Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 ЗАПИТВАНЕ
Автор: БАЛЕВСКИ   
Дата:   27-02-05 09:08

Прощавайте, но желая да попитам нещо (от скоро в сайта и все още се ориентирам, така че ако въпросът ми е излишен - просто ме поправете).
Има ли възможност авторите да се класират по (нека го нарека) средно-претеглена оценка т.е. сбора от оценките на всичките качени снимки на един автор, разделен на броя на снимките му.
Едва ли е нужно да обяснявам защо би било хубаво да има такава класация.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: ЗАПИТВАНЕ
Автор: sP   
Дата:   27-02-05 09:25

ми засега няма :)
аз лично съм против такива класации

Автор: cic   
Дата:   27-02-05 09:28

Аз не съм админ и също съм отскоро но ако се направи такова нещо според мен хората още повече ще се "комерсиализират" [smilie10]. Ще почнат да трият снимки само защото са с малко рейтинг и т.н. Доста хора слагат снимки които си харесват и които събират малко точки и аз поне не искам това да спре ... който иска да гледа ТОП снимките за месеците или ЛЮБИМИ АВТОРИ ...[smilie24]

Дата:   27-02-05 09:38

cic, вероятно е така. Аз просто търся начин да разбера кои автори, като цяло, се справят много добре...

Автор: solo5   
Дата:   27-02-05 12:11

като направиш малко стаж във форума сам ще разереш кои се справят най-добре (това пак ще е по твоя преценка) [beer]

Автор: Георги   
Дата:   27-02-05 12:38

БАЛЕВСКИ има си рейтинг по месеци, повечето неща там са наистина прекрасни.

между другото трите ти снимки с децата ми се виждат различни като визия, качество и всичко останало от останалите ти... :)

поздрави

Автор: sP   
Дата:   27-02-05 12:43

БАЛЕВСКИ написа:

> cic, вероятно е така. Аз просто търся начин да разбера кои
> автори, като цяло, се справят много добре...

е нали за това има любими автори... виж на главната страница долу в дясно 'статистика на сайта'

Автор: vga   
Дата:   27-02-05 14:38

Георги някак си странно различни нали? И на мене така ми се виждат ама не смея да се обаждам, че нали все пак нямам "велики" снимки и преценката ми не важи :))))

Автор: stenly   
Дата:   27-02-05 14:51

доста различни!?!?https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie11.gif

Автор: asb1   
Дата:   27-02-05 17:10

БАЛЕВСКИ,
знаеш ли забелязъл съм, че като качиш много снимки например на 4-5 страници никой не ти гледа последните, може би това си е естествен ограничител да качваш много снимки, и когато вижадш, че дадена снимка....просто никой не иска и да я погледне сам да си я изтриеш :-))

Автор: Junior   
Дата:   27-02-05 17:51

аз по принцип съм против всякакви класации на ХОРА.... а и мисля, че филисофията на сайта е такава... за такива класации има други сайтове...
И ОСВЕН ТОВА СРЕДНА АРИТМЕТИЧНА ОЦЕНКА Е ВЪЗМОЖНО НАЙ-ЛОШАТА ЗА СЛУЧАЯ.... АКО ИМА НЯКАКЪВ ЩО-ГОДЕ СПРАВЕДЛИВ МЕТОД, ТОЙ В НЕЩО ОТ СОРТА:
ПО 1 РЕЙТИНГОВА ТОЧКА ЗА ВСЯКА СНИМКА С НАТРУПАНИ НАД 100 ТОЧКИ;
ПО 2 РЕЙТИНГОВИ ТОЧКИ ЗА ВСЯКА СНИМКА С НАТРУПАНИ НАД 200 ТОЧКИ;
ПО 3 РЕЙТИНГОВИ ТОЧКИ ЗА ВСЯКА СНИМКА С НАТРУПАНИ НАД 300 ТОЧКИ И Т.Н.;

Дата:   27-02-05 18:04

stenly

ами виж, рейнитгова снимка, първата на автора, с която би следвало да се опитва да се докажи и да сбори лимита от 1 снимка на седмица

https://photo-forum.net/i/88738&USER_ID=10303

при 140кб позволени... ползваме само 70.
ок автора има право (макар да навежда на някои мисли). ако пусниш на някой шумоподтискащ софтуер на автоматично профилиране, ще намери съвсем различен профил.

бе де да знам :)
се ми е тая реално,

поздрави на всички.

Автор: stenly   
Дата:   27-02-05 18:38

и на мене ми е все тая -кой кво прави тои си знае.....
а по темата за оценяването и кой е с най-голям... още по не ми пука. отдавна надживях това дали някой харесва снимките ми или не ги харесва просто си снимам и толкоз /затова и не оценявам снимки/ освен това отдавна не снимам за пари и сега само се кефя от снимането и разглеждането на снимки за което благадаря на всички

Дата:   27-02-05 18:46

Привет на всички! Благодаря за коментарите ви. Да си призная, хич ме няма във фотошопа, поради което не мога да разбера кое точно ви е различното в първите три сники от останалите!? Ако трябва да дам малко хистори за тях: първите три са правени преди две години на лента КОНИКА 100, след което от лента е сканирано... дълго време нямах тези кадри и наскоро майката на момчето ми ги прати по мейла и ги качих такива, каквито са.
Останалите снимки са от преди няколко месеца, правени са с цифров фотоапарат. Ако има нещо в тях и ви притеснява зърното (или по-точно шума, както се нарича при цифровите), това е заради моята неспособност (все още) сам да си "обръщам" 2-3МВ-товите файлове в 100КВ. (простете моето невежество)
А темата отворих, защото все още съм нов в сайта и не знам "правилата на играта". Е, схващам ги вече, за което благодаря!

Дата:   27-02-05 18:48

Забравих да питам: това, че снимките ми не са допълнително обработвани с фотошоп (качените тук, както и тези, които ще кача тези дни) намалява ли тяхната стойност?

Дата:   27-02-05 19:19

щом са твои - ни най-малко.

ако ще и със скина и на 1600 асов филм.

Дата:   27-02-05 19:26

Георги, не бих посмял да качвам снимки, които не са мои. А за допълнителна обработка - не умея на този етап. Ще погледна да се понауча да обръщам снимките както трабва и да ги докарвам до към 100 КВ. Дотогава ще кача няколко, които са и доста под 100 (така са ми останали на файлове, дадени от други), просто информативно (е, поне са си мои - имам си ги изкопирани 20/30 и са много хубави, поне аз си ги харесвам де - пристрастен съм, все пак е моята щерка на повечето снимки).

Дата:   27-02-05 20:27

обади се на айсекюто вечерта, ще ти кажа как да ги докарваш добри до 140к доколкото мога, иначе потърси с търсачката имаше вече доста такива теми за ресайз

Дата:   27-02-05 20:31

Ще те потърся, но нека да е през почивните дни, тъй като се оправям за работа и ... малко ми е натоварено тези дни. Надявам се през четирите почивни дни другата седмица, да те засега в кюто и да ми покажеш тези неща. Между другото, нали трябва да са до 100 КВ снимките?
Ок, Георги, благодаря ти! Ще се възползам от предложението и отзивчивостта ти! До скоро!

Дата:   27-02-05 20:33

Какъв е този номер на кюто ти? 200163 това ли е наистина?
Моят е 33918301.

Автор: mikele   
Дата:   27-02-05 21:01

composition
-3 -2 -1 +1 +2 +3

impact
-3 -2 -1 +1 +2 +3

technique
-3 -2 -1 +1 +2 +3

-3 - bad; -2 - so-so; -1 - average; +1 - good; +2 - very good; +3 - excellent;

add photo to my favorites
keep track of the discussion

statistics of the photo

count of comments: 109 count of pluses: 155 sum of pluses: 452/450/451
count of views: 5203 in favorites: 31 position among photos

Ето как се оценяват , каква статистика се прави в еди сайт.

Дата:   27-02-05 21:27

тука според мен има не по-лоши снимки от фотофорум.ру (дори според мен има по-хубави)

Дата:   27-02-05 21:32

Георги не говоря за качеството на снимките по или по не , а за начина на оценяване и начина на статистиката.

Дата:   27-02-05 21:47

аз и там съм зоста харесван :)

зарежи системата. важно е да има красиви неща. а то има. да се открояват, а те се. би хепи :)

Дата:   27-02-05 21:51

Гле сега има значение когато оценката е за композиция за техника и поадение както е та.Поне се дава по реална представа къде куца човек.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна