Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 обективи??
Автор: zaks   
Дата:   24-01-05 18:11

Виждам има тука хора дето разбират от тея неща и аз като пълен аматьор имам молба: да си кажете мнението за някои обектиови, които разглеждах тук там из нета, може пък(надявам се) да ми потрябва подобна информация в близко бъдеще:)
ето за какво иде реч:
1. Nikon 70-300/4-5,6D ED
2. Nikon 70-300/4-5,6G
3. Sigma 70-300/4-5,6 APO MAkro Super II
4. Tamron 70-300/4-5,6LD Macro AF
горе долу на една цена са, само първия е малко по-скъп, но повече ме интересеува кои как се представя[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: обективи??
Автор: jimmy   
Дата:   24-01-05 18:14

Според мен всичките са мазни, иначе Sigmata е най-добра.

Автор: nemchev   
Дата:   24-01-05 18:16

da be..tva sas sigmata naistina li go misli6?

Автор: hose   
Дата:   24-01-05 19:09

аз имам 70-300 ама не ЕД
някой твърдеше че няма разлика между двата но според мене ЕД си е все пак профи класата - разликата и в цената е чувствителна
ако имаш пари според мене вземи ЕД

Mnoogo davkana tema
Автор: Travis   
Дата:   24-01-05 19:19

1)Tvardi se che bil proval kato kachestvo...ne sam go probval.

2)Snimam s nego, nai-dorbia izbor m/u izbroenite kato cena/kachestvo; dobra konstrukcia, no mek i s CA v dalgia krai

3)Nai-dobria kato optika, po-malko CA ot Nikona (pone moita broika) sashtata mekota; kato mehanika podoziram che e po-zle (Imah takav DL koito se skapa)

4)Tvardi se che e 1: 1 s No.1

Vsichko tova sa edna gmej "consumer" plastmasi strogo za FSLR (da dopalvat standartnia 28-80 kit-zoom)- fokusirat bavno i trudno, tamni sa i iskat film 400+ i stativ. Dobre preceni dali tova e koeto ti triabva, predi da skachash.

Автор: hose   
Дата:   24-01-05 19:34

съгласен съм с травис - под 400 аса снимаш трудно особено в гора или привечер - тогава направо забравяш
а ако трябва да качваш скорост за да снимаш да кажем движещи се животни също е трудно
но ако е слънчево и ясно можеш да сложиш и 100
но за полеви снимки 400 определено

Автор: papi   
Дата:   24-01-05 20:24

вземи си Никкор 80-200/2,8 супер е

Автор: boni   
Дата:   24-01-05 20:40

аз имам Сигма 70-300АПО и си е много добър за репортаж .
Мек е над 250мм на бленди под 8 ,но като хроматични аберации си е ОК
Аз напоследък като снимам с този обектив ,слагам на апарата на "М" ,скорост 1/400 или 1/500 и бленда 8 и оставям апарата да си избира чувствителността.
Понякога променям бленда или скорост ,според условията ,но задължително се придържам над 8 в дългия край и работя само на ауто ИСО - т.е оставям апарата да си сменя чувствителността,защото за репортаж ме устройва и 1600ИСО. Иначе ако съм до 150мм може и на 4.5 .От 70 до 150 макс отворена бленда почти не се променя от 4 до 4.5 е.
Ако знаеш как да работиш с този обектив - не е лош. Имал съм преди като имах Канон ,канонски 70-300 и мога да кажа ,че е по-лош. Пробвал съм също Никор 70-300G - много по лош е относно аберациите ,да не говорим ,че е с пластмасов байонет.
70-300ED не съм пробвал

Автор: Travis   
Дата:   24-01-05 21:14

Mnogo saglasen i s Boni i s Papi

Boni, samo malko si protivorechish - ti samia beshe pisal che za DSLR tia platsmasi sa "absolutno nepodhodiashti"...

Papi, az iskah da si vzema 80-200, no me spria cenata i tova che shte mina na DSLR skoro - tam shirokata apretura ne e fatalna, i za DX senzora se nadiavam da izleze po-evtino tele s VR. V Nikonians.org chetoh che shte puskat Nikkor AF-S 70-300 DX s VR za 499$ ...no tova e samo sluh do dokazvane na protivnoto.

Ako Nikon naistina prestrukturirat tehnikata si v 2 klasa - F (profesionalen) s 24x36mm senzor, i D/lubitelski s DX senzor, togava toia 80-200 mi stava nenujen.

Автор: boni   
Дата:   24-01-05 21:19

Да ,абсолютно са неподходящи ако искаш да извадиш пълната резолюция от матрицата
Обаче за репортаж са си екстра ако знаеш как да ги ползваш:))
Иначе Юпитер 37А на 135мм и бл 4 е много по-остър от Сигмата на 135мм и бленда 5.6,но е бавен за работа :))

първа  назад  1     всички  напред  последна