Автор: Teo
Дата: 04-05-05 18:17
Купувал съм няколко пъти .. и от USA и от България. Когато пратката е за в USA не са ми се случвали никакви проблеми. За в BG .. 2 издънки.
1ви случай - пазарувах памет. Пратката дойде отрязана в едното ъгълче - естествено констатирано нарушение в Български Пощи. Пакета беше запечатана наново в найлонов плик подписи, печати иии .... нищо - с паметта се сбогувах.
2ри случай - купувам книга за 60$ 2-3 седмици, 2 месеца - няма книга. Обаждам се на хората - пращат ми обратна разписка, че книгата е пристигнала в централна поща - книга така и не видях. Както и да е.
Ето ви няколко ценни съвета преди да предприемате каквото и да било:
1. Преди да наддавате се УБЕДЕТЕ че човека от когото ще купувате "става"; проверете рейтинга му; прегледайте обратните връзки от клиентите, коментарите им и вижте все пак те ли са пазарували или той, какви стоки, т.н.
2. Стоки от Канада избягвайте! Има доста мошеници. Внимавайте че купуват 10-20 вица за по 50 цента - дават им 20 положителни рейтинга и след това изгърбват някого за 500-1000$
3. Много е важно как ще изпратят стоката ви. Проверете дали може да бъде препоръчана пратка. Проверете дали може да я застраховате. Внимавайте също така с цените за доставка, тъй като понякога не е отбелязана при самата продажба и след това 50-100$ за международен транспорт за нещо малко ви идват нанагорно.
4. ВАЖНО - стоки над 100$ се обмитяват. Ако са под 100$ пристигат (почти винаги) в кварталната поща. Когато са над 100$ обикновено ви викат да си ги приберете от митницата.
5. ВАЖНО - не се лъжете да искате да ви пишат цена на стоката под 100$ за да не ви обмитят, при положение че купувате нещо за над тази сума. Обикновено тези пратки са "най-невидими". Кагато продавача изпраща, описва стоката и състоянието и. Има хора, които се занимават само с това. Ще ви платят застраховката за 100-те $ ще се набутате още 20-50$ за транспорт и пратка така и няма да видите.
Друго не се сещам .. пазете си номерата кредитните карти и не плащайте с чекове и Money Order, тъй като при кражба тези транзакции са НЕнаказуеми и НЕпроследяеми. В обратния случай може да имате късмет при жалба и PayPal да ви върнат част от парите.
Това е от мен,
успех на всички !
|
|