Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Измина един месец от началото на конкурс "Панасоник"
Автор: emmmo   
Дата:   01-04-04 11:04

Прави ми впечатление тоталната неадекватност на участващите снимки. Струва ми се, че едва десетина процента от фотографиите отговарят на идеята и темата. По-лошото обаче не е това, че хората си качват каквото им падне само и само да участват, а това, че другите гласуват за такива снимки...
Като е така, барем го прекръстете на конкурс на обща тема, какъвто беше есенният.

Отговори на това съобщение
 Re: Измина един месец от началото на конкурс "Панасоник"
Автор: junior   
Дата:   01-04-04 11:19

Ми той си е криво-ляво такъв...

А аз ще използвам случая пак да повдигна един въпрос:
"По-лошото обаче не е това, че хората си качват каквото им падне само и само да участват, а това, че другите гласуват за такива снимки."

Ами ако видя отлична снимка, която не е много по темата кво да правя - да гласувам заради снимката или да не гласувам заради несъответствието? Сигурен съм, че 90% хората гласуват за хубавата снимка, без да се интересуват от категорията.... То ибез друго много малко хора виждат заглавието на категорията веднага. Обикновено първо се заглеждат в снимката, после в коментарите и т.н.

Дата:   01-04-04 11:28

junior, всички конкурси си имат правила. И първата работа на журито е да отсее тези снимки, които не отговарят на темата и чак след това да гледа кои са хубавите.
Струва ми се, че така е редно.

Дата:   01-04-04 11:46

Абсолютно съм съгласен с теб, ама как да стане???? Някой да стои денонощно онлайн и да казва "тая не е за конкурса, премествам ти я в категория пейзаж"?
То едно на ръка, че трудно се организира, ама и освен това малко ще се намеси субективната оценка на този някой....

Щом сме решили да спечели първата снимка по гласувване от сайта и щом сме сложили такъв "хлъзгав" рагламент за участие - така да бъде... Сега ще си берем крушите - кисели, сладки, горчиви, каквито са - такива.

А ти си прав като подканваш клубарите за повече съвестност...

Дата:   01-04-04 11:51

"А ти си прав като подканваш клубарите за повече съвестност..."

Именно това се опитвам да направя.
Пъдарят не е решение.

Автор: Ivan_A   
Дата:   01-04-04 11:55

Еммо, не гласуват чак толкова много - от 759 автори, на първа страница на рейтинга за конкурса снимките са с 48-24 гласа. Т.е. може би колегите са по-внимателни/взискателни и очакват да гласуват,когато видят повече снимки, съответстващи на темата.

Дата:   01-04-04 12:00

тук не си много прав.... Senior:
1. регистрираните автори са над 2240...(от които само 750-60 качват снимки)
2. статистически не може да се докаже кой за коя снимка е гласувал и следователно твоето твърдрние не съвсем коректно..

По-скоро всеки автор си има някакъв антораж гласуващи...(но и това твърдение не може да се докаже статистически)

Автор: J0R0   
Дата:   01-04-04 12:03

Над 2300 са регистрираните, които имат правото да гласуват.
759 са авторите, които са публикували снимки.

Освен това, аз лично не виждам някакви много големи несъответствия с правилата на конкурса.
Може би като изключим чистата пейзажност и някой друг класически портрет, останалите неща са повече или по-малко по темата.

Глас народен - глас божи!
Така е и на изборите.
Или мнозинството отива и казва "да, ей това е правилното решение" или си пие ракията вкъщи и мърмори, че други, които са малцинство, решават с гласовете си.

Дата:   01-04-04 12:43

Да, Иване, точно в това е проблемът. Активните клубари са 30-40. Те качват снимки, те гласуват. С неактивните, но относително редовни, стават 70-80. Останалите гласове са чиста спекулация.

Направих си труда - разгледах подробно целия списък с автори, които са качвали снимки. От 759 човека едва 130-140 ми говореха нещо, като една голяма част от тях не са качвали снимки от много отдавна, не знам дали и въобще влизат да разгледат.

В началото хората пищяха от единиците. После, след премахването на единиците, започнаха да пищят от двойките. Сега и двойки няма. Но е въпрос на време (и то, разбира се, е към края на конкурса), когато ще пропищят отново. Защото част от проблема си остана.

А иначе идеята за едно отворено общество е много готина. Само че тя се превръща в удобен параван, зад който се крият интернет-простотиите. Защото хората са същите.

Добрите неща стават повече с добра воля, отколкото с добри правила.

Автор: asahi   
Дата:   01-04-04 13:04

Подкрепям те напълно, Емо. Благодаря на Жоро, че направи уточнение в регламента. За съжаление малко хора са го чели скоро или не са го разбрали. Лично аз винаги пиша в коментарите коя снимка според мен не е за конкурса.

Сас, този кирилизатор нещо се бие с моя и ми гълта запетайките и точките.

Дата:   01-04-04 14:10

Junior, пак се бъзикаш със "Senior"...
759 - просто считам, че те имат отношение към фотографията и спрямо тях броя на гласуващите е малък/регистрираните без снимки не ги броя/.
В отворен форум едва ли някой може да претендира за по-правилно/по-неправилно мнение-за мен това е част от очарованието на интернет.
"Антораж"-да! И това си е част от играта!
И няма нищо лошо.
И докато при бъзикането със Senior малко ти вярвам, то ако ми кажеш, че ВИНАГИ си/сте гласувал/и безпристрастно, от позицията на някаква абсолютна правда, за снимките на приятели и непознати - не бих ти повярвал!
Senior съм все пак..., години..., живот...
А и виж Joro как добре го е казал по-горе.

Дата:   01-04-04 14:31

Иване, аз се бъзикам с всичко на света, дори с житейските си убеждения и ценности.... [smile] [smile] [smile] Приемай го като знак на уважение (за тези, които не уважавам сключвам вежди - за тях няма бъзик!)...

Не оспорвам твоята теза, просто оспорих емперичното и доказателство...

П.С. Аз съм си Junior, откъдето и да ме погледнеш - и това ме кефи...[smilie3]

П.П.П.С. И МОЯТА КИРИЛИЦА СЕ КАРА СА ТАЗИ??????

Дата:   01-04-04 14:54

Добре, Junior, наистина го приемам така.
И аз обичам да се бъзикам с всичко и точно затова приемам и конкурса като игра - за мен приятна - с изненадите си, с непредсказуемостта си, с несъвършенствата си но и с удоволствието от добрите неща!

Автор: jumbo   
Дата:   01-04-04 18:11

аз съм гласувал за много малко снимки от конкурса сигурно не повече от 5

Автор: Brummaker   
Дата:   02-04-04 18:29

..и аз така.../но нека са 10 - 15 /.