Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тест на CF карти - Sandisk Extreme III 1GB VS. Apacer 512MB
Автор: Tateos   
Дата:   24-01-05 16:49

За някой може да е полезно.

Скоро си получих CF Sandisk Extreme III 1GB CF Sandisk Extreme III 1GB от която съм изключително доволен. Пускам сравнение с CF Apacer 512MB. CF Apacer 512MB.
Тестът е направен при следните условия:
1. Nikon D70 (Firmware Version A: 1.01 B: 1.02) (само да вметна че скоростта на запис на D70 е по-голяма от 90% от DSLR-ите до момента)
2. 4 RAW кадъра в серия
3. Общия обем на 4-те RAW файла е 17MB (4,25MB големина средно на файла)
4. При форматирани карти при последователни 2 пъти по 5 серии (с изчакване между сериите...)
5. Засичането на времето започва от момента на натискане на шутъра (след фокусиране) до изгасването на индикатора за запис.
6. Дата на провеждане 24.01.2005

Sandisk Extreme III 1GB / Общо време на запис на 4 RAW-a серия 4,9 сек. / Скорост на запис за сек. 3,47 MB/sec.
Apacer 512MB / Общо време на запис на 4 RAW-a серия 23,4 сек / Скорост на запис за сек. 0,73 MB/sec.
Почти 5 пъти е по-бърза.
На когото му трябва бърза и надеждна карта с доживотна гаранция ...
Само да вметна – твърде възможно е времето за запис да е по-голямо но D70-то да може да пише до толкова.(Отнася се за сандиска [smilie5] )

Отговори на това съобщение
 Re: Тест на CF карти - Sandisk Extreme III 1GB VS. Apacer 512MB
Автор: behemoth   
Дата:   24-01-05 17:29

tozi apacer колко му дават по принцип 40x има ли?

Дата:   24-01-05 17:55

Апейсъра го дават 24х но аз не вярвам много на фирмените раздувки за скорости. Това са фирмени трикове да си продават продуктите.

Автор: gorba4ov   
Дата:   24-01-05 18:34

на фирма ли си го поръча ( наша или от линк-а )или на познат....?

Публикацията е редактирана (24-01-05 18:38)

Автор: behemoth   
Дата:   24-01-05 18:35

беще ми интерсно как е сравнено с тези 40x F1 примерно карти... щото на reader - а ми прaви 4Мb/s

Автор: msld   
Дата:   24-01-05 19:31

do desetina dni shte polucha moyata CF Sandisk Extreme III 1GB ...
tateos - dovolen li si ot tazi card?

Дата:   24-01-05 20:15

gorba4ov - от Щатите - на цената която е на линка... и ми я донесоха.

msld - много съм доволен - Никона толкова бързо пише че на автоматична дори и на рав пълни до дупка картата. Е забавя малко скоростта, но Апейсъра направо си спира и тук таме щракне през 10 сек.[smilie5]
Освен това я дават с най голяма надеждност.

Имах друг вариант с Ултра 2 че смуче по-малко ресурси (захранване) но Екстрийма е размазващ. Ако ходя натам бих взел още една.

Автор: dpa   
Дата:   24-01-05 21:40

Ето тук информация за разни карти.
Много полезно.
Логиката е да се плзва ако може само Sandisk и по
възможност Extreme и нагоре.
Скорост температура гаранция и обеми до 8 ГБ!!!!
Цените са доста ниски защото са най добри
и продават много!!!!

Ето линкове за да не си губите времето с
разни хронометри:

за Nikon D70 CompactFlash http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007-6816

страница за избор на фотоапарат и съответна карта http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007

Автор: jumbo   
Дата:   24-01-05 21:46

интересно защо тогава никон аноснсираха че с картите лексар при д2 ще с с подобра сигурност???
в началото никон работеха с лексар после минаха на сандиск сега май пак се завръшат към лесар
а колкото до смисъла от екстрийма.... няма смисъл
д70 записва с 4,7мб сек а ултра 2 дава възможност за 6мб тоест повече от достатъчно...
аз ползвам лексар про 40х = сандиск ултра 2 и съм доволен
установих че е безмислено инвестицията в по-голяма карта
дори и 2х1гб ти е перфектно а за около 150$ може да си сглобиш преносим диск 30гб за преточване на фирмата Апацер

Дата:   25-01-05 11:34

dpa - сайтът на Роб Гилбрайт ме насочи към СанДиск-овете, (както и други проучвания), но не може да се има особено доверие на западняците по простата причина че повечето са спонсорирани от някоя от водещите фирми и обективността често отстъпва на комерсиализацията [smilie2]
Затова си правя тестовете с хронометрите за да си знам а и да помогна на някой който ще си купува и се чуди какво и откъде...

На знам на какво се дължи но при моите опити скоростите на запис са по-ниски от на неговия сайт, макар че той не е тествал новата Екстрийм 3 или поне не е постнал тестовете си. Но не ми се вярва да е по-бавна от Ултра 2 - според спецификациите е около 2 пъти по бърза.

Jumbo - Екстийм 3 е с нова технология na бързина(ESP)х20 и надежднос - както физическа, така и метереологическа и софтуерна. А и бързината може би ще се разгърне и ще ти свърши работа със следващия ти DSLR [smilie24]
И цената не се различава толкова много от другите в бранша. Дори често е по-евтина и май тепърва ще пада което ме [smilie5]

Айде че стана като реклама.

първа  назад  1     всички  напред  последна