Автор: chefo1979
Дата: 13-05-12 02:03
Здравейте!
Продавам следната техника:
1. Canon 20D + BG-2E грип, 3 оригинални канонски батерии, зарядно, капачки, щейна за грипа за АА батерии, USB кабел, ремък за врат. Апарата е ползван, има следи от употреба (но нищо фрапантно) затвора е сменян по данни на предния собственик. Забележките ще бъдат показани на снимките в следващия пост.
Снимам редовно с апарата (любителски), изключително доволен съм от него, за жалост трябва да финансирам друга покупка.
Цена: 350 лева.
2. Обектив EF-S 18-55/3.5-5.6 IS, с капачки и Multi Coated Protector Sony, обективът е в много добро състояние. Страхотен за парите си обектив, заедно с 20-ката горе си паснаха идеално. Остра бройка (снимал съм с три различни от тоя тип), АФ макар и не USM е бърз и точен, не шуми особено (никога не ми правило впечатление да е шумен или бавен). Картинката от този обектив лично мен повече ме впечатлява от EF-S 17-85/4-5.6 IS USM.
Цена: 150 лева.
3. Карта CF 4GB, 40x - върши си работата перфектно.
Цена: 10 лв.
4. Обектив Хелиос 58/2 + преходник М42-ЕОС без потвърждение на фокуса. Обективът е в прекрасно състояние, както и преходника. Забележка - обективът няма задна капачка.
Продавам го понеже ми мина мерака за ръчно-фокусни обективи.
Цена: 30 лв.
Причината за продажбата е, че искам да си взема светло варио за друго тяло.
Впечатленията ми от 20D са безкрайно положителни. Това е едно страшно пъргаво и много удобно тяло, отличен автофокус дори с по-бюджетни обективи. Солидно изработено, с дълбок хват, голям пентапризмен визьор, резултатите са използваеми дори при високо ИСО.
При мен този апарат дойде като ъпгрейд след 350D и въпреки, че са от едно и също поколение, разликата между двата е значителна дори и като изображение (сензорите им са различни, макар и с почти еднаква резолюция). Понякога снимам и с 550D и въпреки значително по-големия дисплей и подобрената автоматизация, "дядката" дава по-голямо удоволствие от снимането.
Недостатък му е малкият дисплей, липсата на спот-мерене, за друго не се сещам - то това са и основните разлики с наследника му, Canon 30D (сензор, процесор, АФ-система, тяло - всичко е еднакво).
Обективите са чудесни, и с двата имам страхотни резултати.
Ревюта:
dpreview
the-digital-picture
Като цяло една система, с която не мислех да се разделям скоро.
Снимки утре.
Ако някой вземе повече от една позиция - ще се разберем за отстъпка.
Иначе съм във Варна, мога да пратя по Еконт с опции за тест преди плащане.
За контакти - лични или телефон 0893 93 44 33, Стефан.
Поздрави на всички!
|
|