Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заменям обектив за подобен защото...
Автор: aleksandr   
Дата:   16-08-06 17:00

Към средата на м. май си купих обектив SMC Pentax FAJ 75-300/f 4,5-5,8. Върши ми добра работа, но и ме спъва донякъде когато снимам птици, а това правя най-често с него.Причината е, че е оформен в сребрист цвят и колкото и да се маскирам, той блести и плаши и без това предпазливитe животинки. Искам да го заменя с подобен по параметри и цена, но ЧЕРЕН.
Ако някой има предложение за замяна, моля да се обади на е-мейл:alexpey@abv.bg

Отговори на това съобщение
 Re: Заменям обектив за подобен защото...
Автор: asahi   
Дата:   16-08-06 17:05

Зелен е още по-подходящ.
Купи си една камуфлажна фланелка и я увии около обектива.

Автор: apollo   
Дата:   16-08-06 17:40

Ами да разбира се... ако само това е проблема измисли нещо камуфлажно - при всички случаи ще е по добре от бяло и черно!

Автор: apm   
Дата:   16-08-06 18:32

мога да ти предложа А 70-200, мисля че беше ханимекс, но не е автофокусен

Дата:   16-08-06 22:13

asahi,
Не се шегувай!
Ако се дебне от укритие - да. Но по често вървя, обикалям дървета и др. природни обекти, налага ми се бърза реакция и при такива случаи просто държа апарата в ръце, тъкмо се приближа достатъчно и при повдигане обективът блясва като огледало. Обикновено и по-смелите птици се плашат.

Автор: asahi   
Дата:   16-08-06 22:46

Май не схващаш колко съм сериозен.
Ако имаш приятел, учил тактика на снайперския бой, нека те светне.
В краен случай гледай филми по темата.

Автор: neuromancer   
Дата:   17-08-06 09:48

aleksandr, слушай асахи.
Даже се продават едни камуфлажни калъфи за дълги обективи, ама в Бг няма как да си вземеш. Поразгледай как снимат фотографите по света и ще ги видиш тия калъфи.

Автор: джъмбо   
Дата:   17-08-06 10:36

пръсни го с един черен спрей и готово

а като знам как се надуват канонци за техните бели обективи[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: DrEaMeR_xS   
Дата:   17-08-06 12:35

aleksandr няма смисъл да сменяш обектива по-добре послушай джъмбо. Просто си купи спрей черен матов за 5 лева и пръсни само сенника и си готов.

Автор: henaro   
Дата:   17-08-06 12:45

Не го пръскай ,после не можеш да го продадеш.По-добре си направи калъф от камуфлажен плат и ластик - върши добра работа.

Автор: j_mironski   
Дата:   17-08-06 12:51

заречете тези съвети
този обектив не става за това за което го иска той
с него изобщо не става да се снимат птици .Освен ако не са кацнали, макар че........
той първо е много бавен, второ маже яко и трето е със малка светлосила

Така че..............

Дата:   17-08-06 15:13

Благодаря на всички за съветите. Обективът за парите си е добър. Аз търся замяна с подобен по цена, ако ли на някого пък му трябва бял. Знам, че има близки Сигма и Тамрон и са черни. Този го бях виждал, преди да го взема, но не очаквах този ефект, особено в слънчеви дни.Така, че продължавам да търся.

Автор: Digitalgab   
Дата:   17-08-06 19:03

Имам черен Sigma DL 4-5.6 75-300 на байонет КА за Pentax. Любопитен съм да ги сравним.

Дата:   17-08-06 20:53

Digitalgab,
Казвай как да стане сравняването. Не видях в профила ти е-мейл. Така, че ако искаш по-подробна уговорка пиши на моя: alexpey@abv.bg

Автор: ivodam   
Дата:   18-08-06 13:15

aleksandr: Здрасти, аз съм общо взето "птичар", т.е. снимам предимно птици, както може би си забелязал. Това за цвета на обектива, дето го казваш, определено мисля, че е пресилено. Снимките ми на птици от два-три месеца насам са направени само с бели обективи. Птиците съм забелязал, че по-скоро се плашат от изправяне в цял ръст, резки и бързи движения и много се плашат от човешка реч. По принцип 300 мм е малко за снимане на птици, трябва ти нещо по-дълго, поне 400.

Дата:   18-08-06 22:51

ivodam,
благодаря ти за информацията. Гледам да взимам мерките, които и ти казваш, и въпреки това има доста плашливи видове, представители, на които вече съм доближил бавно, в маскировъчно облекло, бавно вдигам апарата и ако тук блесне обективът - веднага бягат. А мен по-ме привлича да снимам търсейки птиците в движение, а не от укритие. Просто ми е по-забавно заради повечето птици с които се срещам. За фокусното разстояние: при мен се умножава х 1,5 и става 450 мм. Имам и конвертор 2Х, който не е много качествен, а 900 мм от ръка и високо исо не дава често добри резултати.
Е, продължавам да се уча, а при възможност винаги гледам да си подобрявам техниката. Само дето още нито един птичар не се е похвалил за някакъв пазарен резултат от "улова" си.

Автор: ivodam   
Дата:   21-08-06 09:21

aleksandr: Ами не знам как е при другите колеги, аз лично намирам огромно удоволствие и разтоварване при този фото "лов" и за мен е едно невероятно общуване с природата. Откакто се запалих по това нещо, за 7-8 месеца съм прекарал повече време сред природата, отколкото сигурно през последните 10 години. Никога не ми е стояло като идея да извличам комерсиални ползи от това нещо, даже напротив - аз предоставям безплатно снимките си на Дружеството за защита на птиците. Ако случайно нещо някъде се продаде, ще бъда по-скоро изненадан. Ако ти е интересно, погледни и тук, имам повече неща:
www.4coolpics.com/ivoto

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР