Автор: simbon4o
Дата: 22-06-06 18:49
мне мисля скоро да притесня CYPER и 4-ката не е най-ценна, поне на моя апарат де. Мога да я заменя с +1 и +2 и ефекта е почти същия, обаче ако тръгна да продавам две лещи, малко ми звучи по-зле и мизерно, та затова. А ако има мераклии за парчета, цените може да ги договирим, ама ако има мераклии за всички лещи, не ми се остава с една две лещи отгоре . Плюс това +10 за да се появяват по-малко аберации трябва да се снима на по-малък зуум с апарата, и по-добър е ефекта с +10 и +2 или евентуално слагам и +1 в далаверата и снимам по-отблизо, от колкото само с +10-ката. +1 и +2 са идеални за снимане на очи и други обекти за които не е нужно такова чак увеличение, но все пак е нужно малко по-наблизо да е фокуса. С тях единствено се снима и по-надалеч(с по-големите разстоянието на което позволява да се снима е много малко и близо до обектива) и DOF-a e най-голям. Друга причина да продавам двете малки вместо 4-ката е че давам лещите с калъфа, а имам свободно място само за една леща в друга кутийка и ако си оставя 2-ката ще ми идва малка, а ако си оставя 1-цата и 2-ката за да ми стига дьиоптъра няма да имам къде да ги прибирам.
Публикацията е редактирана (22-06-06 18:50)
|
|