Автор: ribastuka
Дата: 22-02-05 13:36
И аз си купих Unomat от фотоъгъла в Халите. Струваше около 120 лв някъде, да не беше и повече, и беше най-дебелия, който имаха. Е, на мен ми върши работа, но не бих го препоръчал без угризения. Значи, би трябвало да издържа 3-4 кг - друг път! И 1 кг не може да задържи във вертикално положение (портрет). Второ, макар че има всички видове затягащи гайки, които на по-евтините са спестени, при всяко положение се клати във всички посоки. Е, има кука за която можеш да закачиш тежест и да не се килва от вятъра лесно, но какво от това като самата глава не може да се затегне добре. Като щракне апарата и се раздрусва. Веднъж освободих единия крак прекалено рязко и той падна. Няма проблем, върнах го на мястото му, но ми се струва, че не би трябвало да става така.
Изобщо, стативът е много лек, гъвкав, удобен за носене и снимане, но това е за сметка на стабилността. По-леките модели според мен стават само за цифрови апаратчета или миниДВ камерки, които не тежат повече от 200-300 г.
Между другото Soligor са същата работа. Slik изглеждат малко по-стабилни, но са и малко по-скъпи.
|
|