Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 за мониторите
Автор: pitarfoto   
Дата:   22-03-04 05:45

Писа се доста за видовите цифрови апарати но май не сме захващали темата за мониторите.Доста модели и марки има на пазара но да дадем един савет кой точно става за нас имам предвид за фотография.
Предполагам че някои може и да залитнат към TFT LCD мониторите все пак са по ефектни по представителни пред "старите" с лъчева тръба но това ли е правилния избор защото аз искам каквото виждам на монитора това да излиза и на хартия.Тия дни реших да си подновя монитора и започнах да търся нещо с тръба ,плоско ако може и да е с SONY кинескоп препоръчаха ми GTX PR 705F но разбрах че от година SONY са спрели производство на кинескопи . Та кой според вас е добрия монитор като се има предвид големина на точката , честота и т.н
https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gifhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/A49.gif

Отговори на това съобщение
 Re: за мониторите
Автор: J0R0   
Дата:   22-03-04 05:49

Имам един IMB и съм доволен от него.
Обаче, Бони като гледа снимките ми на неговия LCD и все им намира кусури.
Според мен ги гледа под неподходящ ъгъл.
[smilie6]

Автор: dreamweaver   
Дата:   22-03-04 05:51

По-точно модела е CTX PR 705F.[smilie10]

Автор: asahi   
Дата:   22-03-04 05:54

Поне 17", с тръба Сони Тринитрон, плосък, да поддържа 100Hz при 1024X768, с равномерни цветове и добър фокус по цялото изображение. Настройваш го коректно и не го бараш повече. Използвай Nokia Monitor Test за оценка и Adobe Gamma за настройка.

Дата:   22-03-04 05:54

dreamweaver да така е[smilie24]

Автор: junior   
Дата:   22-03-04 05:58

аз съм фен на Samsung, но в момента работя на един Nec HV17+ и един Philips 107e....

Автор: Niko24   
Дата:   22-03-04 06:01

За мен Топ 3 са:
1. EIZO
2. IIyama
3. SONY
Естествено, че всяка от трите марки си има и евтини модели, които не са толкова качествени, но профи-моделите им са невероятни. Става въпрос изцяло за кинескопни монитори. Според мен при LCD-тата има още какво да се желае когато става въпрос за графика и фотография.

Автор: night   
Дата:   22-03-04 06:01

тръбата сони тринитрон... загуби битката :РРР сякаш се чуват по-ласкави неща за тръбата митсубиши даймъндтрон :)

а изобщо сонитата дето влизат в Балгария са тотален шит. За нищо не стават.

Дата:   22-03-04 06:04

night: точно така, Iiyama си правят профи-моделите с Даймъндтрон - ползвам такъв в къщи, на работата и в университета (все различни модели и големини) и мога да кажа, че са невероятни.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   22-03-04 06:06

Големи надежди таях в LCD, в много отношения са за предпочитане, но за фотообработка..има още да се развиват.

Автор: GenaDP   
Дата:   22-03-04 06:09

LCD мониторите също стават, но бъдните модели са все още твърде по-скъпи от CRT моделите, имащите аналогични характеристики. А един много добър производител, неспоменат от разбирачите по-горе е LaCie.

Дата:   22-03-04 06:13

LaCie правят също много добри монитори, само че у немско се славят с много лош support - недай се боже да стане нещо с монитора ... а и са доста беднички на модели

Автор: milen   
Дата:   22-03-04 06:29

Polzvam LaCie 19" i e mnogo dobar! Okaza se che Iiyama koito smqtahme da napazaruvame bqha na petna i razfokusirani.
I po- vajnoto- ne samo ot monitora ti zavisi dali tove det vijdash shte ti izleze na hartiq. Vsichko e navarzano!

Дата:   22-03-04 06:32

За първи път чувам за такъв проблем на Iiyama, а още повече и няколко монитора на веднъж да са прецакани, а и още повече - нови ... може би ако са стояли половин година в наводнен слад?! От 5 години ползвам монитори от тая марка и съм много доволен. Но въпреки това за мен фаворити си остават EIZO.

Автор: milen   
Дата:   22-03-04 06:33

ami kat hodihme da izbirame, okaza se che sa takiva. I to chisto novi qvno ot edna pratka!

Автор: asahi   
Дата:   22-03-04 06:36

Милене, проблемът dali tove det vijdash shte ti izleze na hartiq се решава чрез color managment, а не с подбиране на монитор. Ако, от друга страна, мониторът не пресъздава сам по себе си добре някои цветове въобще не можем да го дискутираме в тази тема.

Дата:   22-03-04 06:39

за color managment и тем подобни това е ясно не стоим от вчера пред компютър но като купувам поне дае имане [smilie24]

Автор: msld   
Дата:   22-03-04 07:30

polzvam Samsung 753 s plosak monitor i sum dovolen

Автор: pinko   
Дата:   22-03-04 16:35

EIZO наистина са върха, имам един 20" FlexScan T67S, изобщо не може да се сравнява със старото ми Сони G200, МНОГО по-добър е[smilie6]

Ето го тук: http://www.eizo.com/support/discontinued/crt/t67s.asp

Автор: special_k   
Дата:   23-03-04 10:39

V ku6ti imam edin "LG flatron p" i sum mnogo dovolen! Pove4e mi haresva ot trinitrona.
/...to si ima modeli i modeli de./

Дата:   23-03-04 10:49

special_k koй по точно F700P ли , един ми го хвали ама трима го опюха

Автор: egasimus   
Дата:   23-03-04 11:01

какво мислите за ViewSonic?[cool] в къщи си имам един 17"P775 от доста време, но върши добра работа! Иначе на работа съм с 19"LG 915FT, той уж е от по-новите, а се дъни като за световно-току си сменя цветовете...[smilie22]

Автор: night   
Дата:   23-03-04 12:12

LG дори от про серията е доста зле :) един мътен такъв, няма красиви цветове. Като отидеш да кажем в Технополис и на една редица са наредени 20тина модела... Изпъква само CTX PR

Автор: asklep   
Дата:   23-03-04 17:22

Да така е затова аз си взех него [smilie25]

CRT vs TFT
Автор: assens   
Дата:   24-03-04 22:28

Хайде и аз да изкажа едно мнение, след като днес ми изтекоха очичките по мойте монитори..

Имам Sony 21" G520 CRT и 2 IBM T56A 15,1" TFT-а.

Мойте заключения:
1. Ако ще програмираш - грабвай TFT-то.
2. Ако ще работиш с фотографии и Photoshop - вземи CRT!

TFT-то има много недостатъци - аз например имам 2 TFT-а свързани към една двуглава Matrox платка. Двата монитора не мога да ги калибрирам да показват едакво цветовете :) Сигурно лампите на подсветката им се различават малко..

TFT-то като го погледнеш от друг ъгъл - си сменя цветовете :))

Може би има по-добри от тези IBM TFT-та които имам аз, но от мойте не съм доволен, освен че поне не си вадя очичките докато пиша Java код.

първа  назад  1     всички  напред  последна