Автор: chefo1979
Дата: 17-11-11 09:54
Здравейте!
Продавам Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG MACRO за Canon. Обективът е с отлично състояние, има леки следи от употреба по сенника.
Обективът е купуван от колега от форума преди половин година, няма фронт-бек фокус, ползван е от мен на Canon 350D, 550D, а предният собственик го е ползвал на 5D и на 30D, ако не се лъжа. Много пазен обектив.
Чудесно стъкло, ползвам го с удоволствие - остър от 2.8 на 24мм, но при 70 трябва да се позатвори на 4 по мое мнение.
Прекрасна изработка, масивен, удобен, лошата страна е че филтъра е огромен (82 мм, включен в офертата) и хората понякога се шашкат като го насочиш към тях. Автофокусният мотор се чува (не е HSM), но е много бърз и много надежден (по моя опит). Леко затопля снимката (пожълтява) което разбрах, че е характерно за Сигма.
Като цяло обективът оставя в мен много приятни впечатления и определено съм нямал проблемите на много колеги със Сигма - тъкмо напротив, обективът се усеща превъзходно в ръката и въпреки, че го ползвах на APS-С сензор, не ми е идвал дълъг или ограничаващ. Ако не желаех да купувам макро в скоро време, изобщо нямаше и да го продавам - за ежедневен, туристически и каквото се сетите универсален обектив ми беше много по-удобен и предпочитан от далеч по-лекия и скромен като размери EF-S 18-55 IS.
photozone
Комплектът включва оригиналната картонена кутия, мека кутия с облицовка, сенник, предна и задна капачка и 82мм UV филтър.
Обективът се намира във Варна. Пращам по Еконт с опция "тествай, преди да платиш".
Причина за продажбата - реших да мина на твърди обективи.
Цена: 650 лева или бартер за макро обектив около 100 мм.
За контакти - л.с., темата или на телефон 0893 93 44 33, Стефан.
Поздрави!
|
|