Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 EOS 300V vs. Dynax5
Автор: ceaser   
Дата:   18-03-04 15:24

Zdravejte,

Shte Vi pomolq da spodelite svoq opit i da preporychate, koj ot dvata modela da predpocheta.

Blagodarq Vi predvaritelno!

Отговори на това съобщение
 _
Автор: strench   
Дата:   18-03-04 17:44

Каквото и да избереш, имай предвид, че минолтенските тела и обективи са по-евтини.
Ако пък държиш на бърз автофокус, си вземи канон.

Публикацията е редактирана (18-03-04 19:55)

Re: EOS 300V vs. Dynax5
Автор: sagittarius   
Дата:   18-03-04 19:40

Аз съм с Dynax5 и съм много доволен от тялото. Обективите ми за съжаление са евтини и от това страдам. За бързината на автофокуса не мога да дам сравнение с Canon-а. Пробвал съм обаче Nikon F100. Много ме заболя.

Автор: zyl_oiliuff   
Дата:   19-03-04 10:16

хехее, намерил си с кво да сравняваш:))))

Дата:   19-03-04 10:39

хе-хе-хе! като знаеш толкова много, дай ми 5 бона и няма да те питам каквко да си купя:))))

Дата:   19-03-04 10:40

Въпрос към sagittarius:

"Евтини обективи"? Какво имаш предвид - стандартните, с които се окомплектова Dinax 5, или някаква друга марка, която прави за Minolta.

Дата:   19-03-04 13:14

Да, може да се каже, че са стандартните. Единия (Minolta AF 28-80 F3.5/5.6) го купих в комплект с апарата.
Другия го взех по-късно, но някой и него го предлагат в комплект. Пак си е Minolta, 75-300 F4.5/5.6 и може би е малко по-добър, но не съм снимал достатъчно с него за да кажа със сигурност.
Абе в общи линии евтиното си е евтино.

Автор: arien   
Дата:   19-03-04 13:21

И аз снимам с Минолтата и като цяло съм доволна от нея- от обективите не чак толкова, но предвид цената им, качеството е поносимо. На времето, тоест миналата година, гледах доста тестове и на двата фотоапарата, и за мен лично конкретно в тази битка Минолтата печели- по- добри параметри, по- лекичка а и от тестови снимки съм останала с впечатлението че на Канон автоматиката има известни проблеми с меренето и осветяването, но съм сигурна, че тук ще се намерят и върли почитатели на Канон, които да унищожат горката Минолта с критики, и да издигнат Канона на пиадестал. За да си прецениш разгледай тестове и виж кой апарат ти харесва повече. Иначе по принцип се води, че и двата се борят за заемането на една и съща пазарна ниша, така че и разликите не са чак толкоз фрапиращи.

Дата:   19-03-04 13:25

Тялото на Minolta-та е страхотно. По мое скромно мнение е по-добро от EOS 300, а от Nikon-ските по-добър е чак F80.
Arien, вече и Никонджиите имат повод да ни нападнат [smilie25]

Автор: arien   
Дата:   19-03-04 13:28

Да нападат- ние ще се борим със зъби и нокти и ще отблъскваме всяка вражеска атака до последно![smilie19]

Дата:   19-03-04 13:29

Ще хвърляме с камъни по врага, а като свършат камъните, почваме с обективи. Няма да е голяма загубата [smilie18]

Дата:   19-03-04 13:46

Благодаря Ви много за съветите и споделения опит. Казаните (=написаните) от Вас неща потвърждават моите впечатления, които добих при прочитането на един доста дебел куп материали, които открих в глобалната мрежа. Определено засега везните се накланят в посока Dynax5. Засега нямам точна информация за цените, тъй като в Диджит България (официален вносител на Minolta), текат структурни промени, като следствие от сливането на Konica и Minolta.
Бих искал да ви попитам относно светломеренето - при Canon има 35 зони, които са дадени (според снимките в брошурата), че покриват около 90% от кадъра, докато при Minolta-та - на някои "картинки" се вижда, че тази зона е около 50-60%, на други може 80%. Дали всъщност това е грешка на предпечатната подготова или разлика в площта на светлочуствителните сензори.
И....ако знаете къде мога да проверя на друго място освен Диджит за Dynax 5.

Благодаря Ви още веднъж!

Дата:   19-03-04 13:57

Това за светломеренето не трябва много да те вълнува. При нормално осветени сцени и двата ще ти мерят правилно. В различни критични случаи и двата ще сгрешат в някаква степен. Важното е да свикнеш с апарата си и да знаеш кога как да компенсираш.

Автор: robi   
Дата:   19-03-04 19:19

Както един приятел казваше не е важно каква е колата ти - важно е ти да си харесваш (или май за жената ставаше въпрос [smile] ). И с апарата е същото. Аз имам EOS 300 (по-стария модел) с 28-90, 75-300, 50/1.8 и съм много доволен - надежден и добър (за цената си разбира се). Не ми е бил пречка да направя това което съм искал. Е има и по-добри обективи, но цифрата е различна. Прецени и сервиза - мисля че при Canon нещата са по-добре.

Дата:   21-03-04 21:51

robi, как са снимките с 50/1.8? Нали той вади най-добро качество?

Дата:   22-03-04 18:12

sagittarius: Разбира се [smile] ! Но и от 75-300 съм доволен, а най-бозав е 28-90, но все пак върши работа.

Автор: mik   
Дата:   22-03-04 21:07

доколкото сам ходил и наблиудавал разни фотографи всичките са с канон по простата причина че в БГ е много по разпространен и после без проблем ще минеш на цифрово тяло за разлика от вс други марки което е наи вайюжното[smilie7]

Дата:   23-03-04 00:16

Със споменатите евтини обективи няма да минеш на цифрово тяло. Поне така си мисля. А като говорим с перспектива, Minolta най-после направиха DSLR - на базата на Dynax 7. Излиза на пазара тази есен. Обещават съвместимост с досегашните обективи, но и тук няма да стане с ниския клас.

Автор: snooper   
Дата:   23-03-04 19:23

sagittarius, da me proshtavash - ot nikonite predi F80 i F75 e pred canona 300v...

Дата:   24-03-04 00:26

Не сравнявам Canon s Nikon. Ако не съм се изразил ясно, ето уточнявам:
Minolta Dynax 5 е по-добър от Canon EOS 300.
Minolta Dynax 5 е по-добър от Nikon F75.

Дата:   24-03-04 12:44

...много се радвам, че моят въпрос предизвика такива дискусии...

След като казвате, че стандартният обектив AF 28-80mm f/3.5-5.6(D) , не е толкова добър, какво ще кажете за следните:
AF 24-85mm f/3.5-4.5
AF 24-105mm f/3.5-4.5(D)
AF 28-70mm f/2.8 G (мисля че този ще бъде доста скъпичък, така че пропуснете оментарит, ако е така)
И какво ще рече буквата D или без нея.

Бихте ли препоръчали откъде може да се купи Dynax 5 освен от Диджит България.

Дата:   24-03-04 12:52

To sagittarius: Да наистина, Dynax 5 e по-добър модел от EOS 300 - поне по няколко параметъра го превъзхожда.

То ceaser: За колко ще го вземеш Dynax-a ? Моят съвет е да си вземеш и поне един твърд обектив от типа на Canon-ския 50/1.8, не е скъп а ти развързва ръцете за снимки при тежки условия и дава качествен образ. Вземи си и един за да покриеш до 300 мм - пак ти развързва ръцете (по-добре е до 400 мм, но са доста по-скъпи).

Dynax5
Автор: icikonti   
Дата:   24-03-04 13:28

[beer] Снимам вече 13-та година с Минолти - лошо не съм видял!Меренето им е перфектно.Някъде някой да е видял флашметър , колорметър с марка Никон или Канон.
Обещавам като направят , тогава да си купя камера от тази марка.[beer]

Дата:   24-03-04 13:42

Minolta имат светкавици (серия D), които рабтят най-добре с обективите от (D) серията и апаратите Dynax 5 и Dynax 7. При тази комбинация могат да се ползват в максимална степен функциите на светкавицата. Става въпрос за някаква ситема ADI (Advanced Distance Integration). Някакво "distance encoding" в обектива и т.н.

Прав си за скъпия обектив. От другите AF 24-105mm f/3.5-4.5(D) мисля, че ще е по-добър, но съответно и по-скъп.

Цени в България няма да ти препоръчам. Виж това:
http://www.adorama.com/MN5D.html
това:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=260109&is=USA
и това:
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=302911&is=USA
и си сметни колко ПЪТИ ти оскъпяват стоката тук.
Намери си познат, който да се връща от Щатите и се разберете да ти го купи и донесе. Ще ти останат парички за по-добър обектив. Който също е добре да купиш от "там".

Да не се чудиш - Maxxum е името на Dynax на американския пазар.

Публикацията е редактирана (24-03-04 13:45)

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   24-03-04 14:03

Една светкавица Minolta program 3500 xj така ми стои...а е скъпаа, леле-мале. Dynax не се оказа добра за проф.работа..а аксесоари от този тип - само за нея, дори на X700 (със стария тип, и байонет и т.н.)нищо не става.
Не я разбирам така аз профитехниката. На Metz например, имат автоматика КЪМ ВСЬО И ВСЯ, освен асортимента и качеството, отделно - пълни ръчни и авт.настроики и аксесоари към светкавиците.

първа  назад  1     всички  напред  последна