Автор: Plato
Дата: 09-02-05 16:27
Понякога се чудя дали форума е място за фотография или за умения по правене на колажи или демонстрация на умения с фотошоп! То и аз ползвам фотошопа, но... Аз поне съм на мнението, че да можеш да работиш с фотошоп или други програми за изображения не означава, че можеш да "правиш" фотография, а може би греша?!!! Предлагам да се направи нова категория "Цифрова обработка и ефекти" или "Фотошоп творения" или нещо такова. Далеч съм от това да твърдя кой какво може, просто мисля, че кагато запачне да се губи връзката от това да видиш, почувстваш и споделиш(и то в тази последоватилност) и започне това, което можеш сам да сътвориш(било то с четка и бои или с инструментите на цифровите технологии), тогава вече се излиза от класическото понятие и разбиране за фотография. Смятам,че има много тясна връзка и става въпрос най-вече за приложение на фотография, на което не отричам правото на принадлежност към света на фотографията. Ето защо, предлагам въпросните "фото-творения", да имат своя отличаваща ги категория. Вие какво мислите по въпроса?
|
|