Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колко може да струва Konica Minolta S414
Автор: dimmby   
Дата:   14-07-06 16:50

Това е апарата : http://www.digitalcamera-hq.com/minolta-dimage-s414-reviews.html
Колко реално би струвал според вас, втора употреба ? Целта не е печалба, а по-скоро да не се ущети купувача. Благодаря предварително !

Отговори на това съобщение
 Re: Колко може да струва Konica Minolta S414
Автор: hotsnail   
Дата:   14-07-06 17:57

според мен добре запазен поне 300, 350 кинта. Оптиката на тоя апарат е супер. Метален е.Има нисък шум на исо 400 (не че някога ще снимаш на исо 400). Най-важното прави супер готини снимки. [beer]

Аз имах s404 и за толкоз го продадох наскоро, след като си взех КМ5Д. Разликата от 404, е че 414 има софтуер дето пести ток.

Автор: imitev   
Дата:   15-07-06 02:23

Имах такова фото служебно.

Има супер неточна система за фокусиране, освен това ползва само 2 бленди. Яде батериите като ламя.

Като +ове бързо снима, 4х варио.

Въобще не смятам че струва 300 лв.

Автор: hotsnail   
Дата:   16-07-06 09:27

Това за бледните е вярно, но на f3 дълбочината е доста добра предвид микроскопичния сензор, f8 се ползва само за много осветени сцени когато скороста не стига (макс 1/1000). За батериите 404 прави 100-тина фотки с NiMH, 414 предполагам към 200.

А в инструкциите мисля и на двата пише, че не работят с обикновенни батерии а само с NiMH.

Относно фокуса .... или си уцелил счупен апарат или имаш проблем с задапаратното. 4 години съм щтракал с него, имам може би една или две снимки прецакани от много хиляди. Тука има малко пиниз трябва да изчакаш автофокуса да свърши с въртенето, ако цъкаш наведнъж копчето до долу просто щракаш без фокус (това е проблема в задапаратното). Апарата има ръководство дето е добре да се чете.

Оптиката обаче е GT на Minolta в тоя клас може би сега някой от скъпите panasonic (фз20 фз30) апарати имат подобна оптика.

Друго предимство - като всички Минолти има 36 битов цвят (12 бита за червено, зелено синьо).

И в крайна сметка не снима бързо ако искаш фокус.

Ето и ревюто в dpreview

http://www.dpreview.com/reviews/minoltas404/page16.asp

Апарата успешно се състезава Canon PowerShot G2.

Публикацията е редактирана (16-07-06 09:44)

Автор: econdo   
Дата:   19-07-06 16:25

Вчера си взех на търг от е-бай.де една 414 за 51 евро, на година и нещо с 3 допълнителни карти х 128 МВ без батерии. С разходите за пощенската пратка и комисионните за банкови трансфери най-вече, ще ми излезе 90-100 евро. Ама цена за тук...в БГ всичко си е по-скъпо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР