Автор: elfljo
Дата: 02-05-05 15:45
@bosilek:
teatralnite zali sa predizvikatelstvo dori za seriozni dslr, kakvo ochakvash tam ot dx7440 :)))
pri nisko osvetlenie ima osnovno 2 principni problema-
s autofokus-a i sqs shuma/iso-to.
autofokusqt na dx7440 e naisitina dosta dobqr, mnogo e bqrz pri normalno osvetlenie (znachitelno po bqrz ot canon a95, naprimer). pri losho osvetlenie sqsto e dosta ok, osezaemo po-bqrz i nadezden ot panasonic fz3, fz10, olympus c8080, canon a95 (vsichki tezi sqm gi sravnjaval).
osven tova pochti nikoga ne lqze, moze bi samo 5-7% ot snimkite ne sa na fokus.
imaj predvid obache, che pri pqlnija 4x zoom nachalnata blenda veche e 4.8; tova ne e zle za takqv zoom, no ima i po seriozni optiki, razbira se.
iso800 e dostqpno samo na 1Mpix, t.e. pixelite se uvelichavat 4 pqti; tova e star trik, istinsko iso800 na istinski pixeli sqm vizdal samo pri nikon "ne-znam-si-kqv-nomer" (tija, deto se chupjat na dve i ima magneziev korpus, toj obache imashe otvratitelno baven autofokus).
dx7440 ima noise reduction, do iso200 moze da snimash bez mnogo ugrizenija (koeto ne se podrazbira pri aparati ot tozi klas), iso 400 vse oste stava za nesto.
optikata e MNOGO sharp, ne moze da se sraznjava sqs maznotiite na sony p71, p72, canon a95....
pravoqgqlna stranica s tekst izglezda kato pravoqgqlna stanica s text, a ne kato bqchva, koeto sqsto ne se podrazbirashe pri staroto mi sony p72; dori panasonic fz10 ne moze da se spravi dobre, dx7440 obache uspjava.
kogato snimash sqs svetkavica, ima mnoooooogo leko sinkav otenqk, za sqzalenie njama rqchna korekcija na bjaloto.
pri snimki bez svetkavica cvetovete sa absoljutno verni i prijatni.
imam go ot okolo 5 meseca, edinstvenija "problem" e, che lamelite pred obektiva trjabva da se chistjat redovno ot prax i mrqsotija, imache ostavat polu otvoreni/zatvoreni.
aparatcheto e mnogo prijatno, lezi dobre v rqkata, horata haresvat vqnshnija mu vid, obektiva e izcjalo ot metal (!!!!) mqkna go navsjakqde sqs sebe si, dokato panasonic fz10 prashjasva v kqsti.
bih si go kupil otnovo.
navremeto go vzeh za 235 eur ot amazon.de, sega e daze 199 eur.
brat mi snima s olympus c8080, koeto veche e sqvsem druga klasa, krqstnikqt mi s canon a95, poznati s minolta z3, sony p100, nikon cp5400, kvo li ne oste...; vsichki te, obache, sa mi iskali dx7440 da snimat decata si pri action, nikoj ot izbroenite po-gore ne usljava da lock-ne fokusa tolkova bqrzo i nadezdno kato kodak 7440
|
|