Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПИШЕТЕ ИНФОРМАТИВНИ ЗАГЛАВИЯ НА ВАШИТЕ ТЕМИ
Автор: sas   
Дата:   31-03-04 01:53

Освен дискусията около това, че снимките станали много аз искам да ви обърна внимание, че и темите във форума станаха много за ден. Не знам дали сте забелязали, но на 1 страница на форума вече има по 25 отделни теми, а не 20 като преди. Въпреки това 20+ от тях са активни през текущия ден, а други още 10 са се развивали предишния ден.
Оказа се, че ми е трудно да чета всичко, а и то реално не ме интересува. Но как да стане да си оптимизирам четенето след като гледам последните дни е пълно с теми със заглавия като:

Мисля си...
1D Mark II на luminous-landscape.com
Sony 717
Canon A80 i fokus
Запитване
Sigma 15-30 ?
Цифрови фотоапарати Sony
въпрос за цифров апарат
Продавам
Не снимай...
Админ ?????

...и други знайни и незнайни теми.

Господа, МОЛЯ ВИ пишете заглавието на темата така, че да казва какво има в нея. Нека си спестим време и не подлъгваме хората да бъркат в нашата тема ако те наистина не искат. Срещу темата седи вашия ник и ако често подвеждате хората те бързо ще се научат да ви прескачат темите.

Освен това мислите ли, че има нужда от отделен форум за обяви за продажба на техника?

Отговори на това съобщение
 Re: ПИШЕТЕ ИНФОРМАТИВНИ ЗАГЛАВИЯ НА ВАШИТЕ ТЕМИ
Автор: junior   
Дата:   31-03-04 01:59

мен да питаш е най-добре всичко накуп... а за прецизирането на темите, разбира се, си прав....[beer]

Автор: BoneCollector   
Дата:   31-03-04 08:00

A защо да не се назначат 1-2 модератори за форума, които да пооправят това-онова ? Само трябва да са хора, които прекарват достатъчно време в сайта.

Автор: jumbo   
Дата:   31-03-04 10:40

сас това с отделния форум за техника няма смисъл изхождайки от малкия опит който имам с форума на клуб никон там има разделение и въпреки това пускат еднакви обяви и в двете секции[smilie10] [smilie10]

Автор: sas   
Дата:   31-03-04 12:22

Джъмбо, за разлика от никонския клуб обаче във Photo-zine си пускаха обявите само в местото за обяви.

Автор: J0R0   
Дата:   31-03-04 12:54

Мисля, че трябва да изнесем форума за обяви на отделно място, да си бъде нещо като оказион, където хората да знаят, че влизат само с тая цел - да продават и купуват техника.

Мисля също, че трябва да забраним търговски организации и фирми да пускат рекламите си във форума. Ако искат да правят бизнес - да го правят като хората. Ако искат да спамват - да спамват другаде.

Автор: kirilius   
Дата:   31-03-04 13:00

JORO: [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: jumbo   
Дата:   31-03-04 13:17

аз само споделих опит....

Автор: junior   
Дата:   31-03-04 13:25

ами то тогава да разцепим форума тематично... например:
-изкуВстото
-базарчето
-просто лафче
-за заяждане
-Моби vs. Гена
-административно-планови въпроси
-каноци плюят никонци и обратното
-адам търси ева
-ева си търси ябълката
-откъде да краднеме новия шоп
-пиянски срещи от третия вид
-екскурзийки
-поуки от кой където е прочел
-препратки
-любопитни факти от Света
-РАЗНИ (тук ще пишат всички)

По принцип за търговските организации съм съгласен, само че няма как да се контолира:
- Мега Травъл търговска организация ли е или са приятелчета и за тях нема проблем????
- има един блуждаещ елемент repair дето само тормози с реклами, ама съм сигурен, че не е търговска организация изобщо...

Дата:   31-03-04 13:34

Има как да се контролира.
Тоя форум ще си остане същия, само частта за търговия ще се отдели и който иска да си търгува, да си търгува на определеното място.
Това не е дискриминация на търгуващите, а дори ще е от полза, защото сега някой като продава нещо и темата му потъва сред десетките други.
В специализиран форум много по-лесно ще се преглеждат темите кой какво продава и търси.

Автор: ceco   
Дата:   31-03-04 19:18

За информативните заглавия. https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif

Покупко-продажбите и рекламите - в отделен форум. https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif Нямало да се спазва?! - admin по всяко време може да изтрива пуснатите не на място обяви или теми без допълнителни обяснения, но се надявам да не се стига до там.

Въпреки това форумът ще остане претоварен и неудобен за използване докато не се структурира. Огледайте се в мрежата - форуми с ного по-малко мнения и теми са структурирани на две или три нива и там човек много бързо намира всичко, което го интересува - стига да го има. Тук има много повече информация, но 99% от нея е практически недостъпна. Дори ако човек си е набелязал да следи някоя тема но не посети сайта 3-4 дена, след това се "загубва" в морето от новопостъпила информация и не може ефективно да следи това, което го интересува. За новите или по-слабо активни потребтели е невъзможно да използват затрупаната информация, затова през 2-3 седмици се отварят теми с почти идентичо съдържание, с едни и същи въпроси и често повтарящи се отговори. Така форумът се затлачва от повтаряне и потретяне на едни и същи неща, линкове от една тема към друга по-стара или от празните от съдържание съобщения за "подбутване на темата" напред (едно такова "подбутване" отнема място колкото за 7 - 8 реда съдържателен текст, а и подлъгва останалите, че има нещо ново по темата).

За да не си губи и SaS, и никой от нас времето, предлагам:
1. Да се структурира този форум по преценка на admin. Примерно, според мен трябва да има следните раздели:
- Организационни въпроси;
- Технически дискусии;
- За сайта: мнения, препоръки и въпроси към admin;
- Търся помощ/съвет;
- Други.
Рекламно-търговския форум също може да се структурира по подходящ начин (ползата ще е за всички - и за търсещи, и за предлагащи - не виждам причина за много злоупотреби).

2. Да се осигури възможност за търсене по ключова дума в рамките на раздела и/или целия форум.

3. Да се въведат приоритети на темите с цел да се ограничи порочната практика на "подбутване" с празни съобщения. На някои по-важни или актуални теми admin да присвоява временно по-висок приоритет, с което те да се появяват по-напред, независимо от датата (която да е миноритарен критерий при подреждането). Приоритета може да се редуцира или отнема когато темата вече не е актуална. Отделно може (и е добре) да има и автоматични промени на приоритета (например, увеличение с 1 на всеки 10 новоизказали се потребители, но не и когато двама-трима си разменят реплики до безкрай; намаление с 1 ако 1 седмица няма новоизказал се) ...
https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif

Автор: r_popov   
Дата:   01-04-04 09:13

JORO: [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Твърдо съм за - обявите за продажба/размяна на техника в отделен раздел.
Младши: оценявам чувството ти за хумор, но не смяташ ли, че напоследък се появиха доста обяви за продажба на техника - втора употреба и ще бъде по-полезно както за клубарите, така и за случайни посетители да търсят или предлагат техника за продажба. Имам предвид такава втора употреба, а не обяви от фирми или магазини с цел зарибяване.
[beer]

Дата:   01-04-04 10:33

Цецо, ами то има търсачка във форума, бе човек.
При това търси ИДЕАЛНО! По ключова дума - в темите, в заглавията, по автори и каквото се сетиш.
Трябва само да натиснеш линка търси най-горе в менюто.

За приоритетите - и аз съм го мислил, ама не става.
Форумът не го е писал Сас, безплатен е.
Няма смисъл да се дописва кода и като излезе нова версия - всичко да се затрива.

първа  назад  1     всички  напред  последна