Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Студеното време...
Автор: Andy   
Дата:   30-01-05 11:58

Някой да има представа до каква температура мога да използвам Canon-a си (EOS 300D). Искам да направя няколко зимни снимки, но не мога да си намеря книжката към апарата да видя до каква температура е добре да работи. Попринцип знам, че дигиталките са по кекави от стандартните филмови апарати.

Отговори на това съобщение
 Re: Студеното време...
Автор: cristo   
Дата:   30-01-05 12:02

ами спорен ти е въпроса, най-вече колко време ще го излагаш незащитен на студ
ако си напр. в София, при този "студ" навън да не ти пука изибщо
ако е много студено избягвай да го държиш открит на студ - дръж го под якето и като ти потрябва го вадиш и снимаш

това важи за всички апарати де - точно с 300D нямам опит

Публикацията е редактирана (30-01-05 12:04)

Автор: thor   
Дата:   30-01-05 12:22

въпроса не е спорен тука ,не го слушай цристака [smilie5]
ами чети тука :

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=104276&t=104276&phorum_uriauth=#reply_104276

много ама много пъти тази зима съм щракал на температура между -15C° и -20C° ,като фотоапарата съм го държал по 2-3 часа закачен на статива а статива на рамото ,само го покривам с една найлонова торбичка ,сега трябва да ти кажа че в 90% от случаите съм снимал с механични обективи и затова може би не съм имал проблем с батерията ,но ако щракаш с EF обективи гарантирам ти че ако много си играеш с аутофокуса ще изтощиш бързо батерията предвиди си поне една батерия екстра ,ако имаш/смяташ да правиш повечко снимки ......[smilie6]

Автор: ogimag   
Дата:   30-01-05 12:26

Преди две седмици снимах с G5 на около -5, -10 градуса. И то в продължение на няколко часа. Да чукна на дърво- нищо. Резултата може да го видиш!

Автор: Andy   
Дата:   30-01-05 13:18

Ок, мерси. Надявам се тогава за час-два да няма проблем, пък дано излизи нещо хубаво!

първа  назад  1     всички  напред  последна