Автор: vladx
Дата: 02-05-12 12:29
Странно ... ? Когато на мен ни трябваше, им се обадих и ми казах да им пратя имел в който е описан проблема на конкретния фотоапарат и да остаря телефон за връзка. След седмица ми се обадиха и казаха че могат да поръчат такъв екран, но нямало да стане бързо, ако го няма в Европейски склад. И ме питаха дали да правят поръчката. Съгласих се разбира се независимо, колко време ще отнеме. Когато пристигна ми се обадиха и отидох да ми го сменят.
Монтажа на фокусния екран не е сложен аз го вадих няколко пъти. Проблема при мен беше че капачката на тялото беше паднала, без да знам и считал какво се е случило .... беше се набило яко прах по екрана и няма чистене. Тъпото беше че успях да го изчистя, като нов стана, но нямах инструмента за изваждането на екрана и го вадих с една пинцета, с която го одрах и за това се наложи смяната с нов фокусен екран. Но ще ти кажа как го почистих, ако това е проблема ти. Извадих го, намокрих си пръстите и си сипах малко веро за миене на чинии. Измих екрана, изчаках го да изсъхне (не го пипай с нищо текстилно!!!!!) и го сложих на мястото му. И когато се опитах да го защипа с металната скоба, която го държи, го одрасках. Мамка му .... във визьора не се виждаше нито една прашинка. Беше абсолютно чист фокусния екран, виждаше се само гадната драскотина. Може би ако не бях бързал и треперил можеше и с пинцета да стане ама карай .... Успех още веднъж
Nikon D40 Changing focus screen
Changing Focus Screen FDA FM1 on A900
Публикацията е редактирана (02-05-12 12:34)
|
|