Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Номер на снимка в апарат
Автор: The_Driver   
Дата:   17-01-05 23:46

В апарата си СамсунгВ4000 сложих друга карта и се промени веднага номерацията на снимките. Как мога да върна предишната номерация на снимките?

Отговори на това съобщение
 Re: Номер на снимка в апарат
Автор: murphy   
Дата:   17-01-05 23:50

не знам

Автор: asahi   
Дата:   18-01-05 09:58

Ти си го рефрешнал, бе! Ако го и забършеш ще стане съвсем като нов!

Дата:   18-01-05 11:33

Адаш, явно не си ме разбрал или аз не разбирам какво имаш в предвид [smilie3]

Без да променям настройките на апарата смених картата от 256Мб на 512Мб. Новата карта имаше снимки направени от същия като моя апарат. До смяната номерацията на мойте снимки вървеше примерно:
SV400701.JPG
SV400702.JPG
SV400703.JPG
с новата карта се получи:
SV405401.JPG
SV405402.JPG
SV405403.JPG
Върнах стара карта, но апарата продължи с вече новата номерация.

Въпроса е как да се върна към предишната си номерация?[smile]

Автор: ivo80   
Дата:   18-01-05 11:37

Обикновено на фотоапарата има една функция която ако е включена когато сложиш нова карта започва да брои от начало (също и ако форматираш старата), ако е изключена продължава старото броене.
На Canon функцията се нарича File No. Reset.
Ако сложиш карта на която има снимки със същия формат на имената броенето продължава след последната съществуваща на картата.
Съветът ми е да изключиш File No. Reset-a и ако пазиш пълна старата карта да я сложиш да щракнеш 1 снимка и тогава да смениш пак картите. Ако си изтрил старата карта - нащракваш толкова снимки колкото си имал преди това и после ги изтриваш.

Публикацията е редактирана (18-01-05 13:52)

Дата:   18-01-05 11:45

Точно това изпробвах и няма ефект.

Автор: Kuncho   
Дата:   18-01-05 11:46

Ми Самсунг...
Не че и телевизорите им са върха на сладоледа, ама поне едно нещо да правеха като хората!
[smilie7]

Дата:   18-01-05 11:48

Подозирам, че има "вечен" брояч, който не се нулира. В моя случай този брояч прескочи огромно количество снимки само с поставянето на друга карта.
Просто искам да го върна този брояч на бройката преди да сменя картата.[smile]

Автор: RebelAct   
Дата:   18-01-05 18:48

Пробвай на РС-то с кардрийдър да преименуваш файловете на картата или да ги редактираш

Автор: zdimitrov   
Дата:   18-01-05 19:01

Случи ми се на няколко пъти абсолютно същото. И понеже държа много на номерацията исках на всяка цена да продължи (най-малкото знам колко кадъра съм снимал и след това приблизително кои неща във времето снимани къде са).
Проблема става обикновенно когато слагате карта която до момента не е била слагана в апарата или ако картата за малко се сложи на друг апарат. Незнам каква е причината да става така.

Изхода от ситуацията е следния:

Форматира се картата през апарата. Не се прави никаква снимка
Създават се папките в които е бил преди това през компютъра

/DCIM/103SSCAM/

(101SSCAM, 102SSCAM ... )
Там се слага се последния .jpg сниман с апарата (например SA501754.JPG при мен).
Изключва се и се включва апарата.
Прави се пробна снимка която би трябва да продължи номерацията.

Ползвам в момента 2 карти - 32 и 64 Mb и в момента нямам проблеми със смяната между двете. Както писах, проблема се появява само при чисто нови карти, карти били в друг апарат или поставянето на самсунгската карта в друг апарат.

Дано това помогне, въпреки че един път този начин не помогна, след което отново направих процедурата и всичко се оправи. Може и да съм направил някакъв пропуск.

Пробвай и напиши какъв е резултата.

P.S. Апарата ми е Samsung V50

Дата:   18-01-05 22:49

Пробвах и не се получи :(

В каква зависимост ги правиш:

/DCIM/103SSCAM/

(101SSCAM, 102SSCAM ... ) защо имаш 103, 102, 101 ?

при мене винаги е:

/DCIM/100SSCAM/

Автор: zdimitrov   
Дата:   19-01-05 00:35

Когато започнах да снимам, папката (директорията) беше 100SSCAM, обаче по-късно се промени на 101SSCAM, след това на 102SSCAM и сега е 103SSCAM.
Предполагам че новите папки се правят заради бройката на снимките, когато прехвърлят определена бройка (а колко е тази бройка незнам, не съм забелязал кога са се сменяли) се прави нова папка и започва в нея да пълни снимките. Целта най-вероятно е за да не се събират твърде много снимки в една и съща папка, заради ограничения на файловата система ?!?

Опитай да повториш процедурата като създаваш 100, след това 101 ...

Мисля си че на 500 снимки май се увеличава с 1 номера в името на папката, моя апарат е на около 1700 снимки вече.

Мисля си че ако не съвпадне името на папката, може и да не стане.

Вземи последния файл SV400703.JPG и го сложи в папка 101SSCAM (не пречи да пробваш и със 102).

Странното е обаче че е "прескочил" направо на 5400 като име на файл. И въпреки това би трябвало да можеш да го излъжеш.

Сега обаче опитах да "върна" брояча назад като сложа по-стара снимка в папката която трябва да е и не стана. Може би проблема е друг при теб заради прескачането на брояча (а не нулирането и започване от 0001). При мен когато се е получавало след слагането на картата в друг апарат започваше от 0001 и след това успявах да го излъжа да продължи от последния номер който съм снимал.

първа  назад  1     всички  напред  последна