Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Kodak DX6490 или HP 945 за любител?
Автор: Waldimir   
Дата:   06-04-04 23:44

За какво става въпрос:
Приятел от чужбина смята да си купи един от двата модела, понеже в момента са в промоция и на изплащане.(БТВ, Д70-то го дават за 30 евро на месец в продължение на 5 години).
Чел е много ревюта в нета, но иска ида се допита до някоя "сродна българска душа" кой от тези два модела аджаба е по-добър за любителски цели.
Бих помолил от негово име за препоръки и впечатления, особено от хора, притежатели на тези два модела.
Защо "Да" и защо "НЕ", тоест да се обосноват, а не само "тоз е по-добър".
Благодаря предварително.

Публикацията е редактирана (07-04-04 14:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Kodak DX6490 или HP 945
Дата:   07-04-04 14:06

Благодаря за мълчанието.

Моля администраторът да изтрие тази тема.

Re: Kodak DX6490 или HP 945 за любител?
Автор: sagittarius   
Дата:   07-04-04 15:16

Ееее, не се засягай сега! Колко хора мислиш, че са работили и с двата за да могат да направят сравнение? Ето какво мога аз да ти кажа:

Направил съм стотина снимки с HP 945.
Фокуса не можеш да го контролираш. Ходи където си иска, а резултата разибраш чак на монитора. Визьора (електронен) и екранчето на гърба на апарата не ти помагат за това.

Със светлоизмерването имах такъв случай - снимам, не ми хареса, снимам с корекция -3 EV !!! - същия резултат. Т.е. няма повтаряемост на резултатите и може да се наложи да снимаш и да триеш доста докато докараш каквото искаш. Отбелязвам, че в описания случай, осветлението беше ... "особено" и може да провокира грешки и при по-добри апарати.

Наситеност на цветовете - има три варианта (слабо, средно, силно или нещо от сорта). За пейзаж препоръчват "силно" за да излязат хубави цветове. Да, но излизат фалшиви. Гората напр. синее неприятно.

Е, това са недостатъците, които съм забелязал до сега. Никога няма да си го купя, но пак ще го взимам да си снимам с него. Получавам резултат (някакъв) много по-бързо отколкото с Minolta-та (лентова).

За другия апарат не знам абсолютно нищо и не мога да правя сравнение.

Дата:   07-04-04 15:20

А, забравих. Последните 4 снимки в профила ми са правени с него. Ако с този размер, и при условие, че са пипани с photoshop могат да са ти полезни ... виж ги.

Автор: boni   
Дата:   07-04-04 15:39

Waldimir ,ti zashto si mislish che niakoi snima s takyva aparat tuka ???Na mene lichno ne sa mi poznati i zatova malcha.
Ako iskash podrobno info - tyrsi testove po mrejata,bi triabvalo da ima mnogo.

Автор: gin   
Дата:   07-04-04 16:31

Щеше ли да ти помогне ако ти бях казал, че НР правят гадни апарати?

Дата:   07-04-04 16:39

А, да, и това забравих, че докато се разходиш из менютата да избереш подходящите настройки, слънцето вече е залязло. Не знам при другите цифрови как е, но с този се бавя мноооого много.
И чак след като поснимах с него разбрах какъв огромен и светъл визьор има Minolta-та ми.

Дата:   07-04-04 22:12

Здрасти

Естествено, че възможността някой да е снимал и с двата е 1 на 1000. Но, ако някой е снимал с единия и сподели впечатленията си така, както sagittarius, за което много му благодаря, и някой друг пък е снимал с Кодака, ето ти я полезната информация. А има и хора, през чиито ръце мианват много фотоапарати. Някои може да има познат с такъв апарат и да го е взел от любопитство да поснима.
tyrsi testove po mrejata
Бони, все пак направи си труда да прочетеш внимателно какво съм написал в първия си постинг - "Чел е много ревюта в нета".

Автор: night   
Дата:   07-04-04 23:23

Валдимир доколкото знам цената на HPто е около 950 лева, другия незнам колко струва но предполагам е приблизително толкова като ценова ниша в която си се насочил. Мислил ли си за подобна цена да кажем за Canon A80 или за Canon S50 ? И двата са доста над пакарда.

Дата:   08-04-04 14:58

night, обясних, че не купувам аз и че купувача избира тези модели, защото са на изплащане и в промоция. Аз лично препорачах А80/А70. Все пак, благодаря за съвета.

първа  назад  1     всички  напред  последна