Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 поляризационен филтър ?
Автор: danny_falin   
Дата:   07-02-05 17:35

здравейте , искам да попитам каква е идеята на поляризационния филтър ? за какво се използва ? това което виждам е единствено затъмняване на снимките ми.

ако не ви се обяснява кажете къде мога да прочета ?

междо другото продавам един , купих го преди 1 час от магазина на фуджи на витошка , струва 68лв. филтъра е практика 55мм.
даите предложения на daniel_f@abv.bg или на 0898 71 22 00
филтъра е чисто нов.

Отговори на това съобщение
 Re: поляризационен филтър ?
Автор: ivo80   
Дата:   07-02-05 17:57

Дал си 68 лв. за нещо което не знаеш за какво е [smilie11]

http://www.schneideroptics.com/info/filter_tips_&_tricks/polarization_filters/

http://www.colorado.edu/physics/2000/applets/polarized.html

Автор: access   
Дата:   07-02-05 17:58

Поляризираната светлина е доста специфична. Получава се при отблясък от вода, стъкло и подобни. Пример: ако/като погледнеш осветена от слънцето витрина на магазин, понякога тя е като огледало и през нея не се вижда нищо, а ако сложиш полар филтър и тя става отново прозрачна и можеш да видиш какво има зад нея.
Тук е обяснено доста подробно, но е по-сложно за четене http://xarch.tu-graz.ac.at/home/gernot/lightvalve/lcd_1.html

P.S Не си ли поглеждал пред очила Полароид?
P.S' Ако споделиш и защо го купи този полафилтър, след като не знаеш за какво се ползва...

Автор: solo5   
Дата:   07-02-05 21:46

давай го за 35 кинта тоя филтър
ще гоа взема
първо дай малко инфо обаче [beer]

Дата:   07-02-05 21:51

ами зех го с идеята за предпазно стъкло на обектива , нямаха UV и за това се метнах на този , но не ми харесва как затъмнява снимките , явно е някаква ценност но за по-разбиращите.

btw. за под 50 лв няма да го дам, той е чисто нов , струва 68лв. ако му трябва на някой мисля че си струва.

Автор: KrisoPower_EOS   
Дата:   07-02-05 23:39

Абе пази го бе пич, ако снимаш реки, води, езера, дъжд задължително ти трябва поляризационен филтър. не се излагай, като незнаеш ше се научиш. Пази го, така и така няма смисъл да си на минус 18 лева. Поне поснимай един-два месеца и тогава го продай, ако не се справяш.

Автор: Стефан   
Дата:   07-02-05 23:52

Aми ще ти ги затъмнява снимките, как иначе, като ти смъква около 3 бленди - малко да се смрачи обстановката и трябва да го махаш [cool] Затова е абсурдно да го използваш вместо UV като предпазен.
Иначе за пейзажи може да ти свърши неоценима работа, трябва ти само малко опит за да го усетиш. Между другото ефекта му се проявяа най-силно като снимаш на 90 градуса спрямо слънцето. При определени условия създава направо неземни цветове.

Автор: alexov   
Дата:   08-02-05 08:51

Здравейте,

аз пък искам да попитам откъде мога да си взема поляризационен филтър за Olympus C-5060WZ.

До момента съм проверил в интернет: Електрон.бг продават комплект UV, Polar + Protection за 189 лв. На мен обаче ми трябва само поляризационен.

Амперел, които са вносителите пък трябвало да поръчват специално, поне така ми обясни един приятел, който вчера се обади там.

Предварително благодаря :)

Поздрави,
Митака

Автор: crazyman   
Дата:   08-02-05 09:43

Пример:
1.Бях в колата и на предното стъкло се отрязяваше едно списание. Снимах с поляризационен филтър и списанието не излезе на снимката.
2.При снимане от нос Калиакра на морето с поляризационен филтър се вижда дъното. Без него ще снимаш само повърхността на водата.

За мен поляризационен филтър е добре да го имаш. Дава доста предимства при снимане.

Дата:   08-02-05 10:33

мерси момчета , започва да ми прави впечатление че само снимките "in door" излизат затъмнени. Искам да попитам още нещо , трябва ли да се върти ? филтъра е направен от 2 ринга , единият се хваща за апарата а другия е метален и се върти със стъклото , мислех си че не е напразно това , но като го въртя не виждам особенна разлика. Всъщност не виждам никаква разлика.

Автор: Todd   
Дата:   08-02-05 10:47

Погледни през него към сльнцето и ще видиш разликата .

Автор: hal   
Дата:   08-02-05 11:03

ефектът на поляризационния филтър понякога не се забелязва съвсем лесно. най-добре е първо да го изпробваш отделно от апарата, за да имаш идея.
най-лесно можеш да видиш ефекта ако гледаш през филтъра екрана на gsm. завърташ, и екранът ще се затъмни.
друг пример: ако застанеш близо до витрина, гледайки под малък ъгъл така, че да виждаш само или преди всичко отражението от стъклото, погледни през филтъра и го завърти. в определено положение отражението ще изчезне, понякога напълно, и ще остане да се вижда само изложеното зад стъклото.
когато снимаш небе с облаци, филтърът изчиства разсеяната поляризирана светлина. ефектът е по-наситен цвят и контрастни облаци, общо казано.
във всички случаи си трябва малко практика, за да му се свикне [shtrak]
със здраве [smilie24]

Дата:   08-02-05 11:06

благодаря за съвета , мисля че схванах каква му е идеята :)

вижте само това:
http://84.21.195.13/polarize/difer.jpg

btw . филтъра не се продава :)

Автор: asb1   
Дата:   08-02-05 11:13

кака ще продаваш, невероятно става небето..само да можех да си напъхам поляризационният от практиката на самсунга ха-ха!
[smilie21]

Автор: neuromancer   
Дата:   08-02-05 12:19

ще се научиш ти... пробвай като снимаш пейзаж с море или облаци
най-добре се получава като насочиш обектива на 90 градуса спрямо слънцето

първа  назад  1     всички  напред  последна