Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic FZ20 или Fujifilm s7000
Автор: theoptimist   
Дата:   11-03-05 08:10

Здравейте чудя се какъв нов апарат да си купя (до 1000лв.) и спрях избора си между тези два модела но сериозно се колебая тъй като и двата си имат свойте преимущества и недостатъци. За сега наделява S7000 ....А бие какво мислите????

Да не забравяме ще допълнителния комплек батерии(Lithium-Ion rechargeable battery) е сериозна инвестиция.[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic FZ20 или Fujifilm s7000
Автор: Todd   
Дата:   11-03-05 09:34

Май Панасоника е по за вземане.

Дата:   11-03-05 09:37

Защо мислиш така????... четох неласкави отзиви и за двата но каточели тези за панасоника бяха по обективни..[smilie11]

Дата:   11-03-05 09:40

BTW: да не забравяме че S7000 има super Makro от 1-5 см. Ако снимаш детайли можеби е по за предпочитане...а ????[smilie2]

Автор: rossko   
Дата:   11-03-05 11:45

а Panasonic-а има 12х https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie10.gifбрррррр

Автор: ancho   
Дата:   11-03-05 14:53

Аз съм точно с този Панасоник
Имам едно макро (един мъх) в профила от около 4-5 см. заснет.
Тъй че и Панаконика си го бива в макрото.
Освен това виж nsirakov кькви чудеса прави с Panasonic FZ10

Автор: mipmip   
Дата:   11-03-05 16:05

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=fuji_finepixs7000%2Cpanasonic_dmcfz20&show=all

na panasonic-a senzora mu e po-kofti, ama s toia obektiv ..

Автор: todorov   
Дата:   11-03-05 16:54

Преди да купиш едното или другото имай впредвид следното:

Сапунерките имат малка матрица /това го знае всеки/. За да се компенсират недостатъците на малката матрица е необходимо апарта да притежава висококачествена оптика.
Не случайно Лайка са направили такава оптика за Панасоник, имам впредвид самата големина на лещите /някой преди няколко месеца въкликна - я ква бурия са закачили отпред на ФЗ 10/. Обяснението за "бурията" е просто: малката матрица "използва" само централната част на обектива, т.е. тази част която е с най-голяма разделителна способност линии/мм. Към края на лещата разделителната способност намаля, което води до по-ниско качество.
Така че...
Аз самият имам FZ 10 - чудесна сапунерка /купих го през август 2004г от Технополис/. Чудя се дали да не го продам, защото от 3-4 месеца снимам само на лента.
Като цяло не мога да кажа нищо лошо за Панасониците от серията FZ /снимал съм и около 200 кадъра с FZ 20/, освен може би, че на ИСО 200 и нагоре много шумят и че блендата е в диапазона 2,8-8,0. Но това са неща които важат за всички сапунерки.

Успех в решението за покупка [smilie3]

Дата:   11-03-05 20:38

Ами в заключение ще кажа че днес го огледах из основи и направих малко снимки ж магазина но притецненията ми по отношение на батерията си остават...Ми как е възможно цената и да вариара от 29,70$ до 79,99$?????
[smilie10]
http://reviews.cnet.com/Panasonic_CGA_S002A_camera_battery_Li_Ion/4014-6459_7-.......html?orderby=50&sort=asc

Дата:   11-03-05 20:42

Накарая бих искал да помоля хората които го ползват от мецеци да споделят впечетления от издръжливостта и (270 при определени обстоятелства според ръководството като възможност.)[smilie10]

Автор: Lyubomir   
Дата:   11-03-05 22:24

Аз снимам с FZ-20 от скоро,но не съм засичал колко издържа батерията. Ще ми се да си купя още една за резерва. И аз доста време проучвах на какъв апарат да се спра и накрая си взех Panasonic. [shtrak]

Автор: _milen_   
Дата:   12-03-05 14:27

Аз имам моя FZ-20 от 3-4 месеца. Досега не съм имал каквито и да е проблеми с батерията. Винаги ми е стигала. Не съм забелязал да е по-слаба от на другите апаратчета, които съм ползвал или пък мои познати са ползвали.
На няколко пъти ми се е налагало да снимам > 250 снимки със светкавица в зала без да се изтощи батерията. LCD-то е постоянно включено, не икономисвам през EVF-a.

Като цяло, не мисля, че ще си разочарован. 12х е нещо много практично и удобно. От него можеш дори да качиш килца, защото няма да ти се налага много-много да се движеш. [smile]

За другото екземплярче не мога да кажа нищо. Не ми е попадало.

Преди имах Канон Г-класа [smile] , дори си бях купил допълнителна батерия, но и нея така и не ползвах. Също ми се е налагало да снимам по стотици снимки.

Пък и то опира до стила на снимане на човека. Ако щракнеш снимка, а после прегледаш тази и всички преди нея ... [smilie5]

Накратко, донт уори, поне в началото. [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР