Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Pentax Optio 750Z...?
Автор: mitku   
Дата:   17-01-05 15:05

Поразровил съм се из нета да си харесам и да си 'зема по някое време таз година някакво ново прилично апаратче (сега имам едно дърто Canon А10 с 1.2MP), трябва да е до $500 (цена в Щатите) и попаднах на Pentax Optio 750Z (кат' погледнах кожодерите в БГ, к'ва "цифра" са му "боднали" от близо 1500лв. и ме побиха тръпки [smilie9] )... има ли някой да го е пробвал и да има мнение за него... намерих съвсем малко писано за този апарат по-назад из темите и никакви конкретни отзиви.
Имам някой изисквания, на които тоз' апарат отговаря, до колкот' четох из ревютата, ама 'се пак не съм го пипал - малък е (т.е. изключвам разните "супер зуум" апарати) 100x61.5x42mm, лек (255гр. с батерията и картата) и може да си го държи човек в джоба (важно), здрав (метален корпус), има прилични снимки (кат' гледах снимките от галериите в ревютата му... според моето око на неспециалист, макар и да отстъпва на някой от другите 7MP модели, но пък е доста по-еФтин от Канона в тоз' клас, а превъзхожда по възможностите за клипчета съответния Олимпус, който също е малко по-скъп, а и излиза доста по-еФтино с паметта от Сони V3 и т.н.), с прилична разделителна способност от 7MP (уж [smilie3] , че до колкот' гледах снимките в нета - по-скоро качеството е кат' за към 6MP май), прилична оптика (5x) (7MP и 5x оптика - също ми е важно... "размера" си има значение, колкот' и да си говорим други работи [smilie3] ), нощни снимки с добро качество и много добри клипчета (640x480 или 320x240 с 30 или 15fps) (туй също ми е важно, макар че ше ми трябва рядко за клипчета от по няколко минутки), сравнително евтина памет (SD), добра батерия (макар, че не е с AA), въртящо се LCD и т.н. Изглежда ми лесен за ползване, като да може и жена ми да си снима с него (също важно).
Tуй че е малко "бавен" ми е "последна грижа" или че няма RAW - също не ми пука особено (няма да е за профи-цели)... пък и за под $500, мисля, че бива. К'во Ше кажете?
Ето няколко ревюта:
1. DPReview: Pentax Optio 750Z Review
2. DCRP Review: Pentax Optio 750Z
3. Steves Digicams: Pentax Optio 750Z Review

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна