Автор: Mobby_Dick
Дата: 21-01-05 19:13
koceto - Ами те Коника имат традиции в телеметричните камери (и не само..и SLR правят, и обективи).
Тази твоята Коника С35 е "олекотен вариант", аматьорска да кажем. Всички японски фирми правещи rengefinder камери имат такава традиция, да правят и малки модели с 2.8 обективи. Бони има такъв Канонет, аз пък имам такава Коника С35, като твоята:), страхотно апаратче. Правих му адаптер за батерията, че е рядка и не се намира. Снима ОК /давал съм я на едно дете да снима/, обаче лятото направи проблем - понеже в адаптера съм сложил няколко батерии, се раздалечили...и тя щрака /все едно, че снима...за ненабито ухо, ама на халост - не отваря затвора. Кофти диагностируем момент!Но това е проблем от стъкмистиката с батериите. Това важи за много камери-батерии. Добре е, че на този Канонет КЛ17 Г3 батерията е най-стандартна и я има винаги и тук. За една Яшика цяло лято не намерих не само тук, но и кои да внесе от вън./.
Имам и един такъв "олекотен 2.8" вариант на Yashika /black/. Много компактна и добре се държи, и електрониката и също. Преди имах за малко и чисто нова Yashika electronik с Yashinon 45/1.7. Изобщо японските rengefinder са някакси с много сходни или направо еднакви обективи, с еднакви просветления...имам чуството /за няколко модела/, че от един завод излизат и Канонските, и яшикските ..коника съвсем леко се отличават.
Аз имам една Коника С2 сега, скоро и беше правена профилактика. Блендата става мързелива от смазката с времето.
А ето малко инфо за телеметричните Коники, че не е дискутиран този апарат май тук, и Yashika също.Konica III M Konica C 35 Automatic
Konica III A ,M
Konica Auto S
Konica auto S3
Konica auto S2,
Konica Hexar RF най-модерната им, със сменяема оптика, а обективите и ги сравняват с тези на Leica MKonica 50/2 M Hexanon
а и за какви $ се говори!
Konica 40/1.8 Hexanon
Те японците имат и еднаква реклама като, че , и WWW дизайн по въпроса. Има много сайтове, дето сравняват Канонет с Лайка М6, Коника с Лайка М6..и подобно.:))
Ето и малко снимки с тези апарати:
Konica auto S2,
Canon QL 17 GIII,
и... Киев-4https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie7.gif
Телеметричната камера си има много пряка връзка с живота на улицата. Добре е показано и в снимките..без това да е целено, предполагам. Снимките са аматьорски.
|
|