Автор: sagittarius
Дата: 07-04-04 15:16
Ееее, не се засягай сега! Колко хора мислиш, че са работили и с двата за да могат да направят сравнение? Ето какво мога аз да ти кажа:
Направил съм стотина снимки с HP 945.
Фокуса не можеш да го контролираш. Ходи където си иска, а резултата разибраш чак на монитора. Визьора (електронен) и екранчето на гърба на апарата не ти помагат за това.
Със светлоизмерването имах такъв случай - снимам, не ми хареса, снимам с корекция -3 EV !!! - същия резултат. Т.е. няма повтаряемост на резултатите и може да се наложи да снимаш и да триеш доста докато докараш каквото искаш. Отбелязвам, че в описания случай, осветлението беше ... "особено" и може да провокира грешки и при по-добри апарати.
Наситеност на цветовете - има три варианта (слабо, средно, силно или нещо от сорта). За пейзаж препоръчват "силно" за да излязат хубави цветове. Да, но излизат фалшиви. Гората напр. синее неприятно.
Е, това са недостатъците, които съм забелязал до сега. Никога няма да си го купя, но пак ще го взимам да си снимам с него. Получавам резултат (някакъв) много по-бързо отколкото с Minolta-та (лентова).
За другия апарат не знам абсолютно нищо и не мога да правя сравнение.
|
|