Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Класифициране на фотосите: ДА или НЕ?
Автор: Krassy   
Дата:   30-03-04 10:49

Мой постинг по стара тема:

" САЙТА ТРЯБВА ДА Е МОДЕРИРАН !

Дават се модераторски права на няколко членове-фотографа, с познания в нет-а, които през определено време на деня да преглеждат постингите и по определени критерии да разрешават визуализация на дадени автори и снимки.

И за да не се ощетяват тези, които правят първи стъпки и имат шанс да правят фотоси по-добри на тези, със стаж и професионализъм, но след време, може да се разглеждат в ДЕБЮТНА сесия на сайта...

И след успех в рейтинг-а или постигнат добри резултати във времето, да бъдат прехвърляни (може и автоматично) в централния албум.

Това може би е дискриминация... но навсякъде я има, нека това да не изглежда толкова обидно, колкото като стимул за по-начинаещите.

Благодаря. "

Позволих си това да го напиша в нова тема и с друга цел - някои важни решения в други форуми в нет-а се решават с гласуване.
Е ли е това възможно или твърде много 'екстри' вече станаха?

Пак благодаря :)

Отговори на това съобщение
 Re: Класифициране на фотосите: ДА или НЕ?
Автор: J0R0   
Дата:   30-03-04 10:53

Не става.
Сайтът е замислен като свободно пространство за изява и такъв ще си остане.

Автор: jumbo   
Дата:   30-03-04 11:02

и аз ти отговорих в другата тема
аз също се дразня от лоши снимки но поне пиша мнението си под тях и ми олеква (и се подготвям за сериозен отпор)
както сме обсъждали преди всичко е до само съзнанието на потребителите аз твърдя че имам такова и качвам снимки в профила си и ако реша че си струва тогава в албума ама 80% от потребителите не

Дата:   30-03-04 11:03

Май си прав.

Твърде се отплеснах, за което съжелявам.

Просто ми хрумна вариант, в който професионалисти и любители няма да могат да бъдат смесвани и хаоса би понамалял.

Контраста между добрите и начинаещите творби е толкова голям и това създава допълнително объркване.

Все пак лично моето виждане е, че постингите на професионалистите трябва да са някак си по-дистанцирани и по на преден план, колкото и дискриминиращо да звучи.
Това са творби които трябва да се гледат най-дълго, хората да вземат пример и да се учат.
Това е и част от наградата на тези, които са късали дънки по камъните, докато залягат и дебнат момента.

Благодаря.

Автор: Lyubie   
Дата:   30-03-04 11:57

Не съм съгласна да се делим на професионалисти и любители, защото това, че някой е професионалист, съвсем не означава, че е по-добър фотограф и от него трябва да се учим.

Автор: ToniPixel   
Дата:   30-03-04 12:14

Присъединявам се към Lyubie. Профи-фотограф е този, който с това си изкарва хляба. Това обаче не означава, че е добър.
"Това е и част от наградата на тези, които са късали дънки по камъните, докато залягат и дебнат момента."
Кой казва, че "любителите" не са късали дрехи, не са минавали през храсти и мучурища, не карат по черни пътища, не се завират по дупки, а някои даже са ги прибирали в полицята...
Според мен деленето на профи и любители е глупаво. Има хора, които правят добри снимки и други, които не могат.

Публикацията е редактирана (30-03-04 12:16)

Дата:   30-03-04 12:27

Тогава ще продължаваме да се ровим във все по нарастващия хаос....
Всъщност това на мен не ми пречи, само забелязвам разликата от преди и сега.
В момента фотофорума има характер на фото-журнал. Всеки показа нещо, който видял-видял... давай поствай следващата.
А Lyubie и ToniPixel, про-то си е про. Това, че някой е хванал момента по случайност на автоматичен рейим или нещто подобно е едно нещо, а когато всеки пут знаещ как да кадрираш, да построиш осветление, да експонираш и т.н. си е СЪВСЕМ друго нещо.
И точно от такива хора трябва да се учим, понеже колкото и да е роден гениален някой, той не се е родил научен.
Фотографията е наука, която освен вътрешното виждане за красота, включва не малко ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА.
Това е :)

Дата:   30-03-04 12:45

Krassy,
защо смяташ че любителите снимат на "зелен режим" и хващат нещо случайно? Аз познавам много хора, които инвестират значителни средства в техника и екипировка, четат, сами си проявяват филмите (B&W)... но правят свичко това за удоволствие не за пари. Означава ли това, че не ги бива?
И понеже не можем правилно да се разганичим, ти предлагам едно друго делене не: Аматьори, Хоби и Профи:)

Публикацията е редактирана (30-03-04 12:46)

Дата:   30-03-04 12:54

Тука си прав.
Аз те разбрах, че говориш за тези, които са получили Sony 717 за рожданния си ден, и понеже са големи мераклии почнали да снимат от домашната котка до бельото на съседката, мислейки си че голямото желание и мерак ще направи кадъра.
Про-то го разглеждаме в комерсиален и некомерсиален аспект. Но си е про, защото е свързано с теория и практика.
Благодаря.

Автор: junior   
Дата:   30-03-04 12:58

Краси, я тогава като се разпознава кой е Про- и кой е Люби- да ми ги назовеш по име, че май ще пообъркаш....

Ще се изненадаш колко малко професионални фотографи има във форума и ще се разбереш, че доста от тях изобщо не публикуват най-добрите си снимки тук... (а някои почти не публикуват)..

Ще се изненадаш и колко добри "любители" има...

Дата:   30-03-04 13:03

Остави ги тези с 717 за рождения ден,
говоря за хора с малко по-различна техника, например Voigtländer и други архивни уреди:)
И баба ми може да снима с 10D на пълен автомат,
това не е фотография, нали?[smilie3]

Дата:   30-03-04 13:04

Твърде съм наясно с 'про'-тата... особенно във Варна.
Именно поради тази причина спрях да наемам професионалисти и се квалифицирах за да мога сам да си върша работата. А ми беше само хоби.
ВСЕ ПАК ТРЯБВА да има някакъв интелигентен филтър на публикуваните фотоси. Или поне морала да се качи, понеже дразнят снимки без вкус и идея.

Автор: J0R0   
Дата:   30-03-04 13:18

Интелигентния филтър е времето.
Гледай рейтинга поне месец назад, където нещата са се избистрили вече.

Дата:   30-03-04 13:25

Все по малко хора оценяват по-стари фотоси. Особенно тези, които са постнати без оценяване, а са хубави.
Както и да е... след малко отивам на 'комерсиални' снимки, желая Ви приятен ден.

Автор: hatters   
Дата:   30-03-04 22:59

RE: "KARASSY" - направи си сайт и допускай в него само ПРОФЕРИОНАЛИСТИ, ние с гайдите ще си останем тук.Ако не си забелязал(а) целта не е само да "се ровим във все по нарастващия....", а да обменям мнения и опит.

Автор: boni   
Дата:   31-03-04 00:18

По принцип не може да се угоди на всички.Поради тази причина има РЕЙТИНГ - кеф ти 3 дневен,кеф ти месечен ,кеф ти по галерия. Има толкова начини да селектираш и видиш хубавите снимки,каквито начини едва ли има в друг сайт.
Хубавата снимка има шанс да бъде забелязана по следния начин :
1. В албума по датат на качване
2. В галерия по дата на качване
3. В албума по 3 дневен рейтинг
4. В галерия по 3 дневен рейтинг
5. В албума по месечен рейтинг
6. В галерия по месечен рейтинг
И као си пропуснал снимките от лани можеш да се върнеш и да ги разгледаш по рейтинг за всеки един месец !
Какво повече може да се иска?
Не е останала наистина стойностна снимка,която да не е била забелязана. Ако някой твърди че има такава да каже коя е!

първа  назад  1     всички  напред  последна