Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кукери?
Автор: sas   
Дата:   28-01-05 12:25

Абе тази година ще има ли кукерски събори нейде? Май в Перник е почивка тая година?

Отговори на това съобщение
 Re: Кукери?
Автор: J0R0   
Дата:   28-01-05 12:36

Доколкото знам кукерският фестивал в Перник е през година.

Автор: sostos   
Дата:   28-01-05 12:49

SAS - сурвакарите са всяка година на Василовден /по стария календар/. Обикновено започват вечерта на 13 януари и през целия ден на 14. Става въпрос за групи от селата около Перник, Радомир и Брезник.
Кукерите са от други краища на България. Ако не греша Ямболско, Хасковски, Пловдивско.
Има такива от района на Разлог, Банско и Гоце Делчев. Там мисля че ги наричат бабугери или нещо подобно. И в други краища на България се празнува по подобен начин.
В Перник през година се провежда фестивал на кукерските и сурвакарски игри.
Виж www.surva.org
Догодина заповядайте в Перник.
Тази година на 16 януари в град Брезник се проведе нещо като "мини фестивал", на който се представиха сурвакарски групи от брезнишкия район.
Две снимки може да видите в прифила на sostos

Автор: nemchev   
Дата:   28-01-05 12:52

i v petrich ima ,ama e na 1 januari...za malko si propusnal:))6egi4ka...moga da ti dam snimki ako iska6

Автор: Yulo   
Дата:   28-01-05 12:53

На 4 февруари в г.Раковски, (ще има и прескачане на огньове),след това на 6 Ф. Разлог,а пък на 12 фев. е кукерският фестивал в Ямбол....

Автор: Vinsent   
Дата:   28-01-05 12:59

През февруари има Джумалов ден в Калугерово, нещо подобно на кукерски празник. Като науча датата, ще съобща във форума.

Автор: Yulo   
Дата:   28-01-05 13:00

На тези места ще гостува и фолклоорна група от Ирландия...приличат на нашите кукери ,само че се обличат в сламени одежди... ако искате повече информация veselusha@yahoo.com :))

Автор: sas   
Дата:   28-01-05 13:14

Аааа, мерси [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Автор: djidji   
Дата:   28-01-05 13:53

сутринта видях Кукери, на околомръсното... бяха се скрили в храстите, както обичат да правят. А аз нали съм си фен на радио Мила - Голд, се бях позасвяткал... ама в последния момент натепах, и като минавах им изиграх любезния лос: Пльок! Добърдеееен

Автор: LUMBERJACK   
Дата:   28-01-05 16:48

В ямболския край всяко село има собствен кукеров ден. Правят ги в събота или неделя. Започват по Трифон зарезан и продължават до началото на март. От няколко години в Ямбол е традиция да се провежда Фестивал на кукерските танци, наречен още Празник на виното. Има участници от всички краища на България. Става голяма веселба. Вино се лее на корем от огромни бъчви, кебапите цвърчат, а народът подивява от кеф. Миналата година имаше около 700 кукера.

https://photo-forum.net/static/forum/2006-04/nrmp2581.JPG
http://www.obshtinayambol.org/img/kuker.jpg

Автор: Gafa   
Дата:   28-01-05 16:53

6 Февруари 3 дена градът е Раковски
над 1200 учасника заповядаиде

Автор: Sid   
Дата:   28-01-05 18:56

Аз чух, че в Перник вече е имало кукери, мисля, че по-миналата седмица.

първа  назад  1     всички  напред  последна