Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Предложение за тема на нова изложба
Автор: Lyubie   
Дата:   01-02-05 10:19

Предлагам да се направи една изложба на тема "Диви животни, птици и насекоми", защото вече има вкарани много и страхотни снимки тук, във ФФ. Тази тема, като че ли остава незаслужено пренебрегвана!

Вие как мислите, не е ли вече време...

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение за тема на нова изложба
Автор: papi   
Дата:   01-02-05 10:27

https://photo-forum.net/i/79537&USER_ID=2531
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: fogas   
Дата:   01-02-05 10:29

https://photo-forum.net/i/79537&USER_ID=2531

Автор: papi   
Дата:   01-02-05 10:33

кофти мислех че е бездомно и диво животинче...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: fogas   
Дата:   01-02-05 10:46

Е как бездомно, води ми се на фирмата- да отчитам амортизации [smilie5]

Автор: Gafa   
Дата:   01-02-05 10:50

От давна трябваше да се направи такова нещо
нека да има и макро снимки

Автор: ancho   
Дата:   01-02-05 11:17

Подкрепям !
Ама защо само диви !
А иначе, тук в последно време толкоз врабец се изснима че ще има за сомостоятелна изложба !!!

Автор: cooler   
Дата:   01-02-05 11:34

Трябва и една изложба на тема "Залези".Доста се срещат, а и винаги ще има кой да ги снима.[smilie5]

Дата:   01-02-05 12:08

Дивите животни са по-трудни обекти, от котката на дивана или кучето на полянката.

Автор: Transfiction   
Дата:   01-02-05 12:56

И аз подкрепям! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   01-02-05 18:41

Други имат ли мнение по въпроса??? :-)

Автор: J0R0   
Дата:   01-02-05 18:51

Казах в една друга тема, но явно не сте я прочели: Човек може да прави каквото му е кеф, когато си го прави сам. Когато нещата се правят с партньори, то трябва да се съобразяваш с изискванията на тези партньори.

И на мен ми се иска да си направя самостоятелна изложба в НДК, но истината е, че не мога да си позволя наема даже и за 4 дни.

Автор: stoevmobile   
Дата:   01-02-05 19:04

Аз предлагах преди време, ама не за изложба а за тема у Албум:
"Снимките от моя прозорец", че маса неща са изснимани за експериментална цел от прозореца в къщи.
По-късно Thor даде готина идея за експериментите да се отделят от художествената и не-дотам художествена фотография, с която е пълно у Албум.
Ако се събере достатъчно в такава галерия, защо да няма и изложба на фото експерименти?
Не само за мерене на обективи и фотощраци, а и експерименти с принтери, снимки с апарати от началото на века, що пък не и снимки с модерните и ултраскъпи/екзотични филми....
Абе аз като пийна още няколко бири и други идеи ще ми дойдат.[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: volokin   
Дата:   01-02-05 19:14

не е лоша идея стоев, подкрепям те!! Само Сас да му мисли и сървъра :-)))[smilie3]

Автор: egreza   
Дата:   01-02-05 19:30

Lyubie ti hubavo go predlaga6, no znae6 4e snimkite na goli/ili polugoli 4ove6ki predstaviteli, preobladava6to ot jenski pol sa iavno dosta po-predpo4itana tema :-)![smilie25] Ina4e az podkrepiam tvoeto mnenie, 4e bi bilo dobre! Moje bi ako BDZP i drugi zainteresovani organizacii se iaviat kato partniori v takova na4inanie??? Imaiki predvid kazanoto ot JORO, togava tvoeto predlojenie, niama da visi taka samotno i nerazbrano![shtrak]

Дата:   01-02-05 19:55

volokin,
много пъти се пише за снимките с филм велвия и хулвия, как магентиращо нарозовявали светлосиньото.....
Дето мен лично ми звучи като приказка без картинки.
И се споменава, че филмите били редки, или пък хич не се намирали.
И се сочат някакви линкове у интернет.
Ами реално, като се вземе предвид разликата в качеството и калибровката на мониторите, и куп други подобни индивидуални фактори за собствения "телевизор", как изглежда на живо на хартия подобна снимка?
Къде да се види?
Илюстрация у книжка, дето издателя кой знае как и де е отпечатил на една лъскава и гланцова хартия?
Колко са форумците, дето са виждали такова нещо наживо?
Без лошо отношение към "Залезчета и заливчета", "Пипилюндери и други рядки хвъркати", "Тяло Голо, ама яко чупнато в кръста и не само", "Модерна Архитектура и селски обичаи и нрави" и айде да не се увличам повече, че е интересно, ама е правено.
А нещо експериментално, с някаква цел да научиш ново или да се докоснеш до забравено старо, комай няма....
Пак се разписах много и ще ми се карат Отгоре... [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

Автор: thor   
Дата:   01-02-05 20:02

стоеф ,мани ги тия хартишки питай как изглежда на стената [smilie24] [smilie24] [smilie24] ми супер изглежда ,трябва да го пробваш със снимки които си правил и никога виждал да ги прожектираш на стената ....[smilie6]
[beer] [beer] [beer]
после DSLR ше си го блъскаш в главата ,що си го взел ,да си гледаш картинките на невзрачното лафтопче ...[smilie5] [smilie5]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   01-02-05 20:06

Стоев, такива снимки на хартия се виждат в повечето нейчъ списания, та там може да добиеш представа.
По принцип Фуджи имат леко синкав цвят, а Кодак леко по-топъл клонящ към червено, ама това е въпрос на вкус, лично на мен ми харесва Kodachrome 64, най-неутрален ми се вижда а много шарп и много държи на съхранение. Но Велвията е ненадминат по своята острота, а и тези приказки дето се приказват, аз лично не им обръщам внимание, по-скоро гледам с какво снимат големите нейчъ фотографи и си правя изводите...
За намиране, да в България сигурно е трудно, но не и в западна европа или щатите, има ги във всеки един магазин, в хладилниците....
пък аз в профила си имам някой друг кадър с велвия, трябва да се поровиш по малкото цветни картинки и все някъде съм го написал. но лично моят скенер сканира по-добре Фуджи филмите (говоря за диапозитиви) пък казват Никон и Фуджи били в една сграда [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-02-05 20:21

Имам много снимано на лента, но никога не съм докосвал от коментираните у форума качествени филмчета.
Имам достъп до скъпичко служебно мултимедийно прожекторче, май Sony, за репрезентации и статив с екран(платно?) около 2 метра по диагонал, ама не ми е хрумвало да го ползвам вместо лаптопа, честно казано.
Може и по-добре да е, че монитора ми хич не е за снимки.
Не ми е хрумвало да го измъкна от склада и довлека за собствена употреба.
И без друго рядко се използва.
Ама онуй екранче е бая голямо за мъничката ми стаичка [smilie11]
Идеята ми беше за експериментите, дето се правят у ФФ.
[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   01-02-05 20:24

забрави за прожекции от биймър, тор има предвид от диапроектор [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
б иймърите са далеч, много далеч от качеството на един диапройектор, бил той и за 80 евро или за 30 от е-бай

Дата:   01-02-05 20:42

volokin,
носталгия по старото и интерес към новото.
Онзи чичко фотограф, дето ме снимаше преди 35 години с един смешен огромен апарат с дървен статив, с едни щракащи големи касети, в едно студио близо да цирка в София, баси и качество вадеше - ами такава снимка не мога да направя.
Искам да видя подобни снимки, както и от прехвалените нови филми, последни технологии..
Що не и апаратите, и тестове с тях.
Ами за оцветяваните снимки?
Как са се правили?
Художник фотограф какво е?
Много ми харесват майсторски изпълнения на форумци с ФШ, ама искам да видя и как е било преди ерата на ФШ [smile]

Дата:   01-02-05 20:47

стоев ,земи си едно Canon-че аутофокусно за 150-250лефчета на старо ,лепни му един филм Velvia 100 и щракни малко фотки ,вземи си както каза volokin едно Kodak-че диапроектор на старо за 100-на доларес и тогава няма да задаваш такива въпроси и ще се радваш на готини снимки от филми ,а DSLR-а ще ти е да се фукаш пред гаджетата [smilie24] [smilie24] [smilie24]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [shtrak]

Дата:   01-02-05 20:56

thor,
що ми е аутофокусно канонче на старо, имам си жувотно за лентосним, само трябва да го позачистя и заредя.
Време нямам иначе мерак - дал Господ[shtrak] [beer] [shtrak] [beer]

https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/gnyv3514.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/moved/Minolta-X700.jpg

Дата:   01-02-05 21:10

еми и с тва става само ше му напраиш центровка на меренето,за всеки случай де и гутово ,ако е при тебе направо грабвай един диапозитив и щракай [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]
иначе на мен мисълта ми беше ,да си използуваш хубави обективи Canon-ски [smilie24] [smilie19]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   01-02-05 21:10

гледай luboar той работи точно така, при него няма фотошоп!!!!!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна