Автор: vader111
Дата: 17-06-12 15:40
tobyMac написа:
> А какво мислите за fuji S5600 по- добър
> апарат ли е
>
Изобщо! Ако ще от фуджитата, единственият им добър модел е този:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=505178&t=505178&phorum_uriauth=
Fujifulm S6000fd (Europe - S6500fd)
Продавам го с много неща в комплект за 350 лв. Цената е добра, виж какво има.
Стана дискусия-сравнение с S9500 - S6000 е по-добър.
Години наред съм го сравнявал с другите висок клас турбосапунерки - хвърли едно око на шума на моя и на FZ-18 и други от тая раса.
Между другото, има някаква смешна възможност към Fujifulm S6000fd-то да закачиш допълнителен обектив. Въпреки че оптиката 28-300+супрмакро хич не е лоша, не криви образа, а спасението от аберации струва +няколкостотин лева на обектив - и спестява мнооого пари.
Да не казвам голяма дума, но S6500 е (може би) най-добрият апарат преди Истината (SLR). А като усещане е SLR - контроли, ръчни зуум и фокус...
Бих те посъветвал да не скачаш на нисък клас SLR - аз така правя - а да си свикнеш ръцете с нещо по-евтино. И като усетиш, че този не ти дава достатъчно (скорост, системи за NR, мил звук от падащо огледало), да скочиш направо на нещо стабилно. Например, попадение за 1000 лв от фотофорума. Не си налагам мнението, нито искам да ти продам апарата си, просто аз така разсъждавам за себе си. Вече наистина имам нужда от SLR (бартер...), защото се занимавам с фотожурнализъм.
|
|