Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Коне от троянско край Сините Камъни
Автор: pitarfoto   
Дата:   07-04-04 10:33

Вчера при стартиране на Internet Explorer ми се активира Нортана и ми пише Backdoor.Trojan в system32 се появява едно PY.EXE но след DELETE при следващо активиране на IE пак се появява та как да ги изгоня тия троянски коне дане вземат да ми опасат PC[smilie11] https://photo-forum.net/joro/emoticons/behead.gif

Отговори на това съобщение
 Re: Коне от троянско край Сините Камъни
Автор: borovinka   
Дата:   07-04-04 10:46

http://www.data.bg/f.php?fid=3302372

Автор: inmitev   
Дата:   07-04-04 10:47

Добра антивирусна програма, прясно обновена, желателно и защитна стена, ако компютъра не е в офис и няма офисна такава.
Проверка, почистване на гадинките и но проблем!

Автор: J0R0   
Дата:   07-04-04 10:50

Истината е преинсталация на Уиндоус.
Дори и да изтриеш коня, той вече е пренастроил системата ти и е отворил портове, които по принцип трябва да стоят затворени.
Обикновено хакерските програми имат система за сканиране на всички IP-та на даден сървър, пингват 400-500 IP-та за няколко секунди и откриват ако има в мрежата включен компютър с отворен заден двор (Backdoor).
И тогава ставаш лесна плячка на разни други, не е задължително да са същите, които са ти пуснали троянеца.
Странно е, че си го открил, защото добре направените троянци имат способносостта да се самоунищожават след като ти пренастроят Уиндоуса. И тогава не остава никаква следа, антивирусните не сигнализират, всичко си е привидно наред, само дето всеки хакер вече има достъп до машината ти.

Асахи ме светна на един фокус - програма Drive image - инсталираш си всичко, което ти трябва и правиш имидж на диска си (запис на моментното състояние) Това се слага на СД. Когато имаш някакво съмнение - форматираш диска и записваш имиджа, който ти връща състоянието на диска от момента в който е бил направен.
Отнема около 3 минути, не е като да инсталираш всичко наново.
Но за тая цел трябва да си държиш документите на друг харддиск, да форматираш и разпъваш само операционната среда с програмите.

Успех!

Автор: inmitev   
Дата:   07-04-04 10:55

Може и Symantec Ghost - върши същата работа като Drive Image.

Автор: mlv   
Дата:   07-04-04 11:25

a kakvo 6t ekajete za klasi4eskiq NortonGhost?? stava o6te po barzo

първа  назад  1     всички  напред  последна