transfiction   
Дата:   12-04-04 03:29

Еее, че не е задължително човек да си пише фамилията по форумите! Иначе се пише "одобрявам", обаче само това му е кусура, добре си пише човека :-) И въпросите му са интересни.

Да бе...
Дата:   12-04-04 04:11

...великият майстор, дето "в цяла Варна никой не може да направи по-добра снимка на това, за което го търсят"...

Преди някой и друг месец Щериончо от Бургас се изживяваше като най-големия разбирач по южното черноморие, сега се сдобихме и с варненски Хелмут Нютън. Аферим!

Автор: night   
Дата:   12-04-04 10:29

Гена може би Красимир е достатъчно за сферата където снима, не мислиш ли? Иначе и на мен ми стана интересно какво про си снимал, за кой си го снимал, дай да видим. Иначе става малко аз съм супер фотограф, дори за Даймлер-Крайслер съм снимал за новия им каталог ама защо да покажа нещо, важното е, че съм намба уан. :)

Публикацията е редактирана (12-04-04 10:29)

Хех...
Дата:   12-04-04 11:12

Тоз пък друг луд... Що трябва някой да ти дава отчет кво и за кого е снимал, че и да ти показва? Че и писанията ти бая несвързано звучат.

Дата:   12-04-04 11:31

С риск да превърна този форум в лично заяждане, ще те попитам, GenaDP, за чий (не се чете) си се хванал точно за една дума, при условие че темата на дискусията са цените, не правописа. Мерси Жоро за подкрепата, но не вярвам този форум да е поле за мерене на чурки, още повече провокирайки някои колеги с твърде смелото ми изказване: "В цяла Варна никой не може да направи по-добра снимка на това, за което ме търсят..."
Това GenaDP не ме прави 'голям фотограф', или най-добрия. С това исках да кажа че съм тясно профилиран, и ако реша да правя това (което правя засега САМО за фирмата си) и за други агенции, то тогава рискувам да ви бръкна в джоба. ИМЕННО затова реших да унифицирам цени, да не би някой да се почувства Ущетен.
Попитах те кой си, понеже исках да обсъдя нещо конкретно с теб, мислейки че имаш необходимото виждане по въпроса. Вече не желая да обсъждам кавото и да било, да не би случйно да те засегна.
P.S.
4-5 са 'най-големите' фотографи във Варна с които се познавам лично, и първото ми име и дейноста биха им говорили красноречиво.

Мдааа...
Дата:   12-04-04 12:30

Явно си решил, че като познаваш "най-великите" във Варна лично - и ти си станал един от тях. Само да те светна - току-що звъннах на един от великите да го питам дали познава местното величие Краси, ама той нещо не можа да се присети за тебе... Но ако искаш, може и без пари да снимаш - моя хляб тъй или иначе няма да нахапеш. Колкото до правописа - гледам, и други думички те затрудняват:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=13492&t=13492&phorum_uriauth=

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна