Автор: admin
Дата: 05-04-04 18:37
Симптома "Новорегистриран потребител" се появи отново с нова мощна сила във Фото Форум.
Сигурно сте забелязали, че последните дни потребителя ReMaX доста надобря и се изкачи напред в рейтингите? Да, снимките му са наистина хубави, има дух в тях. Но ми се видя прекалено тази с циганчетата и локвата когато стигна до трето място и имаше 18 човека гласували за нея. Все пак това бяха циганчета в локва, а "всички така да й се възхитят" беше невероятно!!
Невероятни неща няма, драги клубари и както предполагате се оказа, че нашият нов член ReMaX попада във филтрите, от които вече няколко потребителя със спортен дух «изгоряха».
След разговор със самия потребител той обясни за състоял се купон в неговия дом. Имен ден на дъщеря му и много гости, които си правят регистрации и гласуват в негова подкрепа. Работата на Администратора не е да опознава родата на хората в сайта, а да следи за реда тук.
Ето това са част от потребителите съмнително замесени със гласове за ReMaX:
ReMaX, pli0k, areV, Raia, CaMa, mem, elfy, dolfin_72, nej, neistova
Какво бе направено след регистриране на случая
* деактивирах някои от изброените потребители
* Нулирах вота на снимките на ReMaX
* Направих да не може да се гласува занапред за тези снимки
Обясних на ReMaX, че не е коректно това на фона на останалите спазващи добрия тон. Това са хитрости, които не правят чест на никого тук.
Клубари нека не забравяме, че наше задължение е да внушим на новите хора тук, че и ние ги знаем тези "хитрини" и ние ги можем, но не ги правим.
Искам да кажа още, че имам основание след дългия разговор с ReMaX и жена му да смятам, че не са лоши хора, но лошо впечатление ми направи това, че базирайки се на някакво познание на Интернет технологиите се опитваха да ме «мотаят». Имам предвид, че в течение на разговора ReMaX обясняваше как втората част на потребителите замесени със случая били с едно IP от една адвокатска кантора където били негови приятели и особенно запалени по фотографията. Как имало много компютри и аз нямало начин как да не ги виждам на едно IP, с което излизали всички и т.н. Слушах внимателно. Казах, че всичко е много добре, но реално тези потребители се редуват един след друг на един компютър ... и тогава се оказа, че освен всичко друго те едва ли не се изчакват един през един да сядат и стават водени от интереса към фотографията и гласуването за приятелски снимки. Имаше изказани и мнения, че едва ли е важна наградата, важен е контакта с другите и т.н., добре, мога да преместя снимките с друга категория, за да е ясно, че каквито и да е шмекерии не ощетяват материално никой...
Това, което ще направя сега е да позволя за снимките да се гласува отново, защото снимките са хубави, но беше взето решение последно да не се зачитат предишните гласове за въпросните снимки. Който смята, че снимките са добри нека пак гласува за тях.
Работата на Администратора не е да разследва и да дава обяснения, а да регистрира случаи нарушаващи вашите права и да взима съответните мерки.
Моля ви, пестете нашето време!
https://photo-forum.net/i/13566&USER_ID=2145
https://photo-forum.net/i/13567&USER_ID=2145
https://photo-forum.net/i/13565&USER_ID=2145
Очаквам вашите мнения по случая.
|
|