Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 разделителна способност на филм и матрица
Автор: de5   
Дата:   06-03-05 09:08

нов съм и ми се иска за по лесно от форума да науча нещо от теорията, до сега разбрах
1.че за филмите се дават линии на мм. или по скоро чифтове линии за да не се говори за "разстояние м-у линиите" има ли такова понятие или това си е глупост
2.за матриците също прочетох "колко ли е разстоянието м-у пикселите" аз смятам че се допират без да се застъпват вярно ли е?
3.беше посочена формула за резолюцията като функция на оптическата и тази на матрицата ако знаете повече пишете
4.какво е оптическа резолюция
5.колко са филтрите и как се сменят при снимане с цифров, механично или ?
6.за разтоварване от "тъпи" въпроси:детето пита манго защо свети луната -незнам защо вали дъжд-незнам .......айше плесва хлапето и казва остави баща си да си почине манго се намесва-остави детето да пита да се учи

Отговори на това съобщение
 Re: разделителна способност на филм и матрица
Автор: pan   
Дата:   06-03-05 14:14

Ти все едно питаш:..нов съм в математиката, до сега разбрах, че 2+2 е четири, ама чух от някой, че може да е и пет - я ме научете на тая математика набързо от форума, че е по-лесно! Как ти се вижда тая работа?!

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна