Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon EF 50mm f/1.4 USM - Продаден
Автор: Orcrist   
Дата:   05-12-11 14:57

Продавам Canon EF 50mm f/1.4 USM. Подробностите следват:

Отговори на това съобщение
 Re: Canon EF 50mm f/1.4 USM
Дата:   05-12-11 15:21

Купен преди месец и половина от базара. Запазен в отлично състояние. Към него има филтър и сенник, задна капачка, сменена предна капачка (с друг обектив съм продал тази, на която пише ЮЕсЕм със златисти букви и сега този стои с капачката на китовия).

Целият този албум е със снимки, направени С обектива - репортажно. Снимките са без каквато и да е обработка, освен смаляване на размерите. Няма промени по контраст, острота и т.н.; повечето на бленда 3.2:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a........88124.......&type=3

Намира се в София и го продавам само при среща наживо и тест. Не съм съгласен да изпращам с куриери.

Цената е 550лв. и не подлежи на коментар. Купил съм го за 500, но в момента за толкова не бих се разделил с него. Бих го продал, единствено защото вече разполагам с 85мм на 1.8 и със светло варио, което покрива тая дължина. Това е положението, който иска, да мрънка, който се интересува от обектива, да ми пише.

За още 30лв. мога да добавя поларизационен филтър Хама на 58мм (понеже не ми остава друг обектив с такава резба). (Само заедно с обектива)

За 60лв. макро леща B + W 10х за 58мм., която се завинтва посредством друг филтър (за китовия обектив се налагаше поне, този е с по-вдлъбната челна леща и вероятно може директно), който продавам заедно с нея (влиза в цената). (Лещата може да се продаде и отделно).

Дата:   06-12-11 10:11

[shtrak]

Дата:   07-12-11 08:44

[smilie24]

Дата:   08-12-11 09:35

[shtrak]

Дата:   08-12-11 19:00

[shtrak]

Автор: vdm57   
Дата:   09-12-11 00:33

Значи:
1. Купуваш ВТОРА РЪКА стока,
2. Амортизираш (ПОЛЗВАШ) известно време...
3. Вдигаш с 10% цената и
4. Предлагаш ЗА ПРОДАЖБА!
.
.
.
5. НЯМА ТЪРСЕНЕ ... ЗАЩО ЛИ?

Дата:   09-12-11 11:55

Абе аз не написах ли "Това е положението, който иска, да мрънка, който се интересува от обектива, да ми пише."?

Ти предлагаш 500лв ли? Ако е така, на този етап ще откажа. По-добре да си поамортизирам още малко. След година-две може и за 450 да го дам.

Автор: nvassilev   
Дата:   09-12-11 12:13

Цената е ОК,но това с мрънкането е нагло.Така отблъскваш потенциални купувачи.

Дата:   09-12-11 12:26

Целял съм само потенциалните мрънкачи, съжалявам. Извинявам се и от тяхно име на заинтересованите.

Автор: speedking   
Дата:   09-12-11 12:40

по добре да не беше написал за колко си го взел :) създава чувство на изтарикатяване [smilie8]

Дата:   09-12-11 13:48

По-добре да си трая, нали? Ми не ща. Ама сигурно сте прави.

Три тела са ми продавали - все Коректни Продавачи, все с изгорели пиксели, за които си траят. И после чак обясняват, че то е дребна работа и не пречи. И те са прави.

Не си тарикат, ако замълчиш. Тарикат си, ако кажеш "тоя път искам, ако го продам, да съм спечелил." Взел съм го изгодно, ама няма гаранция, че пак ще ми го дадат за толкова, ако пак поискам да имам такъв след време. Да, не съм решил твърдо, че искам да го разкарам. Затова чакам някой да ме убеди, че той го иска повече. Ей това е същината на офертата. Ако ви е странна, не се замесвайте в странни работи.

Ако някой го устройва, да се обади.

Пък... ако не искате да снимате с този обектив на тази цена, ... хайде, вдигам табелата за забрана (без туй не върши работа). Пишете си на воля, аз ще побеседвам по философски с вас на драго сърце.

Автор: mamata   
Дата:   09-12-11 14:08

Автор: Orcrist
Дата: 09-12-11 13:48

I like it!

Автор: v_d   
Дата:   09-12-11 17:49

човека иска да си е негов 6тому са сардите[smilie11]

Автор: edal   
Дата:   09-12-11 17:58

Абе кой те буташе да кажеш, че си гокупил за 500?

Автор: gruncharov   
Дата:   09-12-11 19:29

петъъъък хахахах :) [cool]

Дата:   09-12-11 21:04

Хайде още веднъж за неразбралите:

Писал съм го вече и кой ме бутал, няма значение. За 500 стана мой. Аз го разходих, показах му как се снима, пък намерих и с какво друго да снимам.

За 550, обаче, може да бъде и ваш. Имате го и този вариант за избор. Така де, не вие горе - вие само си гъделичкате мозъците и си убивате времето - човешко е.

Аз си поддържам темата, пък да видим дали няма да го купи някой, който не е зациклил в дребнавост. Току виж нечие отношение ми харесало и взема да направя някоя отстъпка или подарък. (Само за хора с неанонимни профили и кадри, които показват, че искат да се развиват... или са се развили... снимайки! [smilie6] ).

Автор: vdm57   
Дата:   10-12-11 00:27

Orcrist, имам УСЕЩАНЕТО, че

се подиграваш с логиката на ценообразуването на стока ВТОРА РЪКА, защото:

не СИ ДАЛ НИТО ЕДИН РАЗУМЕН ДОВОД в опитите си да продадеш обектива ПО-СКЪПО отколкото си го купил,

освен, "ЧЕ СИ ВЯРВАШ", че си го купил много изгодно и

искаш да се похвалиш на всички КОЛКО "ЧЕСТЕН" търговец си...

Автор: binx   
Дата:   10-12-11 01:51

[smilie18]

Не е истина... ама че весела обява. Обаче може човека да я е пуснал, за да се побъзика. Като темата стане 5-6 страници обектива, на който е посветена, вече ще си струва 10-те процента отгоре, та и повече, защото ще е с много колоритна история.

Ще следя с любопитство [smilie8]

Публикацията е редактирана (10-12-11 01:52)

Автор: speedking   
Дата:   10-12-11 08:09

Откровен мошеник [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-12-11 08:09)

Автор: rdnik   
Дата:   10-12-11 09:11

xaxaxaxa Axaxaxa cMex aMa cMex ycnex

Автор: jylt   
Дата:   10-12-11 09:46

@ vdm57
Имаш ли някакви други усещания, които да споделиш с нас?
Нещо на лексикон заприлича темата.
Негов ли е - негов е.
Ще го продава за колкото си иска. Ако ще да го е купил за 314,...... ...... лева.
Тебе какво те бърка?
Ако имаш усещането, че няма да купуваш, давай към следващата сергия.
[smile] [smile] [smile]

Дата:   10-12-11 09:56

Автор: binx
Дата: 10-12-11 01:51

Забавното сега започва. Стори ми се, че горе някои се изказаха възгрубичко, та защо да оставам длъжен ;)

Автор: speedking
Дата: 10-12-11 08:09

"Откровен" и "мошеник" са несъвместими понятия. Ама разбирам, че ти си тролиш на чувство, не базирано на разбраното от прочетеното... Още веднъж - така съм решил да обявя, а на теб какъв ти е проблемът? Посочи ми кого съм излъгал/прецакал нещо. Десетина пъти съм купувал оттук. Без да се пазаря - колкото са обявили, толкова съм предложил. Що - щото ми се е снимало с нещо ново. Продавал съм само 4-5 пъти, т.е. като нормален фотограф, а не търговец. А каквото съм продал досега е струвало общо 55% от цената, на която съм купил същото. Т.е. от време на време май разбирам логиката на употребяваната и препродаваната техника.

Автор: vdm57
Дата: 10-12-11 00:27

Имам усещането, че се уливаш. И не схващаш какво съм написал. Не съм търговец. И не твърдя, че следвам общата логика, неследването на която много те разстройва. Та пишеш с главни букви и нарушаваш мира. Не уважаваш правото на хората да си пишат и предлагат свободно ли?

Аз съм импулсивен също. В решенията си. Както искам, така ще е, проблем?

Ама ето ти още логика: 1. този модел е търсен; 2. тази цена е нормална за него, макар и като горна граница; 3. не съм му нанесъл щети, откакто е в мен - каквото съм взел - това е; 4. не искам да се разделя с него, ако нямам полза... 5. пишейки за колко съм го взел, създадох работа и забавление за базарните философи. На онези Ангели на Справедливостта, които неуморно поправят неправди, бдят над Логиката на Базара, нравопоучават, мислодемонстрират, престижотрупат в чуждите теми. Ама това им е ролята, какво друго да правят те с живота си... Затуй писах "вдигам табелата, приветствам ви, на ви и салам"... ама искате да ми отхапете и ръката, бе. По-кротко.

Пък и ето, усилията ви дадоха резултат! И аз още в предния си пост го споменах, ама кой да чете... Сега ще го формулирам ясно:

За Търговци техниката ще се продава на тази "изкуствено завишена" цена. За двамата, които са се отнесли нахално горе, въобще не се продава.

За Фотографи (справка за понятието - този изказал се горе профил: Автор: binx
Дата: 10-12-11 01:51 - т.е. вижда се, че има и такива тук) обективът е на цената, на която и аз съм го взел. И други отстъпки бих правил по отношение на допълнителните филтри/лещи, ако Фотограф има интерес към тях.

Няма страшно, аз също имам време, че и желание да празнозлословя.

До следващия епизод [shtrak]

Автор: mamata   
Дата:   10-12-11 20:45

Хайде, колеги!
Събота вечер е, раздайте се. Имах повече очаквания към тази тема.[smile] [smile] [smile]

Автор: samara   
Дата:   10-12-11 20:52

... абе ти бесен ли си, поне да беше 85/1.2 да ти се върже човек, ама не и за това дърво, никога!!! [smilie23] [smilie18] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР