Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какво да направя...? :)
Автор: Moia   
Дата:   20-01-05 19:38

Имам маниакално увлечение по фотографията... уж уча за Държавен, ама на всеки решен тестови въпрос ми се падат три разгледани снимки... Много ми се иска да се пробвам, но се опасявам, че нито имам талант, нито има кой да ме учи... поне експериментите с домашната сапунерка засега не са показали друго.
Какви са минималните изисквания - апарат, ленти и т.н., за да може човек да се пробва. И откъде да започна, какво да чета, какви базови знания са необходими...?

Благодаря за всички напътствия...

Отговори на това съобщение
 Re: Какво да направя...? :)
Автор: cristo   
Дата:   20-01-05 19:51

минималните изисквания са зависи/според какво ще снимаш, какво ти се прави по-точно

пример - за черно бяла фотография - 200-300 лв. цял комплект апарат и обективи на 30г. но справящи се чудесно с тази задача

пеизажчета - всяка сапунерка става - лентов апарат за 100 лв. на старо или (Мю 2) дигитална сапунерка за 400-500 лв. (пак на старо)

конкретизирай

Автор: avi   
Дата:   20-01-05 19:58

mi pochni ot tuka

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=103030&t=103030&phorum_uriauth=

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=94884&t=94884&phorum_uriauth=

primerno...

Дата:   20-01-05 20:19

С курсовете за момента няма да смогна, освен ако не се науча да се телепортирам :) Но на asahi ако му стане навик да преподава, вече знам каква поръчка да дам за рождения си ден :)

Интересно ми е, талантливите на курсове ходят ли или просто хващат апарата и снимат? И светлината, ракурса, композицията са им в кръвта?

Дата:   20-01-05 20:23

Благодаря :)
Наште са се сдобили с някаква дигиталка, още не съм я виждала, но сигурно ще върши работа. Брат ми изхвърли Зенит-а на майка ми през прозореца като беше на 3 години :(

Още не му е назряло времето, но откъде се купуват комплект апарат и обективи на старо?

А литература?

Автор: thor   
Дата:   20-01-05 20:24

няма ли библиотека край теб ..[smilie11]

Дата:   20-01-05 20:27

Първо, библиотека има, ама не е лесно да завършваш медицина и предпочитам нещо подръчно да листя онлайн, докато решавам тестове. И второ, все пак ще ми е от помощ, ако знам кое има смисъл да се чете и кое не :) В градската библиотека има раздел с 20000 фотографски заглавия [smilie5]

Автор: koceto   
Дата:   20-01-05 20:42

абе че не са 20000 не са! ама има 4-5 по-известни автора:) има писани теми тук. пусни в търсенето "за черно-бялата фотография" в тази тема съм споменал поне 3-4 автори е на са от най-популярните като Кюрчекчиева. Но ще ти помогнат за начало:)

Успех!!!

Дата:   20-01-05 20:45

Абе, в градската библиотека в Берлин може и толкова да са...
Тичам да пусна търсенето, но ще се радвам и на линкове :)

Благодаря :)

П.п. Мислите ли, че има хора, тотално лишени от талант?

Автор: koceto   
Дата:   20-01-05 21:03

важно е да имаш желание, останалото е въпрос на време:)

Автор: mikele   
Дата:   20-01-05 21:20

Моя или твоя апарат и за 30$ или евро да вземеш разбрах че си в берлин пак можеш да направиш наистина нещо добро.Ми то фотот си е като четката не всеки може да е Пол Сезан Пикасо или Рубенс и така нататък.Но всеки може да се стреми да ги доближи.

Автор: cristo   
Дата:   20-01-05 22:12

питай кой от форумците е в Германия, близо до теб, винаги е по-добре от човек да се учиш [smile]

Автор: thor   
Дата:   21-01-05 00:30

хмм все ще .. намериш час два да избереш , най елементарната книжка в която се говори за фотография и лека полека ......[smilie6]

Дата:   21-01-05 08:35

Аз ще се прибирам в България, там форумци колкото ми душа иска... идеята беше да се поподготвя, щото май ми куца даже физиката за 8ми клас ;)
Хуквам към библиотеката... :)

Автор: volokin   
Дата:   21-01-05 08:43

Първо въпроса ти е малко глупав, щото ми звучи така:
''Смятам да ставам Физик. Какво да направя?''
[smilie2]
Но относно какво да четеш имам отговор: Няма по-добри книги за фотографията от ''Позитивът'' И ''Негативът'' на Ансел Адамс. Там ще научиш всичко.

Мисля обаче че един човек имайки интереси в дадена област не задава такива въпроси, ми направо се хвърля в морето от литература и фотографии на големи майстори и чете, гледа, чете, гледа, снима и т.н.[shtrak]

Дата:   21-01-05 08:47

Не и когато човекът е комплексиран, че не го бива и въпреки това му се иска да опита... Въпросът ми може да е глупав, а може и да е преуморен просто... Иначе аз напоследък само това правя - гледам , гледам, гледам. Благодаря за заглавията :)
А хората са различни ;)

Дата:   21-01-05 08:57

''не и когато човек е комплексиран'' [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Ей това няма как да го разбера!!!!!!!!!!!!!!!

А да хората са различни, това е ясно [smilie3]

Дата:   21-01-05 09:00

Ми... случват се такива неща :)
Когато, примерно, много искаш да свириш на пиано, обаче майка ти иска "да ти спести разочарованието" и ти обяснява, че няма смисъл да се мъчиш, щото семейството е немузикално :)
Та те такъв е моят случай с фотографията. А и с музиката :)

Ама вече почвам да се осфервам :)))

Автор: TPECHAT   
Дата:   21-01-05 09:04

УДРИ![smilie21]

Дата:   21-01-05 09:06

Да се научиш да свириш на пиано е едно, а да станеш един Дейвид Хелфгот е друго, та майка ти от какво те спира, от първото или от второто?
Ако те спира от първото е глупаво! А за второто никой не знае, става ли или не, т.е. пак глупаво. Така че не бих искал да имам такава майка, сори нищо лично ама така ти звучат писанията.
Или имаш интерес и го ''нахгейваш'' (щом си от берлин ме разбираш) или няма смисъл да се обсъжда :-)[smilie3]

Дата:   21-01-05 09:16

Майка ми като всички родители прави грешките си "само за доброто на децата" :) А децата невинаги са достатъчно отракани, за да "възпитат" добре родителите си ;)

За останалото си напълно прав, може на 40 и на пиано да просвиря :)

Засега, ахой Ансел Адамс [shtrak]

Дата:   21-01-05 09:17

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak] [shtrak]

Автор: Prakticar   
Дата:   21-01-05 10:20

Пич, ако наистина имаше "маниакално увлечение по фотографията", нямаше да зададеш и третина от въпросите, дето ги зададе.

Автор: niro   
Дата:   21-01-05 10:36

Ти пък недей да почваш с комплексите, без да си се пробвал... Ами я си представи, че като се научиш може от теб да се пръкне и един втори Ансел Адамс, ааа! Айде успех![smilie24] [shtrak] [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   21-01-05 13:05

Потърси подходящ курс в Германия.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна