Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 До админа и членовете на Фото форума
Автор: Krassy   
Дата:   23-03-04 12:49

Поради голямата популярност на Фото форума постването на снимки става ЕЖЕЧАСНО и ако си редовен в коментарите на колегите-фотографи, в един момент губиш връзката поради големия обем на информация. Затова АКО е възможно технически предлагам следното:
- Нека се направят така наречените ЛИЧНИ СЪОБЩЕНИЯ, понеже ако например аз искам да попитам някой за нещо не знам как да стане.
- Нека се направи така наречената 'обратна връзка'. Ще се опитам да обясня. Поствам коментар или въпрос на снимката на даден колега, и ако постингите от този род са 50 например, трябва ли да ги търся всичките 50 назад във все повече нарастващата база от картинки, за да видя дали има отговор. Нека има нещо като флаг или отметка, да получава всеки във вид на лично съобщение например, ако има постинг на негов фотос или на фотос на негов колега... май много объркано стана а?
Темата ми е отворена и за други предложения, които биха улеснили коментирането на отделни фотоси...
Аз лично си ФАВОРИТВАМ колегите на които сум коментирал фотосите, за да мога да разбера какво ми отговарят... някога, може би след 30 дена... а не да ровя назад...5 часа път с камили :P

Отговори на това съобщение
 Re: До админа и членовете на Фото форума
Автор: junior   
Дата:   23-03-04 12:54

предложението за лични съобщения не ми харесва - ако искам да получавам съобщения си слагам ICQ-то, e-mail или какъвто и да е друг месинджър в профила. А иначе концепцията за форум предполага, че всеки говори на всички - иначе се наеича р2р комуникация.

Автор: BoneCollector   
Дата:   23-03-04 13:06

Аз подкрепям идеите на Krassy.
А junior, точно ти беше казал "ами ако автора не иска да бъде намерен" или нещо подобно.И именно, защото все още има хора, които (странно за мен) си крият мейлите в профилите и не ползват ICQ (или други месинджъри) ще бъде много полезно да се направи възможност за лично съобщение до някого.

Дата:   23-03-04 13:16

аз точно това казвам отново.... а ако не искам да бъда намерен - не слагам лични данни...

аз на ден получавам 250 е-мейла, 50 смс-а, 300 ICQ съобщения и поне 10 тина други бележки... ами ако не искам да комуникирам с още хора?? (като се има предвид, че има и далеч по-тежки случаи от моя)

Автор: night   
Дата:   23-03-04 13:48

кога ти остава време да снимаш? :))))))

Дата:   23-03-04 15:17

@junior - Ако не искаш да бъдеш намиран поне във фото-форума, тогава никога не си гледай личните съобщения, ако бъдат въведени такива.Какъв е проблема ??? А когато искаш въобще да си починеш от всичко - не си отваряй мейла, изключи си телефона и не си пускай ICQ-то.Или нааай-добре - не си пускай нито PC-то, нито GSM-a :)

Все пак има хора като мен, които искат да се свързват по-лесно с другите клубари и това само би ни улеснило.Никой няма да те задължава да си гледаш личните съобщения.

Автор: night   
Дата:   23-03-04 15:34

дам, може дори да има опция - да, искам да получавам лични съобщения, или респективно - не ме кефи да получавам такива :)

иначе Красимир е прав

Дата:   23-03-04 15:41

е ако има право на избор и аз съм съгласен.... Само че Сас ще ни изсели, защото почва да става доста сложно....

Автор: komrad   
Дата:   23-03-04 16:28

ми няма ли за следене на коментари една снимка просто да си я добавяш в нещо като "май фейвъритс"

Автор: dreamweaver   
Дата:   24-03-04 08:42

Подкрепям двете предложения на Krassy; за мен наличието на РМ би повишило много качествата на форума.
А и няма да се налага да четем ICQ диалози из форума и под снимките.[smilie24]
Изглежда хората имат нужда от това...

Автор: mmm   
Дата:   24-03-04 13:37

Добре де, BoneCollector, ти си написал пълна информация за себе си в профила, ако някой иска да си комуникира с теб има няколко начина да го направи (имейл, айсийкю...). За какво са ти и допълнителни средства за комуникация тук?!

Дата:   24-03-04 13:40

Ами май всеки броусър има опция за Favorites или Bookmark. При IE това става и с два клавиша - Cntrl+D. Защо е необходимо да се отежнява сайта с нещо, което отдавна е заложно в самия софтуер с който ползваме въпросния сайт?!

Дата:   24-03-04 15:46

@mmm - За да мога и АЗ да се свързвам с другите клубари, които обаче не са си показали мейла и не ползват icq.

Дата:   24-03-04 16:10

Ами нали точно това обяснява и junior - ако искам/т да получавам/т съобщения си слагам/т ICQ-то, e-mail или какъвто и да е друг месинджър в профила и готово.
Щом като не са оставили публични данни за обратна връзка очевидно не желаят да ги безпокоят всички!
При това положение откъде накъде ще ни/им се натрапват лични съобщения тук?!

Дата:   24-03-04 17:02

А какъв проблема да има отметка "не искам да получавам лични съобщения" !?
Мисля,че за всчки би било по-удобно така, а не чрез месинджъри, мейлове и т.н.
Но всеки както си реши и както му е по-удобно.

Дата:   24-03-04 22:12

Ами проблемът е, че трябва на администратора да се отваря допълнително работа да допълва софтуера, при това напълно излишно!
Мисля, че не е нужно да уточнявам, че както ние, ползващите този сайт не плащаме такса за това ползване, така и администраторите на сайта съответно не получават хонорари за поддържането му и някак си не върви да им отваряме допълнително работа заради капризи.

Дата:   24-03-04 22:15

Кокал, послушай mmm той знае туй-онуй за подръжка на форуми в нета....

Дата:   24-03-04 22:18

Добре.И все пак повечето форуми поддържат възможност за ЛС, но каквото направите https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley25.gif

Дата:   25-03-04 09:11

Да, поддържат. И аз ужасно ги мразя :)
Мисля, че си пролича, де....
Личните бележки са много по-бавни и неудобни са като средство за комуникация, а отнемат ресурс. И наистина има хора, които не искат да комуникират с всички. Мисля, че трябва да уважаваме това им право.

Автор: Krassy   
Дата:   25-03-04 14:53

Е аз затова постнах тази тема, в края на краищата да се разбере какво се иска.
Лично за мен неудобството е ако например коментирам фотос на Pho, а той ми отговори на коментара след 2 седмици, аз ДАЛИ ИЗОБЩО ще го прочета, ако не съм забравил или не съм се ровил 500 картинки назад... понимаете?

Автор: J0R0   
Дата:   25-03-04 15:01

Това, което замисляме е или абонамент на мейла за коментари към твоите снимки (с възможност - искам, или не искам да получавам) или показване в профила на последни коментари към твоите снимки.
Имайте малко търпение.

Дата:   25-03-04 17:13

Второто е много добра идея !
Но не би било лошо да има и възможност за следене на някойа чужда снимка.Т.е. ако аз днес напиша коментар под някоя снимка и очаквам отговор, да отбележа, че искам да научавам по някакъв начин за коментари след моя по дадената снимка :)

първа  назад  1     всички  напред  последна