Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой познава ли това място?!?
Автор: mib   
Дата:   17-03-04 17:49

http://www.photo.net/photodb/photo?photo_id=2211254&size=lg

аз лично не мога да се сетя къде в България може да бъде... [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой познава ли това място?!?
Автор: kirilius   
Дата:   17-03-04 18:04

Може да е язовир Въча (Антонивановци) в Родопите.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-03-04 18:04

Фотографа е от България, вероятно пилот. Мястото е с типично разчленение фиордов /ледников/ тип бряг /а и флората и ланшафта, бедното на биообразования и сложен релеф дъно ако щеш/, ясно, че е от Норвегия, атл.краибрежие.

Дата:   17-03-04 18:07

бре, кириле, това не е ли много голямо за Родопите...[smilie11]

Дата:   17-03-04 18:10

Не е много голямо за родопите [smilie5] , но не съм 100% сигурен, че е това

Може да е бъзик някакъв...

Автор: pinko   
Дата:   17-03-04 18:13

Where this place is located in Bulgaria?

-- Ivan Penev

Ivan, I have no idea, but the plain's rout was from from Vienna through Hungary, Serbia and then Bulgaria.

Определено не е норвежкия бряг, макар че и на България не прилича, на мен най-много ми прилича на гръцкото крайбрежие.

За язовир в Родопите е голямо май, все пак е снимано от 10 000 метра, макар и с 420 мм.

Пък и дъното май е пясъчно, родопските язовири са по скоро тиня

Публикацията е редактирана (17-03-04 18:19)

Автор: Стефан   
Дата:   17-03-04 18:15

Прилича наистина на яз. Въча (Антонивановци), но не е сигурно...

Макар че, ако самолета е бил до България, до София, а не е продължавал за, хм, някъде в Близкия изток, няма как да е минал над Родопите...

Публикацията е редактирана (17-03-04 18:18)

Автор: robi   
Дата:   17-03-04 18:16

Да не би да е от Адриатика? Може самолетът му да се е отклонил около Черна Гора?[smilie11]

Дата:   17-03-04 18:19

robi, май си прав, най прилича на адриатическия бряг, Черна гора, абе там някъде, точно такова е там, скалисто, светли скали и с чиста вода.

Те трасетата на самолетите са най-различни, никога не се лети по права линия

Автор: robi   
Дата:   17-03-04 18:23

Pinco - Е, май го разкрихме! Ако беше имал GPS нямаше да се чуди къде е[smile] !

Дата:   17-03-04 18:35

и аз в това се усъмних, че прекалено бистро и голямо изглежда за язовир в Родопите... явно се е заблудил човека [cool] или [smilie21]

Дата:   17-03-04 18:39

Da, moje da e brega okolo Kotor v Cherna gora. Tam nali se vodi "nai-iujnia fiord v severnoto polukalbo" [smilie5]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   17-03-04 18:54

Щом е наблизо, може и да е зап.адриатич.крайбрежие, и то е доста разклонено, около Дубровник , и о-в Хвар, ли беше-може да бъркам 1 буква..не ми се гледа сега, а и пл.верига потъва в морето.
kirilius , фиорд е местно найменование на специфично разклонен и врязан дълбок залив в скандинавия. Иначе разчленения бряг на зап.адр. има сходен произход на образуваните фиорди в Норвегия. Не забравяи, че не винаги ледът е бил точно там, където е сега.

Автор: PolarBear   
Дата:   17-03-04 19:31

По този маршрут има много трасета, това е най-южното очевидно. За мен няма съмнение, че е адриатическото крайбрежие, най-вероятно на хърватска територия, по-малко вероятно - Черна гора. Не е в Бг - жалко...:(

Автор: dyulgerov   
Дата:   17-03-04 19:32

To4no nad Rodopite ne moje da byde, za6toto ot tam ne minava vazdu6en koridor.

Автор: ivo   
Дата:   17-03-04 22:45

Това определено не е яз. Въча, познавам доста добре мястото, обикалял съм го много пъти, включително преди две седмици. Склонен съм да се съглася за Адриатика.

Автор: dyulgerov   
Дата:   18-03-04 15:09

Иво, аз за същото си мислех. До колкото съм виждал снимки от адриатическото крайбрежие, мога да кажа че това е по-скоро там.

Дата:   18-03-04 17:36

Когото не го мързи, може да провери тук: http://geoengine.nima.mil/servlet/geoEngine.nima.Geospatial?Cmd=START&CurrentTab=find&CenterX=0&CenterY=0&defaultRadio=PANZOOM&MinX=-180&MaxX=180&MinY=-90&MaxY=90&FindDMSLat=0000000N&FindDMSLon=0000000E&FindDecimalLat=0.0&FindDecimalLon=0.0&findCountry=&findCity=&findType=CITY&findExact=&ul_DMSLat=0000000N&ul_DMSLon=0000000E&lr_DMSLat=0000000N&lr_DMSLon=0000000E&ul_DecimalLat=0.0&ul_DecimalLon=0.0&lr_DecimalLat=0.0&lr_DecimalLon=0.0&AOIFlag=NONE&dropDownProduct=&ViewImageSize=SMALL&ShowProduct=000000000000000000000000&EnableProduct=000000000000000000000000&Dirty=1&CrossHair=off&LatLonGrid=off&LatLonBorder=off&MapSize=small&ImgURL=null&ovMinX=-180&ovMinY=-90&ovMaxX=180&ovMaxY=90&LegendURL=null

Автор: junior   
Дата:   18-03-04 17:41

Пинко - не става... няма достатъчен зуум... иначе интересен сайт...[smilie24]

Дата:   18-03-04 17:43

Ето тук: http://www.lib.utexas.edu/maps/croatia.html има някакви карти на Хърватска[smilie5]

Автор: LinkBeat   
Дата:   18-03-04 17:58

С тия карти ме подсетихте за http://www.californiacoastline.org/. Там поне може да си изтеглите снимка (6 MP)от всеки метър на калифорнийското крайбрейие. От хеликоптер на всеки 3 sec е заснето всичко!

първа  назад  1     всички  напред  последна