Автор: roshavi4ak
Дата: 15-10-11 13:04
Добър ден на всички :)
Реших че е време да си купя моя първи ДСЛР :)
И след много питане на приятели фотографи и след изслушване на техните мнение, спорове и препоръки се спрях на тия две тела - първо защото не разполагам с много кинти и второ - все пак съм начинаещ и нека не скачам на голям залък за моите умения :)
След ровене из всички обяви из този форум, из полските сайтове (защото без пари мога да отида до там) съм си направил следната според мен добра оферта.
Първо бих предпочел д200, на максимум 30-40к. кадри. Давам между 650-700лв.
А за Д80 давам между 525-575лв. (последният д80 се продаде тук за 550лв, преди месец за 480лв., а тия които имат оферти от 600 нагоре си чакат с месеци...)
Намирам се във Варна и няма проблем да дойда до София, но все пак това са още 50лв. разходи, така че предимство ще имат тези около Варна.
Оферти над горните ми граници нека да не се предлагат, защото според мен всичко над тях за толкова годишни, използвани и без гаранция апарати, си е чист пладнежки обир.
Както каза един много добър и уважаван от мен фотограф: "...преди 1 год д80 се е продавал за 600лв, сега повече от 480 не бих дал.." - е аз давам.
Ако не се намерят такива оферти от България до 3 седмици, ще трябва да отида до Полша и да си взема от там - д200 на 37к. за 670лв и д80 за към 550лв.....
Благодаря Ви за отделеното време :)
|
|