Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Наградата за цифров апарат на изложението в Хановер
Автор: pabadjiev   
Дата:   03-04-04 00:50

Драги приятели,

Иска ми се да ви информирам за носителят на “Оскар” за цифров фотоапарат даден на току що завършилото голямо изложение CeBit в Хановер. Номинирани са били три апарата – Canon PowerShot Pro1, Sony DSC-828 и Kyocera M410R. Журито категорично е присъдило наградата на 4 мегапикселната Kyocera M410R. В него има изключителни новости изразяващи се в нова технология за изграждане на изображението, която премахва практически всички артефакти типични за повечето цифрови апарати. Процесора е от аналогово-цифров тип.

Резултатите са:
- скорост на обмен 75 Мпиксела /sec;
- 16 битов формат;
- серийни снимки със скорост 3,3 снимки/sec и то неограничено, докато свърши паметта на картата;
- готовност след включване след 1 sec;
- скорост на сработване на затвора след натискане на бутона 0,07 sec (!);
- Jpeg файловете са около 2-3 пъти по-малки от файлове получени с 5 Мпикселни матрици при еднакво ниво на компресия;
- съвършен баланс на бяло;
- въпреки че матрицата е 1/2,7 inch, благодарение на софтуера шумът при 800 ISO е еднакъв с 200 ISO при другите фотапарати от този клас с по-големи матрици;
- по-високо качество на изображението, което свободно може да се увеличава безупречно до А3
и т.н т.н...
Апаратът е с 10 кратен оптически Zoom 37-370 mm (аналогично на 35 mm) и е с визьор-дисплей с 300000 пиксела.

С всичко това бих искал да ви кажа да не подценявате неособено известни фирми с известните клишета за това, че само определени фирми произвеждат качествени апарати – Сanon, Nikon, Minolta и т.н. Вече и Samsung и HP и Panasonic, Fuji и още много други правят качествени цифрови фотоапарати в полупрофесионалният компактен клас – 4-8 Мпиксела. Вие тествахте ли ги и то системно, с определена методика за да може да изказвате такива категорични мнения в сайта? А между другото кога Sony е правила фотоапарати по-рано? А сега? Не говоря тук за огледално-рефлексни апарати.

Но всичко това е предмет на друг разговор. Исках само да ви информирам.

Поздрави на всички

Петър Абаджиев

Отговори на това съобщение
 Re: Наградата за цифров апарат на изложението в Хановер
Автор: Brummaker   
Дата:   03-04-04 00:57

Благодаря г-н Абаджиев [smilie24]

Автор: sas   
Дата:   03-04-04 01:11

И аз благодаря! Отвори ми очите за тази Kyocera M410R. Отивам да търся инфо за нея да видя дали няма да стана фен... [beer]

Автор: sas   
Дата:   03-04-04 01:20

Ехееееее, че тоя апарат бил само 500$ !!!
Дали да не обявя моето Sony F717 за продан?

Дата:   03-04-04 01:20

sas,до колкото разбрах и ти си с 717.
Снимай си и бъди щастлив [smilie3]

Автор: junior   
Дата:   03-04-04 01:23

абе бате сашо , що не ми го подариш направо това сони,а???[smile]

Дата:   03-04-04 01:26

Ху,ху,ху...
Аз ще ти дам моя-ама само ако го сменя за 300D [smilie5] Другите май и неща да ги чувам/от тоя клас де/ [cool] undefined

Дата:   03-04-04 01:30

ами готово брум - ти си намери там 300д, а на мен ми дай това непотребно сони [smile] [smile] [smile] DEAL![beer]

Автор: machine_head   
Дата:   03-04-04 01:46

абе не бързайте много, нека да видим малко самплес различни от тези на фирмата...

Дата:   03-04-04 01:53

току що направих бързо сравнение между функциите на киоцерата и Г3 и познайте до какъв извод стигнах за себе си???? ДА - CANON G3 все още е KING OF THE HILL...[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: night   
Дата:   03-04-04 16:54

а тия от Хановер са балъци нали :)

Автор: Stefoo   
Дата:   03-04-04 17:46

Аз също мисля, че G3 си е супер!
А по повод "онези от Хановер" нали всика година трябва да има нов победител в категорията за най-добър фотоапарат, който да отразява "прогреса"!

Автор: machine_head   
Дата:   03-04-04 18:25

въобще не става дума за Г3 тука. Много ми е интересно как без да се виждали снимка правена с този фотоапарат си правите изводите. Или то се знае само левски и това е.

Автор: night   
Дата:   03-04-04 18:32

Стефо, ще е смешно с изменението на технологиите да има един и същи апарат две поредни години като най-добър нали?

Пък и там не е като у нас, по отношение на най-добър продукт и т.н. Не разбирам от фотография - любител съм, не съм и виждал сампли от този апарат, ама едва ли са го наградили без причина.

Автор: Ники   
Дата:   03-04-04 23:47

- Jpeg файловете са около 2-3 пъти по-малки от файлове получени с 5 Мпикселни матрици при еднакво ниво на компресия;

Извинете? Това наистина ще да е откритие в технологията - нов начин за компресия, съвместим с JPEG?

- по-високо качество на изображението, което свободно може да се увеличава безупречно до А3

Да видим, A3 по дългата страна е 16.14 инча, апаратът е 2272 х 1704 пиксела, това прави 141 пиксела на инч. Става "безупречно" за принтер. Е, ако наистина има по-малко артефакти от другите може и да е по-добре при изкуствено увеличение. Виждал съм корица на (българско) списание правена от 150 dpi, не беше зле.

Виж, бързото снимане и бързото записване ме спечелват веднага. Обаче за целта се използва High-speed SD card.

Автор: niro   
Дата:   05-04-04 10:24

Всъщност класацията фотографи ли я правят или IT специалисти /като на IT изложение де/[smilie10]

Автор: jumbo   
Дата:   05-04-04 14:07

едва ли са фотографи[cool] undefined

Автор: Boreto   
Дата:   05-04-04 16:51

Щом става дума за CeBit, журито са компютърджии. Едва ли са фотографи.

Images with a fine array of gradations
The high-speed processor of the image processing system, RTUNE, consists of an analog front end and a digital processor. It first adjusts the RGB color balance of the analog data received in the CCD at the analog front end, and then converts it to a digital signal (A/D conversion).
The A/D conversion process provides 16-bit internal conversion of the data and sends it as 12-bit digital data to the next digital processor. The digital processor that receives the digital data produces the final image data and outputs it at high speed, creating low-noise digital data. By drastically reducing a wide range of noise generated in the digital images, it is possible to reproduce natural color and a fine array of gradations.To reproduce clear images, the Finecam M400R and Finecam M410R use a 1/2.7'' square pixel CCD with an original color filter, featuring 4,230,000 pixels in total.

За да правят аналогов баланс на бялото, явно имат вградени АЦПта в контролера (ако са в контролера) с регулиране на усилването. Смисълът на аналоговия баланс е да се разтовари DSPто от рутинно преизчисляване на нивото, за да се осигури бързодействието. Не ми е ясно какъв е смисъла от 16 битово АЦП, като след това информацията се предава към DSPто 12 битова. Т.е. отрязват се четирите младши разряда. Намязва ми на рекламен фишек. А и не ми е ясно каква е тази супербърза шумоподтискаща програма, която да обработва 3,5 кадъра в секунда. По-вероятно е да е елементарна и да влошава резкостта.
Но докато не видиме ревю, нашите мисли са чисти спекулации.

Автор: asahi   
Дата:   05-04-04 17:00

Времето ще отсее ненужните думички от ревюто, което си е рекламно-техническо съобщение по същество. По-съм склонен да вярвам на фотографи, напр. П. Абаджиев. Поне няма да използва словосъчетания от типа drastically reducing a wide range of noise.

първа  назад  1     всички  напред  последна