Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 eBay - някой купувал ли е от там?
Автор: sirius   
Дата:   02-05-05 22:51

Дали да се доверя, да купувам от там? Има разни рейтинги за продавачите, които дават отзивите за тях. Някой ако е купувал от там нещо от 1000 лв нагоре да сподели какво е станало. [smilie11] [smilie23] [smilie24] Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: eBay - някой купувал ли е от там?
Автор: BuzzFuzz   
Дата:   02-05-05 22:56

Редовен user съм ! цялата ми техника е от там! Ако ще купуваш ново и ако е скъпо по добре си вземи от тук или през етроникс.бг защото(те предлагат гаранция ..г) ако някой ти достави пратката като си вземеш ДДС-то(20%) губиш гаранцията
При мен всички неща са 2нд хенд!

Автор: machine_head   
Дата:   02-05-05 23:35

зависи каква сума може да прежалиш. Ако те отнесат с 1000 лева и не ти пука давай смело...

Автор: Stim   
Дата:   03-05-05 07:45

[smilie24] Аз постоянно пазарувам ребни нещица до 400 лв. от иБей - за сега не съм имам никакъв проблем, е зависи от какъв продавач пазаруваш. Аз лично не се доверявям на всички и когато видя, че нещо не е описано както трябва пращам писмо с молба за още снимки...
и така.. [smile]

Автор: alex68   
Дата:   03-05-05 11:29

Би ли ми казал как става пазаруването там и възможно ли е от България[smilie8]

Автор: юнга   
Дата:   03-05-05 11:40

Според мен, много по-добър вариант са малките обяви.
Там където няма боза, малките обви често могат да се четат online и дори с телефона на продавача.
Ако имате хора в чужбина, склонни да Ви услужат, приятели например,потърсете малките обяви около тях, изберете нещо, накарайте ги да Ви го купят и изпратят.

Автор: urgan   
Дата:   03-05-05 16:36

A ako imam 4ovek v USA i az go kupia po internet i toi da mi go donese stava li taka

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   03-05-05 20:25

Stava ta dori i DDC nqma da pla6ta6!
Kato go nosi kato li4na ve6t i si trae na mitnicata minava tunko!!!

Автор: sirius   
Дата:   03-05-05 22:59

10X [smile]

Автор: rOOOster   
Дата:   03-05-05 23:07

Pi4ove are i az da se vklu4a v pokupka ot e-bay za6toto i az iskam da si poru4am edin 350d oba4e neznam kak a i nepoznavam nikoi ot USA
Ta iskam da pitam moje li BuzzFuzz i az da se vuzpolzvam ot poznatiq ti ot USA
napravo sirius kato si poru4va i az s neto ako moje ili puk otdelno

Автор: bosilek   
Дата:   03-05-05 23:38

BuzzFuzz,

daj tochen address na etroniks.bg ako obichash. Tyrsih po google, no dade samo linkove ot forumi.

Автор: bosilek   
Дата:   03-05-05 23:40

Njama problem da go porychash na negovo ime i toj da ti go donese - veche njakolko pyti brat mi mi prashta razlichni neshtica, pazaruvani ot e-bay. Plashtash s credit card.

Автор: krassi_mirra   
Дата:   04-05-05 17:41

Zdraveite-pla6taneto koga stava-kogato va6ia 4vek e USA za da go vzeme-...ne sam zapoznata[smilie11]

eBay !!! СЪВЕТИ !!!
Автор: Teo   
Дата:   04-05-05 18:17

Купувал съм няколко пъти .. и от USA и от България. Когато пратката е за в USA не са ми се случвали никакви проблеми. За в BG .. 2 издънки.
1ви случай - пазарувах памет. Пратката дойде отрязана в едното ъгълче - естествено констатирано нарушение в Български Пощи. Пакета беше запечатана наново в найлонов плик подписи, печати иии .... нищо - с паметта се сбогувах.
2ри случай - купувам книга за 60$ 2-3 седмици, 2 месеца - няма книга. Обаждам се на хората - пращат ми обратна разписка, че книгата е пристигнала в централна поща - книга така и не видях. Както и да е.

Ето ви няколко ценни съвета преди да предприемате каквото и да било:

1. Преди да наддавате се УБЕДЕТЕ че човека от когото ще купувате "става"; проверете рейтинга му; прегледайте обратните връзки от клиентите, коментарите им и вижте все пак те ли са пазарували или той, какви стоки, т.н.

2. Стоки от Канада избягвайте! Има доста мошеници. Внимавайте че купуват 10-20 вица за по 50 цента - дават им 20 положителни рейтинга и след това изгърбват някого за 500-1000$

3. Много е важно как ще изпратят стоката ви. Проверете дали може да бъде препоръчана пратка. Проверете дали може да я застраховате. Внимавайте също така с цените за доставка, тъй като понякога не е отбелязана при самата продажба и след това 50-100$ за международен транспорт за нещо малко ви идват нанагорно.

4. ВАЖНО - стоки над 100$ се обмитяват. Ако са под 100$ пристигат (почти винаги) в кварталната поща. Когато са над 100$ обикновено ви викат да си ги приберете от митницата.

5. ВАЖНО - не се лъжете да искате да ви пишат цена на стоката под 100$ за да не ви обмитят, при положение че купувате нещо за над тази сума. Обикновено тези пратки са "най-невидими". Кагато продавача изпраща, описва стоката и състоянието и. Има хора, които се занимават само с това. Ще ви платят застраховката за 100-те $ ще се набутате още 20-50$ за транспорт и пратка така и няма да видите.

Друго не се сещам .. пазете си номерата кредитните карти и не плащайте с чекове и Money Order, тъй като при кражба тези транзакции са НЕнаказуеми и НЕпроследяеми. В обратния случай може да имате късмет при жалба и PayPal да ви върнат част от парите.

Това е от мен,
успех на всички [smilie24] !

Автор: krassi_mirra   
Дата:   05-05-05 09:14

Благодаря ти Тео!
Е...май се отказах да го ползвам[smilie8]

Дата:   05-05-05 12:45

A kolko 6te se obmiti edin obektiv naprimer 70-300 za okolo 200$???

Дата:   05-05-05 12:54

e kvo sia nikoi ne kopuval obektivi ot 4ujbina li[smile] [smile]

No Subject
Автор: slav61   
Дата:   05-05-05 17:18

Публикацията е редактирана (05-05-05 19:47)

Дата:   05-05-05 19:24

dobre de i kva e vrazkata??[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Автор: slav61   
Дата:   05-05-05 19:41

Публикацията е редактирана (21-11-05 11:28)

Автор: sstoilov   
Дата:   05-05-05 22:16

Zdraveite,

Az sum si vzimal dosta igrachki ot ebay. Neshtata, koito napisaha 'kolegite' predi men... Ne sa tochno taka. Purvo iskam da kaja, che az lichno ne vzimam dori duvka ot prodavach s reiting pod 1000. Ne che tova e nqkakva garancia, no vse pak e neshto. Drugoto, koeto iskam da kaja, e che zastrahovka na s.h. stoka, ne se pravi ! Zastrahovkata se pravi ot firmata
dostavchik - 30 % ot min, stoinost na stokata.
Dostavkata stava s razlichni firmi. Ne e zadaljitelno da polzvate Bulgarski Poshti. Ima mnogo drugi firmi, koito pravqt dostavkata v ramkata na edna sedmica. Neka ne gi spomenavame, za da ne pravim reklama.
V obshti linii ebay e edno mnogo hubavo mqsto za pazar. Stiga da znaesh kak da go polzvash.

P.S.

Shtqh da zabravq, zaplashtaneto ne stava samo sys CC. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР