Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв браузър ползвате?
Автор: Iv4n   
Дата:   17-01-05 10:52

Какъв браузър ползвате?

Аз напоследък Mozilla Firefox. Оказа се много по-удобен, по-малък, по-бърз и по-сигурен. Ето една статия, в която може да прочетете защо Firefox е по-добър от IЕ - http://portal.bg/news.php?cat=main&read=20042012001. Internet Explorer нещо изостава [smilie5]
Изтеглите си го от тук: Моzilla Firefox

И все пак с Firefox има някои видими бъгове в този сайт. Може би админите трябва да обърнат внимание на тях, най-малкото защото все повече хора преминават на Firefox [smilie5]. Може проблема да е на самия браузър, но решения сигурно има.
Така например когато задържа с мишката върху някоя картинка, текстът, който се появява, включва някакви неразчетими символи.
Някой туул-ове от инструментите под снимките не работят (напр. черно-бяло). Сещам се и за още 1-2 други бъгове.

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв браузър ползвате?
Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   17-01-05 10:57

Тези бъгове ме вънаха отново към ИЕ. Какво да се прави. Колкото ИЕ изостава, толкова опера и файъра имат да наваксват.

Дата:   17-01-05 10:59

За този сайт - да, но за много други - определено не е така.

Автор: jumbo   
Дата:   17-01-05 11:00

мен си ме кефи мозила (не знам каква имам) като съм с ИЕ и то са поп прозорци то е чудо
а тук ми помни всякакви логвания и не се занимавам със спомени на абе тук как се логвах.....
верно един куп инструменти по фотофорумите не бачкат (чичко ГЕЙтс) АМА ГО ПРЕЖИВЯВАМ [smilie5]

Автор: Depeche_Fantasy   
Дата:   17-01-05 11:02

Аз пък не го преживявам[smilie5]
Компромисно решение е да се ползват браузъри базирани на ИЕ, или наставки. Примерно Авант.

Автор: asahi   
Дата:   17-01-05 11:19

Ето директен отговор на въпроса.

Автор: sp   
Дата:   17-01-05 11:22

и аз ползвам FireFox... преди отричах всичко различно от ИЕ но... времената се променят ;)
незаменимо си е 'табовото браузване'... а тия неща дето ги наричаш бъгове всъщност не са бъгове, а просто браузъра не поддържа въпросните неща, които си споменал...
много по-удобен е от ИЕ, незнам дали си забелязал как ти отваря снимките(по-големите)... първо ти е изкарва размазана(добиваш все пак някаква представа) след това втори етап избистря е до някаква степен(става малко блърната) и трети етап вече ти е показва реална...

Дата:   17-01-05 11:30

мозила [smilie5] кефи мъ

Автор: explorer   
Дата:   17-01-05 11:33

sp, отварянето на снимките постепенно зависи от това дали JPEG-а е progressive или не, иначе всички браузери го правят.

Автор: sp   
Дата:   17-01-05 11:40

така ли? хм... може.. но не го бях забелязал при ИЕ...

Автор: chukov   
Дата:   17-01-05 12:10

Ами любими мина сърцето JUMBO, за да не ти излизат pop-up-и в Експлорера качи си Service Pack2 и няма да ти излизат.

А фото-сайтът не може да поддържа всички браузъри, защото много от екстрите, които поддържа Explorer, които екстри касаят разработчиците, другите браузъри не щат

Дата:   17-01-05 12:17

качил съм си споко и в момента в който пусна ИЕ и гледай какво става.....

Дата:   17-01-05 12:19

и какво става

имаш вграден pop-up blocker, който бачка идеално.

Дата:   17-01-05 12:21

Tools -> Internet Options -> Privacy

И си включваш Block Pop-us

И какво става? А, няма ги pop-up-ите

Дата:   17-01-05 12:24

и няма гласуване във форума [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-01-05 12:48

Да не говорим за редицата други проблеми, които SP 2 създава. Дори от майкрософт си признават, че много приложения не работят като хората след сп2. За това си карам още на сп1 с критичните ъпдейти. Притрябвал ми е смотания файъруал на сп2. Примерно.

Автор: valjo   
Дата:   17-01-05 13:05

Firefox 1.0

Дата:   17-01-05 13:11

Значи не знам за какви проблеми говорите. Аз бачкам с достатъчно на брой програми и не съм имал проблеми.

И отново на любимия ми на сърцето Jumbo.\

Аз как гласувам във форума бе? А?
Когато ти блокира попъп ти показва една лента с бутон и като му кажеш да не блокира попъпите от тоя сайт и той вече не ги прихваща.

Ама трябва да се гледа.

Автор: kotzev   
Дата:   17-01-05 13:25

Много ясно че Mozila Firefox, може би защото позвах Netscape 2.0, по времето когато Бил Гейтс официално отричаше съществуването на Интернет.

Автор: ogo   
Дата:   17-01-05 13:49

Това ми прилича на спора за Linux и Windows.
Мога да се похваля че съм пробвал почти всичко и от двете ОС. Що се отнася до браузърите - положението е същото. Та мнението ми е че когато трябва да се свърши някаква работа, то използвам IE. Firefox и другите подобни се държат доста странно и често ми се е налагало да копирам линка от там за да го метна в IE. Сигурността е друга тема. Бъгове ще намерите в всеки Браузър, само че кой ще се наеме да се възползва от проблеми на браузър който почти не се използва (вижте статистиките). За това са измислени защитни стени и анти-вирусни програми. А това че IE е бавен не го приемам! като си омажеш ОС и пасианса да си пуснеш пак ще е бавен.
Заключение: Фен съм на Microsoft, поне за сега са най-добри[smilie7]

Автор: zafteto   
Дата:   17-01-05 14:15

никак не радват неработещите tools за тоя сайт при ползването на mozila [smilie22]

Автор: access   
Дата:   17-01-05 14:17

IE 6 + Google Toolbar /за бързо търсене и блокиране на popups/

Автор: ivo80   
Дата:   17-01-05 15:37

Maxthon (MyIE2) базиран на IE енджин с много добавки, един от тях са табовете. Има и филтри за попъпи и други гадориики. Филтрите се справят доста добре.
Firefox-а също е хубав, но не е доизпипан още. A и е малко бавен. Не е достатъчно "customizable" (не ми идва дума на български)
jumbo IE също може да пази паролите - в Options/Content/AutoComplete

Дата:   17-01-05 15:38

ъ? мозилата бавна???

Автор: ogo   
Дата:   17-01-05 15:40

Бих предложил IE6 + SP2, Лично аз ползвам Norton Internet Security[smilie24]